Η ΕΡΤ και οι σύγχρονοι Γκέμπελς του ΣΥΡΙΖΑ

Η ΕΡΤ απέδειξε σήμερα ότι μπορεί. Με αλλεπάλληλα έκτακτα δελτία ειδήσεων, από τις 4;30 το πρωί του Σαββάτου και την άμεση ενεργοποίηση των ανταποκριτών της σε Ουάσιγκτον, Λονδίνο και Παρίσι μετέδιδε όλες τις εξελίξεις από την κοινή αεροπορική επιχείρηση των ΗΠΑ, Αγγλίας και Γαλλίας με στόχο χημικά εργοστάσια στη Συρία.

Δυστυχώς, ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της κυβέρνησης, κατά τα πρότυπα του Γκέμπελς και με κατάφορη παραβίαση του Συντάγματος, που απαιτεί αντικειμενική ενημέρωση από τον Δημόσιο Ραδιοτηλεοπτικό φορέα, την χρησιμοποιεί απαξιώνοντας την πληθώρα των επαγγελματιών δημοσιογράφων που εργάζονται σε αυτήν με σκοπό και προσλαμβάνοντας κομματικούς εγκαθέτους που μόνο σκοπό έχουν να υβρίζουν την αντιπολίτευση και να εξυμνούν τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης κάνοντας τα στραβά μάτια τόσο στην περαιτέρω φτωχοποίηση των πολιτών, στην απουσία ασφάλειας, στην καταρράκωση της παιδείας και στην εξαθλίωση της υγείας.


Του Τάσου Παπαδόπουλου

Είναι λοιπό ιδιαίτερα επίκαιρη η έντονη διαμαρτυρία των επαγγελματιών δημοσιογράφων που ξεσπαθώνουν τόσο απέναντι στην κυβέρνηση όσο και στα παπαγαλάκια που έχουν εγκατασταθεί στο Ραδιομέγαρο εκτελώντας εντολές απευθείας από το Μαξίμου :
Η απόφαση της συνέλευσης

Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ εκδηλώνουμε την έντονη ανησυχία μας για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην εταιρεία, η οποία εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ίδια και τους εργαζόμενους της ενώ απογοητεύει την κοινωνία, την οποία η ΕΡΤ οφείλει να υπηρετεί με ποιοτική ενημέρωση και ψυχαγωγία.

Ανησυχούμε για τα φαινόμενα παρακμής, απαξίωσης, πολιτικών παρεμβάσεων και συνδιοίκησης, τα οποία μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω και είναι ξένα με ένα σύγχρονο ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

1. Γιατί η αξιοπιστία της ΕΡΤ1 τραυματίζεται καθημερινά από χοντροκομμένες και απαρχαιωμένες λογικές, από τις πολιτικές παρεμβάσεις αλλά και τις πολιτικές επιθέσεις. Η σημερινή κυβέρνηση υπέκυψε στον πειρασμό του ελέγχου της ενημέρωσης της ΕΡΤ ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση την έχει επιλέξει σαν “σάκο του μποξ” και προβολής του “οράματος” της συρρίκνωσής της.

2. Γιατί η ΕΡΤ2, η ΕΡΤ3 και το δίκτυο της στην περιφέρεια εγκαταλείπονται σε αργό και σταθερό θάνατο. Χωρίς πρόγραμμα, χωρίς ταυτότητα και χωρίς στίγμα, με αποτέλεσμα και κάποιες, πραγματικά εξαιρετικές παραγωγές που έχουν απομείνει να «χάνονται» μέσα στο «ξεκούρδιστο» σύνολο. Ειδικά, δε, το περιφερειακό δίκτυο έχει παραδοθεί σε μια ανέμπνευστη και μίζερη γραφειοκρατική διακυβέρνηση.

3. Γιατί η διοίκηση της ΕΡΤ αντί να ασχολείται με τα προηγούμενα και όλα τα σημαντικά διοικεί αλά παλαιά, μέσω αμφιλεγόμενων επιτροπών, μεθοδεύει αποφάσεις ή ακόμα εκβιάζει πλειοψηφίες στο Δ.Σ. της εταιρείας προκειμένου να εγκριθούν «φιλικές» παραγωγές..

Επιστέγασμα όλων των προαναφερθέντων αποτελεί το οργανόγραμμα που κυοφορείται τους τελευταίους 6 μήνες χωρίς διαφάνεια ή διαβούλευση. Χωρίς οργανικές θέσεις! Ένα οργανόγραμμα που κινείται στον αντίποδα της οριζόντιας οργανωτικής δομής που διέπει όλα τα μεγάλα δίκτυα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας διεθνώς. Κομμένο και ραμμένο στις επιδιώξεις κάποιων για τον απόλυτο έλεγχο της ενημέρωσης και κάποιων παλαιάς κοπής συνδικαλιστών για έλεγχο των θέσεων ευθύνης.

Όλα τα παραπάνω καθιστούν επιτακτικό το αίτημα τόσο η κυβέρνηση όσο και τα κόμματα να αποδείξουν στους πολίτες ότι όταν ευαγγελίζονται, χρόνια τώρα, την ανεξαρτησία της ΕΡΤ το εννοούν. Είναι καιρός να δρομολογηθούν εκείνες οι νομοθετικές, θεσμικές και διοικητικές πρωτοβουλίες που θα εκσυγχρονίσουν πραγματικά το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα και θα τον απαλλάξουν από τις πολιτικές εξαρτήσεις (όλων των αποχρώσεων) που τον καθηλώνουν και τον συνθλίβουν.

Υ.Γ. LYKAVITOS.GR

Και για να καταλάβετε το κλίμα και τον αναβρασμό που επικρατεί στην ΕΡΤ μεταξύ των δημοσιογράφων δείτε το tweet του γνωστού παρουσιαστή ειδήσεων και δημοσιογράφου Αντώνη Αλαφογιώργου:Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Καλά κάνεις αρχιτεμπελαριό της ΕΡΤ και κάνεις πως ενδιαφέρεσαι για ποιοτική αναβάθμιση και λοιπές παπαριές. Πως θα δείξεις για πως είσαι και άξιος του μισθού σου; Κάνοντας τον νταή εκ του ασφαλούς βεβαίως...Με μια διαφορά: Το κάνεις "στα τελευταία" του τσιπράκου σου, βλέποντας πως το γουρλό δεν θα σας χαριστεί αν τύχει και έρθει στα πράματα. Και φυσικά πολύ καλά θα κάνει να σας κλείσει άπαξ δια παντός την ΕΡΤ (σας!), γιατί απορούμε για το τι κάνετε οι (άκουσον-άκουσον!!!) 600 (κηφήνες) δημοσιογράφοι και σας πληρώνουμε !!!
    Κηφηναριό, ε κηφηναριό, ο κόσμος δεν τσιμπάει πια ! Συνεχίστε να παίρνετε τον μισθουλάκο σας και αφήστε τα νταϊλίκια. Γιατί τέτοια νταϊλίκια θυμίζουν γυναικείο ξύλο. Σας έχουμε γραμμένους εδώ και χρόνια. Ο,τι και να κάνετε ή πείτε...ΟΥΣΤ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Loading...