Ιησούς: Έλληνας ή Εβραίος;

Μία μικρή έρευνα πάνω σε σημαντικές πληροφορίες για την καταγωγή του Ιησού Χριστού, τις οποίες βέβαια οι περισσότεροι θεολόγοι είτε δεν διδάσκουν είτε αντικαθιστούν με την ερμηνεία ενός «μεγαλοθεολόγου».

Ας ξεκινήσουμε με την ετυμολογία ορισμένων λέξεων:
– Στην Ομηρική Ελληνική, η λέξη μύρα σήμαινε θάλασσα. Όπως συνηθιζόταν σε εκείνες τις διαλέκτους (Αιολική, Δωρική) το «υ» μετατρεπόταν σε «α» (και αντίστροφα). Έτσι, ο επικρατέστερος όρος ήταν μάρα (ή μάρε, μέχρι σήμερα) από τον οποίο προήλθε το επίθετο μυρία ή μαρία που σημαίνει θαλασσινή. Τελικά έγινε κύριο όνομα: Μαρία και ΟΧΙ Μαριάμ όπως όλοι θέλουν να νομίζουμε.
– Ο Χριστός, λόγω της Μαρίας, είχε καταγωγή από τη Γαλιλαία: Γα = Γη, λιλαίομαι = επιθυμώ. Άρα Γαλιλαία = επιθυμητή γη. Στη Γαλιλαία ζούσαν οι Έλληνες της Παλαιστίνης, όπου όλοι, ανεξαιρέτως θρησκείας, είχαν ελληνική παιδεία, νοοτροπία, ευσέβεια, ήθη και έθιμα.
– Το πιο σημαντικό! Το όνομα Ιησούς προέρχεται από την ελληνική λέξη ίασις ή ίησις (ιήσιμος, ιητήρ κτλ) και σημαίνει: «Αυτός που θεραπεύει, που δίνει ίαση».
Μα, θα μου πει κάποιος: «Εβραϊκό όνομα είναι! Δεν έχεις ακούσει που λένε Ιησούς του Ναυή;»
Ελληνικά: Ιησούς = θεραπευτής, ιητήρ
Εβραϊκά: Ο «Ιησούς του Ναυή» δεν λεγόταν Ιησούς, αλλά Γεχοσούα (Ο Γιαχβέ σώζει). Τώρα είναι άλλο θέμα το ότι θέλουν να ταυτίσουν τα δύο ονόματα δείχνοντας πόσο σημαντικοί είναι οι Εβραίοι.
Πάμε τώρα να δούμε, μέσα από το Ευαγγέλιο, πώς ξέρουμε ότι ο Χριστός δεν ήταν Εβραίος…
– Ήταν Γαλιλαίος και συγκεκριμένα Ναζωραίος (από τη Ναζαρέτ) ή Ναζαρηνός όπως αναφέρεται (Μκ 1,24 / Μκ 14,67 / Μκ 16,6 / Λκ 4,34). Οι Εβραίοι περιφρονητικά τον αποκαλούσαν «Ναζωραίο» θέλοντας να δείξουν ότι είναι ένας ξένος.
– Ο ίδιος ο Χριστός αρνείται ότι είναι βασιλιάς των Ιουδαίων (Μτ 27,11 / Μκ 15,2 / Λκ 23,3 / Ιω 18,37)
– σὺ εἶ ὁ βασιλεὺς τῶν Ἰουδαίων; (Είσαι εσύ ο βασιλιάς των Ιουδαίων;)
– σὺ λέγεις. (Εσύ το λες αυτό.)
Όμως, παρόλο που ο Χριστός δεν απαντούσε σε καμία ερώτηση, φαίνεται μία ίσως ειρωνική απάντηση προς τον Πιλάτο στην ίδια ερώτηση: «ἀφ᾿ ἑαυτοῦ σὺ τοῦτο λέγεις ἢ ἄλλοι σοι εἶπον περὶ ἐμοῦ;» (Ιω 18,34). Είναι όπως εμείς λέμε σήμερα: «Αυτά μόνος σου τα σκέφτεσαι ή σου τα λένε άλλοι;».

