ΑΓΑΠΗΤΟΙ “ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ” ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!!!!! Απερίγραπτο χάλι και όνειδος, θλιβερή παράσταση!!!!!!!!!!

* Γράφει ο Χρήστος Κ. Μακρίδης

Σαν άνθρωπος με προσφυγικές καταβολές και βορειοελλαδίτικες κοινωνικές αναφορές, θυμάμαι πως από την πρώτη στιγμή που βρέθηκα και περπάτησα στον Πειραιά και στις όμορες συνοικίες του, ένιωσα ότι η κοινωνία “κουμπώνει” με την ψυχοσύνθεσή μου και την εν γένει κουλτούρα μου.
Ανέκαθεν, ομολογώ, μου θύμιζε την λατρεμένη μου Θεσσαλονίκη. Άλλωστε, έζησα, σπούδασα και υπηρέτησα στον Πειραιά, όπου διασκεδάζω μέχρι σήμερα με αγαπημένους φίλους, ήτοι ανθρώπους που τιμούν την πόλη με διάφορους ρόλους και διακριτές ιδιότητες. Αν όμως με κάτι δεν συμβιβάστηκα ποτέ, αυτό ήταν τα εμετικά και άθλια οπαδικά συνθήματα – αν μη τι άλλο ανάξια λόγου – στα όρια της αντεθνικής συμπεριφοράς, που κατά καιρούς όπως (και) σήμερα, εκτοξεύονται από τους γνωστούς “επιστήμονες” του Ολυμπιακού ήτοι εκείνους που δεν καταλαβαίνουν ότι άλλο η αθλητική ζωή και τα σπορ κι άλλο η εθνική υπόσταση της κοινωνίας. Ότι εντέλει στη ζωή, υπάρχει και η ήττα. Πολλώ δε μάλλον η αποδοχή της σκληρής πραγματικότητας και ο σεβασμός στον καλύτερο, όπως ακριβώς ήταν σήμερα στη Ρόδο, η αγαπημένη μου ομάδα ο ΠΑΟΚ, στον ημιτελικό του βόλεϊ με τον Ολυμπιακό…..
Μόνο αηδία και ντροπή νιώθει κανείς για όλους αυτούς τους ανιστόρητους και ανεκδιήγητους “επιστήμονες” του Πειραιά, που για πολλοστή φορά “τραυματίζουν” κατάστηθα το εθνικό σώμα και δηλητηριάζουν ποικίλως την κοινωνία των νέων της χώρας με τα ρυπαρά, αισχρά, ποταπά συνθήματα τους. Δεν κατάλαβαν ότι το γνωστό αντεθνικό σύνθημα “Βούλγαροι – Βούλγαροι”, που σήμερα τόλμησαν και εκστόμισαν με την ανοχή των αρμοδίων αρχών κατά μιας ολόκληρης γεωγραφικής περιφέρειας, της υπερήφανης Ελληνικής Μακεδονίας, συνιστά προσβολή και θλιβερό στίγμα στην ιστορία του ίδιου του συλλόγου τους. Απερίγραπτο χάλι και όνειδος, όπως αυτή η πρωτόγνωρη αλαλία και η εκκωφαντική σιωπή του προκλητικού “αντικειμενικού” σχολιαστή της δημόσιας ελληνικής τηλεόρασης. Σε κάθε περίπτωση, ένα ακόμη αισχρό και θλιβερό αποτύπωμά τους στην αθλητική ζωή της χώρας. Μια ακόμη “αλήτικη” παράσταση που προκαλεί αλγεινή εντύπωση και στοιχειώνει τους αθλητικούς χώρους. Μια ακόμη άθλια εξέλιξη που διχάζει, απειλεί και πληγώνει την ελληνική κοινωνία…..

*** Πολιτικός Επιστήμων – Τεχ.Γεωπόνος – Παιδαγωγός

loading...