“Άστραψε και βρόντηξε” ο Παυλόπουλος για τις δηλώσεις Ερντογάν: Αδιανόητα και λυπηρά τα περί ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Ηχηρή ήταν η απάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περί ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς.

«Για εμάς τους Έλληνες, είναι ευπρόσδεκτες οι χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας του κ. Ταγίπ Ερντογάν για την ειρηνική συνύπαρξη των Λαών μας. Μόνο που τέτοιες δηλώσεις, έχουν σημασία και αξία όταν συνοδεύονται από έργα. Και κάτι τέτοιο δεν προκύπτει, αν αναλογιστεί κανείς αυτό το οποίο τονίστηκε από την πλευρά του σχετικά με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς οι οποίοι κρατούνται αυθαιρέτως για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά παράβαση κάθε έννοιας φιλίας και καλής γειτονίας» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος, μιλώντας στις εκδηλώσεις του εορτασμού της 197ης επετείου του προσκυνήματος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη «στην Παναγιά στο Χρυσοβίτσι».

«Τα όσα δε, υπονοούν κάποιοι, και δυστυχώς ο Τούρκος Πρόεδρος -εάν έχουν αποδοθεί σωστά αυτά τα οποία είπε- ότι τίθεται ζήτημα ανταλλαγής, διαμηνύουμε ότι κάτι τέτοιο είναι αδιανόητο. Όπως επίσης, είναι πραγματικά λυπηρό να υπάρχει τέτοια σύγχυση ανάμεσα σε στρατιωτικούς που κρατούνται όπως είπα αυθαιρέτως, και Τούρκους πολίτες οι οποίοι έχουν πάρει πολιτικό άσυλο σύμφωνα με τους Κανόνες του Διεθνούς Δικαίου. Μια τέτοια σύγχυση σημαίνει άγνοια του Διεθνούς Δικαίου και της Διεθνούς Νομιμότητας η οποία είναι απαράδεκτη», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Κατά τα άλλα ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι ο εορτασμός της 197ης Επετείου του Προσκυνήματος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη εδώ στην Παναγία, στο Χρυσοβίτσι, μας παρέχει την ιστορική ευκαιρία αφενός ν’ αποτίσουμε τον οφειλόμενο φόρο τιμής στον θρυλικό «Γέρο του Μοριά» και, αφετέρου, ν’ αναλογιζόμαστε, στο διηνεκές και ιδίως στους σημερινούς κρίσιμους καιρούς για τον Λαό μας και το Έθνος μας, τι μας κληροδοτεί το Εθνικό, κυριολεκτικώς, Ηγετικό του Πρότυπο.

«Πριν απ’ όλα, έχουμε χρέος να θυμόμαστε την απαράμιλλη προσφορά του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Εθνεγερσία του 1821 εν γένει: Δίχως την γενναιότητα, την στρατηγική ικανότητα και το Εθνικό Ήθος του «Γέρου του Μοριά», η πορεία της Εθνεγερσίας του 1821 και, επέκεινα, της θεμελίωσης του Νεώτερου Ελληνικού Κράτους δεν θα είχε ευοδωθεί με τον τρόπο που κατέγραψε η Ιστορία.

Δεύτερον, το παράδειγμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη υπενθυμίζει, προς κάθε κατεύθυνση, ότι εμείς, οι Έλληνες, είμαστε Λαός και Έθνος της Ειρήνης. Είμαστε όμως, εξίσου και αυτονοήτως, Λαός και Έθνος της Ελευθερίας. Την οποία θα υπερασπιζόμαστε πάντοτε και στο ακέραιο, αποδεικνύοντας, έναντι πάντων και κυρίως έναντι εκείνων που θα τολμούσαν να επιβουλευθούν τα σύνορά μας, το έδαφός μας και την κυριαρχία μας -που είναι σύνορα, έδαφος και κυριαρχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης- ότι είμαστε άξιοι απόγονοι Μεγάλων Προγόνων και άξιοι της Πατρίδας» τόνισε .

«Τρίτον, «τα έργα και οι ημέρες» του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη μας εμπνέουν ν’ αναλογιζόμαστε ότι τα μεγάλα και τα σημαντικά τα επιτύχαμε μόνον ενωμένοι, και μάλιστα με αρραγή ενότητα. Ενώ ο διχασμός και ο φθόνος μας στοίχισαν ιστορικώς πολύ ακριβά, ακόμη και εις βάρος του Εθνικού μας Κορμού.

