Ελληνικό «ματ» με τα ρωσικά όπλα στην «σκακιέρα» με την Τουρκία

Την Τετάρτη 4 Απριλίου 2018 υπογράφηκε η διακρατική συμφωνία με τη Ρωσική Ομοσπονδία για την “Επέκταση ορίου ζωής Οπλικών Συστημάτων”.

Τη συμφωνία υπέγραψαν από πλευράς ΥΠΕΘΑ ο Γενικός Διευθυντής της ΓΔΑΕΕ κ. Κυριάκος Κυριακίδης και ο κ. Ιβάν Γκοντσαρένκο, εκτελεστικός διευθυντής της κρατικής εταιρείας Rosoboronexport.Αυτό φαίνεται τροφοδότησε περαιτέρω καταρχήν τα σενάρια που αφορούν στο πρόγραμμα υποστήριξης του ρωσικής προέλευσης αντιαεροπορικού συστήματος S-300

Δυο πυροβολαρχίες S-300PMU-1, καθώς και τα TOR-M1 και OSA-AKM, για τα οποία όπως είχε γράψει στις 19 Ιανουαρίου το OnAlert, είχε ανασυγκροτηθεί η επιτροπή διαπραγματεύσεων. Επίσης, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν BMP-3, αερόστρωμνα αποβατικά πλοία Zubr, καθώς επίσης αντιαρματικά πυραυλικά συστήματα Fagot.

Υπενθυμίζεται μάλιστα ότι στις 20 Noεμβρίου 2017 είχε πραγματοποιηθεί στη ΓΔΑΕΕ, συνάντηση μεταξύ του Διευθυντή ΔΑΠΚΣ και επιτελών αυτής και των κ. Vladimir Goncharov, Υποδιευθυντή του τμήματος Marketing της εταιρείας «JSC Rosoboronexport» και κ. Alexey Skraga, Γενικού Διευθυντή της εταιρείας «Belspetsnveshtechnika» και εκπροσώπων της. Όπως είχε γινεί γνωστό η συνάντηση είχε διεξαχθεί κατόπιν αιτήματός τους, και εξέτασαν την Εν συνεχεία Υποστήριξη των Πλοίων Ταχείας Μεταφοράς των αερόστρωμνων του Πολεμικού Ναυτικού, τύπου ZUBR.

Πηγή: onalert.gr

loading...

2 thoughts on “Ελληνικό «ματ» με τα ρωσικά όπλα στην «σκακιέρα» με την Τουρκία

  1. για να καταλαβω δλδ η τουρκια εγινε συμαχος με την ρωσια, που της δινει s400 και αμυντικο εξοπλισμο , ερχεται τωρα και δινει και εμας, αρα μας βαζει να σκοτωθουμε πουλωντας οπλα και στους δυο. απλη λογικη και τα ζωα κοιμουνται.

  2. ε τι θα ητανε καλο κατ'εσε παντοτε να αγοραζε μονο η τουρκια και καθομασταν εμεις σαν τις κοιτες να μα σκοτωσουν αυτοι? η ρωσσια την δουλεια της κανει πουλαει σε οποιον πληρωνει και οικονμαει. πολυ απλο.

Comments are closed.