Είστε «φάουλ», κύριε Τσίπρα

«Άγγελε και Δημήτρη, όλοι οι Έλληνες απαιτούμε το τέλος του γολγοθά σας». Έτσι τιτλοφορείται η δήλωση-παρέμβαση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, σε φίλα προσκείμενη στην κυβέρνηση κυριακάτικη εφημερίδα, με αφορμή την Ανάσταση, το Πάσχα των Ελλήνων και την συνεχιζόμενη
κράτηση, από τους Τούρκους, των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν την 1η Μαρτίου στις Καστανιές Έβρου: του ανθυπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη και του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη.
Λυπάμαι, χρονιάρες μέρες, αλλά θα τον… στενοχωρήσω τον πρωθυπουργό μας. Διότι στα εθνικά θέματα δεν χωράνε διαχωρισμοί σε ημέτερους και μη… Δεν χωράνε «επιλεκτικές» δηλώσεις-παρεμβάσεις μέσα από έντυπα, λίγο ως πολύ, κομματικά. Ένα μήνυμα προς όλους τους Έλληνες, ένα μήνυμα προς τους δύο στρατιωτικούς που βρίσκονται εδώ και περισσότερο από έναν μήνα μακριά από την πατρίδα τους και τις οικογένειές τους, πρέπει να έχει εμβέλεια πανεθνική, πανελλαδική. Πρέπει να ακούγεται καθαρά και ξάστερα, με στεντόρεια φωνή, να ηχεί σε κάθε σπιθαμή γης που υπάρχουν Έλληνες.

Να ενημερώνει για την προκλητική στάση της Τουρκίας και για τα διπλωματικά παίγνια της γείτονος, στα οποία εντάσσεται και η συνεχιζόμενη κράτηση των Μητρετώδη και Κούκλατζη. Να κάνει γνωστές, ανά την Ελλάδα και τον κόσμο, όλες τις ενέργειες που έγιναν και που πρόκειται να γίνουν από την κυβέρνηση για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών. Να ψέγει -και όχι να ευχαριστεί- την περίφημη «ευρωπαϊκή οικογένεια», τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ για την αφωνία τους απέναντι στον «σουλτάνο» Ερτνογάν. Και να διατρανώνει με πάθος την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να αντιμετωπίσει κάθε κίνδυνο, κάθε απειλή εξ Ανατολών, αφήνοντας κατά μέρος την αμηχανία και την αδράνεια απέναντι στον προκλητικό γείτονα.

Όλα αυτά, φυσικά, θα έπρεπε να τα κάνει ο πρωθυπουργός, όχι ως άλλος… Πάνος Καμμένος, με στρατιωτικά παραγγέλματα, φαιοπράσινη στολή και «κορώνες» για την Επανάσταση του 1821 -όπως έχουμε ξαναγράψει, άλλωστε, το γεγονός ότι μας πήρε, ως έθνος, μόλις… 400 χρόνια, για να αποτινάξουμε τον τουρκικό ζυγό, δεν είναι άνευ σημασίας… Αλλά ως ηγέτης μίας χώρας, που έχει ακόμα το σθένος και την ικανότητα να υπερασπίζεται τα δίκαιά της. Μίας χώρας που -σύμφωνα με το κυβερνητικό αφήγημα- βγαίνει από τα Μνημόνια και την επιτροπεία και ανακτά την εθνική της κυριαρχία.

Αν τα πιστεύει όλα αυτά ο πρωθυπουργός, θα έπρεπε να βγει και να μας τα πει, κοιτώντας μας στα μάτια. Σε πανελλαδική εμβέλεια, ενώπιον εκατομμυρίων τηλεθεατών, εκατομμυρίων Ελλήνων ανά την υφήλιο. Για να μας κάνει κοινωνούς του μηνύματός του, τόσο εμάς όσο και -κυρίως- τα δύο παιδιά που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, μην γνωρίζοντας τι θα τους ξημερώσει. Για να καταστήσει το πρόβλημα παγκόσμιο, έτσι ώστε να το ακούσει και να το λάβει σοβαρά υπόψη του ο Ερντογάν. Διαφορετικά, με… επιλεκτικές δηλώσεις-«παρεμβάσεις» για ολίγους, δουλειά δεν κάνουμε…

Βασ. Αναστασόπουλος


πηγη

loading...

1 thought on “Είστε «φάουλ», κύριε Τσίπρα

  1. ΤΙ φάουλ ΡΕ ΓΙΟΥΤΣΟ? ΔΩΣΙΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ, ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΜΕΡΙΚΩΝ ΑΛΗΤΑΡΙΩΝ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ…

Comments are closed.