– Ο ίδιος ο Χριστός αρνείται τον θεό του Αβραάμ, Ισαάκ και Ιακώβ.
Συγκεκριμένα, λέει: «καὶ Μωϋσῆς ἐμήνυσεν ἐπὶ τῆς βάτου, ὡς λέγει Κύριον τὸν Θεὸν Ἀβραὰμ καὶ τὸν Θεὸν Ἰσαὰκ καὶ τὸν Θεὸν Ἰακώβ. Θεὸς δὲ οὐκ ἔστι νεκρῶν, ἀλλὰ ζώντων.» (Λκ 20,37)
– Αμφισβητεί το ότι είναι υιός Δαυίδ (Μτ 22,45 / Μκ 12,37 / Λκ 20,44)
– Μέσα σε όλα τα ευαγγέλια, ο Χριστός ξεχωρίζει την εθνικότητά του από αυτή των Εβραίων, λέγοντας: Το γένος σας, οι πατέρες σας, ο νόμος σας, ο θεός σας, οι προφήτες σας, δείχνοντας έτσι ότι δεν είναι ομοεθνής τους.
– Ο Χριστός απαγόρευσε στους μαθητές του να ονομάζονται Ραβίνοι, δηλαδή Ιουδαίοι διδάσκαλοι: «μὴ κληθῆτε ῥαββί· εἷς γὰρ ὑμῶν ἐστιν ὁ διδάσκαλος, ὁ Χριστός.» (Μτ 23,8)
– Ο Χριστός δεν έκανε περιτομή, όπως θέλουν να νομίζουμε, διότι ο Ιωσήφ, η Μαρία και ο Ιησούς έφυγαν αμέσως στην Αίγυπτο από τον φόβο για τον Ηρώδη.
– Ας μην ξεχνάμε και το γνωστό σημείο:

«ὑμεῖς ἐκ τοῦ πατρὸς τοῦ διαβόλου ἐστέ, καὶ τὰς ἐπιθυμίας τοῦ πατρὸς ὑμῶν θέλετε ποιεῖν. ἐκεῖνος ἀνθρωποκτόνος ἦν ἀπ᾿ ἀρχῆς καὶ ἐν τῇ ἀληθείᾳ οὐχ ἕστηκεν, ὅτι οὐκ ἔστιν ἀλήθεια ἐν αὐτῷ· ὅταν λαλῇ τὸ ψεῦδος, ἐκ τῶν ἰδίων λαλεῖ, ὅτι ψεύστης ἐστὶ καὶ ὁ πατὴρ αὐτοῦ.» (Ιω 8,44)

όπου ο Χριστός τούς λέει ότι είναι όλοι από τον πατέρα του διαβόλου. Δεν γίνεται λοιπόν, σύμφωνα με αυτό που λέει, να είναι αυτός ο Γιαχβέ, ο θεός των Εβραίων.
– Τέλος, ο Χριστός καταδικάστηκε από το Ρωμαϊκό Δικαστήριο, όχι από το εβραϊκό. Στο Ρωμαϊκό Δικαστήριο δικάζονταν μόνο οι Ρωμαίοι και οι Έλληνες. Η δε ρωμαϊκή εξουσία αναγνώριζε το δικαίωμα στους Εβραίους να εφαρμόζουν τον Μωσαϊκό νόμο μόνο μεταξύ τους. Για τον λόγο αυτό, οι Εβραίοι δεν μπορούσαν να τον σκοτώσουν και έτσι έπρεπε να βρουν κάτι άλλο για να τον κατηγορήσουν.
Όλα αυτά είναι ένα μικρό δείγμα για την καταγωγή του Χριστού που όμως μας βγάζει από το σκοτάδι στο οποίο μας κρατάνε τόσα χρόνια. Εμείς οφείλουμε να ξέρουμε την αλήθεια.

γνώσεσθε τὴν ἀλήθειαν, καὶ ἡ ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς (Ιω 8,32)

Ιησούς Χριστός Νικά
✞ᗪimmy ᙡaℛ ✞
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

12 σχόλια :

 1. ΤΗΝ 1η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΘΕ ΕΤΟΥΣ, Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗΝ "ΠΕΡΙΤΟΜΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ "

  ΕΟΡΤΑΖΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΑ ΑΠΑΤΗ ?

  ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΑΪΚΟ ΝΑΟ, ΟΤΑΝ Ο ΙΩΣΗΦ ΚΑΙ Η ΜΑΡΙΑ ΠΗΓΑΝ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΤΟΜΗ, ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ Ο ΤΥΦΛΟΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΣΥΜΕΩΝ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΒΡΗΚΕ ΑΜΕΣΩΣ ΤΗΝ ΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΣΕ ΤΟ ΒΡΕΦΟΣ, ΠΡΙΝ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΤΟΜΗ.

  ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΠΕΡΙΤΟΜΗ.

  Ο ΙΗΣΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΤΟΝ ΡΩΜΑΙΟ ΠΙΛΑΤΟ, ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΥΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΙΝΗ ΘΑΝΑΤΟΥ, ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΗΝ.

  Η ΑΠΑΤΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ Ο ΠΙΛΑΤΟΣ, ΔΗΘΕΝ ΒΓΗΚΕ ΣΤΟΝ ΕΞΩΣΤΗ ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ, ΡΩΤΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ, ΕΑΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ.....

  ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ, ΔΗΛΑΔΗ Ο ΚΑΤΑΚΤΗΤΗΣ, ΝΑ ΡΩΤΑΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΜΕΝΟΥΣ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ......

