Ρώσος στρατηγός: «Η επιδείνωση των σχέσεων με τη Δύση μπορεί να οδηγήσει στον τελευταίο πόλεμο για την ανθρωπότητα»

Η επιδείνωση των σχέσεων με την υπόθεση του πρώην Ρώσου πράκτορα Σκριπάλ μεταξύ Βρετανίας και Ρωσία μπορεί να γίνει  χειρότερη και να καταλήξει στον τελευταίο πόλεμο για το ανθρώπινο γένος.

Τη δραματική αυτή προειδοποίηση έκανε ο Ρώσος στρατηγός ε.α. Evgeny Buzhinsky και ενός εκ των στενών συμβούλων του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν.

Ο Ρώσος στρατηγός μιλώντας ατο BBC προειδοποίησε ότι η ρωσική αντίδραση της Ρωσίας στις μαζικές απελάσεις διπλωματών από την Βρετανία μπορεί να «οδηγήσει στον τελευταίο πόλεμο για την ανθρωπότητα», αναζωπυρώνοντας τους φόβους για τον Γ΄ΠΠ.

«Βρισκόμαστε σε ένα ψυχρό πόλεμο. Αλλά η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε είναι χειρότερη από τον ψυχρό πόλεμο που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Αυτό γιατί η κατάσταση μπορεί να εξελιχθεί με ένα τέτοιο τρόπο που φοβάμαι ότι θα καταλήξει σε πολύ άσχημο αποτέλεσμα», είπε πιο συγκεκριμένα ο Ρώσος στρατηγός.

Σε ερώτηση από τον δημοσιογράφο του BBC τι εννοεί με τη φράση χειρότερος και από ψυχρό πόλεμο, ο Ρώσος σύμβουλος του Πούτιν απάντησε ότι μπορεί να καταλήξει σε ένα πραγματικό πόλεμο.

«Χειρότερος από ψυχρό πόλεμο μπορεί να είναι μόνο ένας πραγματικός πόλεμος. Και θα είναι ο τελευταίος στην ιστορία της ανθρωπότητας», είπε ο Buzhinsky για να συνεχίσει:

«Βλέπετε οι πιέσεις που ασκούν οι ΗΠΑ και που πρόκειται να συνεχιστούν που νομίζετε ότι στοχεύουν αυτές; Σε μια αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία; Είναι άσκοπο κάτι τέτοιο γιατί δεν ξέρετε τους Ρώσους και την ιδιοσυγκρασία τους» για να τονίσει:

«Όσο περισσότερη είναι η πίεση που ασκείται από το εξωτερικό τόσο μεγαλύτερη είναι η συσπείρωση του ρωσικού λαού γύρω από την ηγεσία του».

Στη συνέχεια ο Ρώσος στρατηγός προειδοποίησε τη Βρετανία:

«Εντάξει απελαύνετε διπλωμάτες. Το ίδιο κάνουμε και εμείς. Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα; Η οριστική διαρραγή των διπλωματικών σχέσεων.  Και μετά από αυτό τι; Αυτό που λέω είναι ότι οδηγεί στο πουθενά. Στην πραγματικότητα αυτό που επιθυμείτε είναι στριμώξετε τη Ρωσία στη γωνία. Μια Ρωσία όμως στριμωγμένη στη γωνία είναι ένα πολύ επικίνδυνο πράγμα».

Σχεδόν την ίδια ώρα με τις δηλώσεις του Buzhinsky ο Κινέζος υπουργός Άμυνας επισκέπτεται τη Μόσχα θέλοντας να επιδείξει τη στενή σχέση μεταξύ των δύο ενόπλων δυνάμεων.

Ο Wei Fenghe κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Ρώσο ομόλογό του Sergey Shoigu σημείωσε την κοινή στάση στην διεθνή πολιτική και γεωστρατηγική αρένα μεταξύ Ρωσίας και Κίνας.

«Η κινεζική αντιπροσωπεία ήρθε στη Ρωσία για να γνωρίζουν ι Αμερικανοί τις πολύ στενές σχέσεις μεταξύ των κινεζικών και των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων», είπε ο Fenghe.

loading...