Δ.Καμμένος: «Αλλαγή των νόμων άμεσα – Δικαίωμα κάθε πολίτη στην αυτοάμυνα»

Στο επίκεντρο βρέθηκε για μια ακόμη φορά ο Δημήτρης Καμμένος με τις δηλώσεις του. Ορμώμενος από το θάνατο του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη, ο οποίος δολοφονήθηκε μέσα στο ίδιο του το σπίτι από διαρρήκτες, έσπευσε να υποστηρίξει την αυτοάμυνα κάθε πολίτη ενάντια σε οποιαδήποτε απειλή για την προσωπική τους περιουσία.

Ο κ. Καμμένος τόνισε πως άλλο η αυτοδικία και άλλο η αυτοάμυνα, σημειώνοντας ωστόσο πως αν ο «εισβολέας» συνεχίζει την εγκληματική πράξη του, τότε και ο ένοικος έχει το δικαίωμα να συνεχίσει να… αμύνεται.

Μάλιστα ζητά αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου ώστε να κατοχυρώνεται το δικαίωμα στην νόμιμη άμυνα, ενώ πέταξε «καρφιά» για ακόμα μια φορά για το νόμο Παρασκευόπουλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Μετά λύπης μου πληροφορήθηκα ότι έφυγε από τη ζωή ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Σταματιάδης, τον οποίο τη Μεγάλη Δευτέρα 2 Απριλίου δύο κουκουλοφόροι ληστές είχαν πυροβολήσει πισώπλατα, στην προσπάθεια του να υπερασπισθεί την σύζυγο και τα παιδιά του, μέσα στο σπίτι του στην Κηφισιά.

Επιθυμώ να εκφράσω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του, την γυναίκα, τα τρία παιδιά του και τους οικείους του.

Οι προσπάθειες πρέπει να συνεχίσουν ώστε οι δράστες να συλληφθούν άμεσα και να λογοδοτήσουν στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Με δεδομένη την ανεξέλεγκτη αύξηση της εγκληματικότητας είναι αυτονόητο πως οι περιπτώσεις αυτοάμυνας δεν πρέπει να συγχέονται με την αυτοδικία. Η περίπτωση της διάρρηξης είναι πράξη βίας εναντίον του νόμιμου ενοίκου, ο οποίος έχει την υποχρέωση να στραφεί κατά του εισβολέα όσο εκείνος ασκεί βία (αυτοάμυνα) και μόνο εφόσον σταματήσει η διάρρηξη εναντίον του ιδιοκτήτη, τότε και ο ένοικος πρέπει να παύσει την άμυνά του και να απευθυνθεί στους κρατικούς θεσμούς για την απόδοση δικαιοσύνης.

Το να υπερασπιστεί κανείς τη ζωή του και την περιουσία του από έναν διαρρήκτη λοιπόν είναι απολύτως φυσικό και δεν μπορεί η νομοθεσία να το εμποδίσει. Εμείς ως Πολιτεία οφείλουμε να πράξουμε το αυτονόητο, πρωτίστως με γνώμονα την ασφάλεια του πολίτη που αποτελεί άλλωστε και βασική προϋπόθεση κάθε ευνομούμενης δημοκρατικής κοινωνίας.

Το νομοθετικό πλαίσιο, χρειάζεται σίγουρα αλλαγή καθώς και να υπάρξει επαναπροσδιορισμός των αιτιάσεων αποφυλάκισης των κακοποιών. Ο πολίτης θα πρέπει αναμφίβολα να έχει το δικαίωμα στην νόμιμη άμυνα και την κάλυψη του νόμου να υπερασπίσει την ζωή, την περιουσία του και την οικογένεια του.

loading...

3 thoughts on “Δ.Καμμένος: «Αλλαγή των νόμων άμεσα – Δικαίωμα κάθε πολίτη στην αυτοάμυνα»

  1. Επιτέλους αρχίσατε να το καταλαβαίνετε !!!

  2. Ζούσα σε μια Χώρα του Εξωτερικού και για την περιουσιακή και ατομική μου ασφάλεια και προστασία, με Αιτησή μου , η πολιτεία/ Αστυνομία μου Είχε δώσει άδεια οπλοφορίας, που ποτέ δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιήσω,
    Δεν καταλαβαίνω γιατί εδώ στην Ελλάδα με την τόσο εισαγόμενη Εγκληματικότητα, που καθημερινά γίνονται τόσα εγκλήματα, να μην έχω το δικαίωμα [κατά Τόσκα] να αυτοΑμυνθώ;
    Οι εγκληματίες, όσο γνωρίζουν , ότι δεν έχω το δικαίωμα της αύτο άμυνας, τόσο θα γίνονται περισσότερο επιθετικοί, Εάν όμως γνωρίζουν ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με Καραμπίνα θα το Σκεφτούν πολύ καλά πριν κάνουν την επίθεση, …aa,,,

  3. ΖΟΥΣΑ ΓΙΑ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΟ ΑΦΡΙΚΗ. ΕΝΤΑΞΕΙ ΜΠΕΡΙΤΟ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΘΕΜΑ ΤΗΣ ΟΠΛΟΚΑΤΟΙΧΗΣ ΟΠΛΟΦΟΡΙΣ ΚΑΙ ΜΟΠΛΟΧΡΗΣΙΑ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΣ ΣΟΥ Η ΚΑΙ ΣΤΟΙΝ ΔΡΟΜΟΠΡΙΝ 8-9 ΧΡΟΝΙΑ ΒΡΕΘΗΚΑ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΜΕΣΩ ΤΗ ΕΤΑΙΡΕΙΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΩ ΣΤΙΣ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ. ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΙ ΜΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΚΑΝΤΑΣΗΔΕΣ ΕΙΔΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΜΕ ΟΗΓΑΝΕ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΑ ΜΚΑΤΙ ΧΑΡΤΙΑ ΑΦΟΥ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΟΥ ΜΞΤΡΩΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ 15 ΛΕΠΤΑ ΜΟΥ ΧΟΡΗΓΗΣΑΝ ΜΙΑ ΑΔΕΙΑ ΟΠΛΟΦΟΡΙΑΣ ΟΠΛΟΧΡΗΣΙΑΣ ΑΣ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΣΤΙ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΠΗΓΑΜΕ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΣΑ ΕΝΑ ΠΙΣΤΟΛΙ 2 ΕΞΤΡΑ ΓΕΜΚΙΣΤΗΡΕΣ ΚΑΙ 100Μ ΣΦΑΙΡΕΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΔΟΥΛΕΙΑ. Η ΑΔΕΙΑ Η ΦΙΛΙΠΙΝΕΖΙΚΙΑ ΙΣΧΥΕΙ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΕΦΟΣΟΝ ΠΗΓΑΙΝΩ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ.
    ΕΔΩ ΕΧΕΙΣ ΤΟΝ ΝΕΚΡΟΚΕΦΑΛΟ ΜΑΛΑΚΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΦΥΛΑΝΕ 78 ΜΠΑΣΚΙΝΕΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΤΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΦΑΡ ΟΥΣΤ? ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΟ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΟΩ ΕΓΩ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝ ΠΟΥΣΤΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΘΑ ΕΚΛΕΓΟΥΜΕ.

Comments are closed.