  ΕΑΝ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ, ΤΟΤΕ Ο ΠΙΛΑΤΟΣ, ΘΑ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΡΩΜΗ ΣΙΔΗΡΟΔΕΣΜΙΟΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΡΩΜΑΙΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΕΚΤΕΛΟΥΣΑΝ, ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΡΩΜΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ.

  ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΕΑΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ??

  ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΙΟΥΔΑΙΑΣ, ΕΝΑΣ ΤΥΦΛΟΣ, ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΒΑΡΤΙΜΑΙΟΣ, ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ ΚΟΝΤΑ, ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΙ ΜΕ ΟΛΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ :

  " ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ, ΥΙΕ ΔΑΥΙΔ, ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ !!"

  Ο ΙΗΣΟΥΣ, ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΑΣΕ ΑΜΕΣΩΣ, ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΕ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ Ο ΒΑΡΤΙΜΑΙΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ :

  " ΝΑ ΑΝΑΒΛΕΨΩ " ΚΑΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ, Ο ΥΙΟΣ ΔΑΥΪΔ, ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΠΡΟΣΦΩΝΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΤΟ ΔΕΧΟΤΑΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ, ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΟΡΑΣΗ ΤΟΥ.

  Η ΡΗΣΗ : " ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ, ΥΙΕ ΔΑΥΪΔ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ ", ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΚΟΡΟΝ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ.

  Ο ΗΡΩΔΗΣ ΚΥΝΗΓΗΣΕ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ, ΕΠΕΙΔΗ ΗΞΕΡΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ, ΚΑΤΑΓΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΓΕΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ....

  ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΕΤΡΕΠΑΝ ΠΟΤΕ Σ' ΕΝΑΝ ΞΕΝΟ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΜΟΕΘΝΗΣ ΤΟΥΣ,ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΟΜΟΘΡΗΣΚΟΣ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΚΗΡΥΞΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΤΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ο ΙΗΣΟΥΣ.

  ΤΕΛΟΣ, ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ, ΗΘΕΛΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕ ΤΟΥΣ ΙΟΥΔΑΙΟΥΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΤΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΑΙΣΑΡΑ, ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ Π Ρ Ω Τ Ο Ν ΤΟΝ ΚΑΙΣΑΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΕΟ :

  " ΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΟΣ ΤΩ ΚΑΙΣΑΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΩ ΘΕΩ ...."

  ΑΓΓΕΛΙΚΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΕΛΑ ΤΣΑΠΕΛΟΓΥΦΤΕ ΑΣΕ ΤΑ ΘΕΑΤΡΙΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΚΟΛΠΑ ΜΗΝ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΕΣΕΝΑ ΚΛΕΙΤΟΡΙΔΕΚΤΟΜΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΓΓΕΛΙΚΗ...ΑΝΤΕ ΣΚΑΤΟΓΥΦΤΕ ΜΠΑΤΙΡ ΧΑΜΑΛ

   Διαγραφή
  2. Αυτά που γράφεις 6.30 (Αγγελική) χαρακτηρίζονται έτσι:
   ''Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα''.

   Διαγραφή
 2. ΕΒΡΑΙΟΤΑΤΟΣ.-

  ΑΠΟ ΜΗΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΑ ΕΒΑΡΙΟΥΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ 14 ΓΕΝΙΕΣ ΠΡΙΝ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ.

  ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΙΧΕ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΕΒΡΑΪΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ:

  1. ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΙΟΥΔΑΙΟΥΣ ΕΛΕΓΕ:

  "οι πατέρες Η Μ Ω Ν (κι όχι "υμών"..) το μάνα έφαγον εν τη ερήμω..." (Ιωάννης-ΣΤ΄31)

  ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ "ΙΟΥΔΑΙΟΣ".

  2. ΑΚΟΜΗ,ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΛΕΓΕΙ:

  "ου γαρ δήπου αγγέλων επιλαμβάνεται, αλλά ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ ΑΒΡΑΑΜ επιλαμβάνεται.." (επιστολή Παύλου προς εβραίους - Β.16)

  ΑΠΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ "ΣΠΕΡΜΑ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ"!

  3. Επίσης, στο κατά Ιωάννην ευαγγέλιο διαβάζουμε (Δ.22):
  "Η Μ Ε Ι Σ προσκυνούμεν ο οίδαμεν ότι Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΕΚ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ ΕΣΤΙΝ.."