Τέταρτον, το Προσκύνημα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη εδώ στην Παναγία, στο Χρυσοβίτσι, μας καθοδηγεί να μην λησμονάμε το αδιαμφισβήτητο γεγονός, ότι η Ορθοδοξία και η Εκκλησία ήταν πάντα εμβληματικώς παρούσες στους Αγώνες του Λαού και του Έθνους μας, για την υπεράσπιση της Πατρίδας και της Ελευθερίας» πρόσθεσε.

loading...

4 thoughts on ““Άστραψε και βρόντηξε” ο Παυλόπουλος για τις δηλώσεις Ερντογάν: Αδιανόητα και λυπηρά τα περί ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

  1. Ευτυχώς που προσκήνησε ο Θ.ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ στη Χρυσοβίτσα και θυμήθηκε ο υπάλληλος του χαζοχαρούμενου ότι υπάρχει έστω και λογοτεχνική αδεία αυτό που λέγετε έθνική αξιοπρέπεια !! Από τη μιά προετοιμάζουν εντατικά την υποδούλωση(όχι ότι είναι τώρα ελεύθερη) της χώρας και γιά να καθησυχάζουν τον όχλο (αυτό το πράμα μόνο λαό και έθνος δεν το λες όπως το καταντησαν) αμόλανε και μιά έκθεση ιδεών ως ευγενική προσφορα σανού προς τα υποζύγια. Ο κος Πάκης το τερμάτισε πλέον ,κάνει όλη τη βρώμικη δουλειά γιά να περνάνε τα εθνοπροδοτικά σχέδια των όψιμων μπολσεβίκων,

  2. ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΣΤΡΑΦΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΟΝΤΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΙΜΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ.ΑΥΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΕΚΑ ΚΙΛΑ..ΔΕΝ ΑΣΤΡΑΦΤΟΥΝ ΚΑΙ ΒΡΟΝΤΟΥΣ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ….

  3. Ο ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΥΧΗΘΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΥΜΠΑΡΟ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΝΙΚΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;
    ΓΙΑΤΙ ΣΙΩΠΑ Ο ΜΑΣΩΝΟΜΠΡΙΖΟΛΑΚΙΑΣ;
    ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΨΕΚΑΣΕΙ ΑΝΤΙΣΚΟΥΡΙΑΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΠΑΣΑΡΕΙ ΤΗ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ Η ΣΤΟΑ ΜΠΕΝΕ ΜΠΕΡΙΤ ΩΣ ΕΘΝΑΡΧΗ ΝΟΥΜΕΡΟ 3.

    ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΝΙΚΗΤΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΣ ΚΟΥΛΟΥΡΤΖΗΣ-ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΙΝ ΧΡΟΝΙΑ,ΣΤΑ ΝΕΙΑΤΑ ΤΟΥ ΜΠΕΡΔΕΨΕ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΜΠΗΚΕ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΣΤΗ ΣΤΟΑ [ΚΕΜΑΛ]ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΗ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ,ΘΑΜΒΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΟΥΝ,ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΟΥΡΗΣΟΥΝ,ΝΑ ΤΟΝ ΧΕΣΟΥΝ,ΝΑ ΤΟΝ ΠΗΔΗΞΟΥΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΠΕΙΝΑΣΗ ΠΟΤΕ-ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ,ΣΚΥΜΕΝΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΑΚΡΑ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΣΙΩΠΗ,ΜΗ ΤΥΧΟΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΣΤΕΝΟΚΕΦΑΛΟΙ ΘΕΡΜΟΑΙΜΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΧΑΣΗ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΜΑΣ.
    ΒΑΛΤΕ ΠΛΑΤΗ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΜΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΜΕΤΑ ΘΑ ΒΑΛΗ ΠΛΑΤΗ ΝΑ ΒΓΕΙ ΤΟ 2019 Ο ΣΥΡΙΖΑ.
    ΕΤΣΙ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΝ ΜΑΣΟΝΩΝ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΗΛΙΘΙΟΥ ΛΑΟΥ.
    ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΣΜΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ,ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΑΣΥΛΗΠΤΑ ΠΟΣΑ.
    ΤΙ ΝΟΜΙΖΑΤΕ ΧΑΧΟΛΟΙ ΟΤΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ,Ο ΜΑΚΡΟΝ,Ο ΠΑΚΗΣ,Ο ΑΛΕΞΗΣ,Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΣΚΟΥΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ?
    ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΨΕΛΙΣΜΑ Η ΝΕΥΜΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΜΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΗ Ο ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΟΥΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΕΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΖΩΑ?
    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑ

  4. αλλου κυττας
    αλλου φεγγοβολας
    και παντου τις αμολας

Comments are closed.