  4. ΑΛΛΟΥ ΠΑΛΙ, ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΠΩΣ

  "ουκ απεστάλην ει μη εις τα πρόβατα τα απολωλότα οίκου Ισραήλ.." (Ματθαίος -ΙΕ.24)


  ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΠΟΣΤΑΛΕΙ ΣΤΑ..ΑΠΟΛΩΛΟΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΤΟΥ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΟΣ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ΜΟΥ 6.31 π.μ.,

   ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΣΟΥΜΕ ΣΤΟ "ΤΡΥΠΑΚΙ" ΤΟΥ..."ΙΩΑΝΝΗ", ΤΟΥ "ΜΑΤΘΑΙΟΥ", ΤΟΥ "ΣΑΟΥΛ" ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΓΑΜΩΠΡΑΚΤΟΡΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΑΝΟΥ,..."ΑΠΟΓΟΝΟΣ" ΕΙΝΑΙ ?

   ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΕΚΕΙΝΟ, ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ, ΗΤΑΝ ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΣΗΜΕΡΑ, ΑΠΟ ΟΜΟΝΟΙΑ ...ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΛΙΑΤΣΟΥ. ΤΑΞΙΔΕΥΑΝ ΕΜΠΟΡΟΙ, ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ, ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ, ΠΕΡΙΗΓΗΤΕΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ κ.α.

   ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΥΠΑΡΞΗ" ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΟΝΟΜΑΤΙ..."ΙΗΣΟΥΣ" ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ...ΒΑΡΥ "ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ" ΟΠΩΣ ΘΑΥΜΑΤΑ, ...ΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΤΑΙΣΜΑΤΑ...ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΕ..."ΠΕΝΤΕ" ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ..."ΕΞΤΡΑ"...

   Η ΜΟΝΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΟΝΟΜΑΤΙ..."ΙΗΣΟΥΣ", ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ "ΙΩΣΗΠΟ", ΔΗΛΑΔΗ ... "ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΡΝΑΕΙ" ΜΕ...ΔΥΟ "Ν"...

   ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ..."ΘΑΥΜΑΤΑ" ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΤΑ "ΔΙΗΓΗΘΟΥΝ" ΚΑΠΟΙΟΙ, ΠΟΥ ΤΑ "ΑΚΟΥΣΑΝ" ΑΠΟ "ΚΑΠΟΥ", Η' ΤΑ..."ΔΙΑΒΑΣΑΝ" ΑΠΟ..."ΚΑΠΟΥ"...

   "ΘΑΥΜΑ" ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ "ΘΑΥΜΑΖΕΙΣ" ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΒΑΝΕΣΑΙ ΜΕ ΤΙΣ 5 ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ. ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ "ΘΑΥΜΑΣΕΙΣ" ΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ, ΝΑ ΘΑΥΜΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΡΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΤΟΥ, Η' ΝΑ ΘΑΥΜΑΣΕΙΣ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ.

   ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ "ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ" ΕΝ ΕΤΕΙ 2018, ΣΕ ..."ΑΓΙΟΥΣ", ΣΕ..."ΟΣΙΟΥΣ", ΣΕ... "ΘΑΥΜΑΤΟΠΟΙΟΥΣ", ΣΕ "ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΡΑΣΟΦΟΡΟΥΣ" ΚΑΙ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ", ΠΟΥ Ο ... "ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ" ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ, ΕΧΕΙ ..."Β Ι Α Σ Η" ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΤΟΥ ?

   ΕΥΤΑΞΙΑΣ

   Διαγραφή
 3. ΕΛΛΗΝΑΣ!
  ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΗΡΩΙΚΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ, ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΕΙΧΑΝ ΜΕΤΑΣΤΕΥΣΕΙ
  ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΓΑΠΟΥΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΕΛΕΤΟΥΣΕ ΠΛΑΤΩΝΑ, ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ, ΟΜΗΡΟ, ΕΥΡΙΠΙΔΗ.....

   Διαγραφή
 4. ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΡΙΝΟΥΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΜΩΡΗ 'ΑΓΓΕΛΩ' ΠΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΟΛΟΙ ΣΕ ΞΕΡΟΥΜΕ ΘΕΛΕΙ Η ΕΚΔΙΔΟΜΕΝΗ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΙΣ Ε ΣΥ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΠΕΤΑΞΕ ΤΟΝ ΚΡΙΝΟ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΡΕ ΜΑΡΙΑ...
  ΠΑΛΙ ΕΓΚΥΟΣ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ;;;

  ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΠΟΡΩΜΕΝΟΙ ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΟΙ!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΤΟ ΥΠΕΡΟΠΛΟ ΤΟ ΥΠΕΡΟΠΛΟ ΒΡΕ ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑ
  ΠΑΛΙ ΕΠΑΝΩ ΕΚΑΤΣΕ Η ΑΤΡΕΜΙΣ ΠΩΠΩ ΘΑ ΤΟ ΧΑΛΑΣΕΙ
  ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΒΑΛΕ ΒΓΑΛΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Αρθρο κατασκευασμένο στο εργαστήριο της Στοάς.Σχόλια ντροπιαστικά και εμετικά,λυπάμαι....

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]