Μετά πήρα τηλέφωνο και είπα στον διοικητή μου ως δείγμα καλής πρόθεση να παραδοθώ στους ΤΟΥΡΚΟΥΣ στρατιώτες ;;; . Και αυτός μου είπε “ΝΑΙ” … ΠΑΡΑΔΟΣΟΥ !

Πρωτοφανείς κι επικίνδυνες καταστάσεις στον Εβρο αποκαλύπτει η απολογία των δύο Ελλήνων αιχμαλώτων στρατιωτικών

Ειδικά ο ανθυπολοχαγός Α.Μητρατώδης, περιγράφει καταστάσεις οι οποίες θα έπρεπε πρώτα και κύρια να
προβληματίσουν την πολιτική ηγεσία της χώρας, αφού φυσικά η πολιτική ηγεσία θα είναι υπεύθυνη για τις όποιες εξελίξεις, αφού αυτή επιλέγει και την στρατιωτική ηγεσία.

Ιδού λοιπόν τι απολογήθηκε ο ανθυπολοχαγός:

– “Μόλις μας είδαν οι Τούρκοι στρατιώτες κατεβάσαμε τα όπλα μας για να μην συμβεί κάτι κακό”. Αυτή είναι η φιλοσοφία που έχουν αυτή την στιγμή οι μονάδες προκάλυψης στον Εβρο, του Ελληνικού Στρατού: Μόλις βλέπουν Τούρκους στρατιώτες “κατεβάζουν τα όπλα για να μην συμβεί κάτι κακό”.

Το “να συμβεί κάτι κακό” δηλαδή να αμυνθούν με πυρά σε μια απόπειρα αιχμαλωσίας τους το έχουν απορρίψει από τις υπηρεσιακές τους υποχρεώσεις και λειτουργίες

– “Μετά πήρα τηλέφωνο και είπα στον διοικητή μου ως δείγμα καλής πρόθεση να παραδοθώ στους Τούρκους στρατιώτες”. Και αυτός του είπε “Ναι”!

“Ως δείγμα καλής πρόθεσης” ο διοικητής μιας μονάδας της ελληνοτουρκικής μεθορίου, εν μέσω κρίσης, δέχθηκε την εισήγηση του ανθυπολοχαγού για να παραδοθεί χωρίς να ξέρει καν τι έχει συμβεί, αν έχουν εισέλθει σε τουρκικό έδαφος ή αν οι Τούρκοι έχουν μπει μέσα στο ελληνικό έδαφος!

– “Εάν είχα κακή πρόθεση θα καλούσα μέσω του τηλεφώνου τους στρατιώτες που είναι υπό τις διαταγές μου. Θα γινόταν μεγαλύτερο επεισόδιο αλλά εγώ αυτό δεν το έκανα”. Αρα υπήρχε δυνατότητα κλήσης ενισχύσεων και αντιπαράταξης με την τουρκική ομάδα και δεν το έκαναν! Αλλωστε ο διοικητής είχε δώσει το “ΟΚ” να παραδοθούν! Γιατί ο ανθυπολοχαγός να καλέσει ενισχύσεις; Στην σιγουριά της παράδοσης και… βλέπουμε!

Ομως ο Τούρκος “ανώτερος” ήταν προφανώς ένα άτομο που δεν είχε “καλή πρόθεση” κι έτσι…

– “Εξηγήσαμε στους Τούρκους στρατιώτες ότι ήρθαμε κατά λάθος και οι Τούρκοι στρατιώτες κάλεσαν τους ανωτέρους τους”. Και αυτοί εισηγήθηκαν την αιχμαλωσία τους!

 – “Αν θέλαμε μπορούσαμε να εμποδίσουμε και τους Τούρκους στρατιώτες”. Αλλά αντί αν τους εμποδίδουν και να δώσουν μάχη αν χρειαζόταν, απλά παραδόθηκαν, όπως άλλωστε το είχε αποδεχθεί και ο διοικητής τους, αρνούμενος να καλέσει ενισχύσεις και να αποτρέψει την αιχμαλωσία τους.

Οσο για την απολογία του λοχία ΕΠΟΠ Δημήτρης Κούκλατζη, είναι αυτό που λέμε “Από ποά να αρχίσω και πού να τελειώσω”. Εν ολίγοις παραδέχθηκε ότι “Υπήρχαν παρόμοια συμβάντα με Τούρκους στρατιώτες. Όμως εμείς χωρίς να καταγράψουμε και χωρίς να ενημερώσουμε τους ανώτερους μας, είχαμε επιτρέψει να περάσουν στην Τουρκία”.

Ούτε ενημέρωναν, ούτε κατέγραφαν. Ετσι απλά τους άφηναν και επέστρεφαν στη Τουρκία…

Ποιος είπε ότι τα λάθη δεν πληρώνονται; Και μόνο η εικόνα τους να περιφέρονται σαν κατάδικοι με χειροπέδες και γενειάδα και να σπρώχνονται σαν ζώα από τους Τούρκους δεσμοφύλακες, θα έπρεπε να φέρει παραιτήσεις στην ελληνική πλευρά, όλων των “αρμοδίων”.

Το ότι δεν υπάρχουν παραιτήσεις, άρα ευαισθησία είναι, δυστυχώς “εχέγγυο” ότι θα δούμε και χειρότερα…

loading...

5 thoughts on “Μετά πήρα τηλέφωνο και είπα στον διοικητή μου ως δείγμα καλής πρόθεση να παραδοθώ στους ΤΟΥΡΚΟΥΣ στρατιώτες ;;; . Και αυτός μου είπε “ΝΑΙ” … ΠΑΡΑΔΟΣΟΥ !

  1. ΤΑ ΜΕΘΟΡΙΑΚΑ ΕΠΕΙΣΟΔΕΙΑ ΕΠΙΛΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΑΠΟΔΕΚΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ.ΤΩΡΑ ΑΝ Ο ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΕΘΟΡΙΑΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΑΧΕΣ ΜΕ ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΘΥΜΑΤΑ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΘΑ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΜΕΘΟΡΙΟ,ΙΣΩΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΠΟΛΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΕΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΣΚΟΝΤΑΨΗ Ή ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΑΘΕΛΗΤΟ ΛΑΘΟΣ Ο ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΠΛΕΥΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΤΑΣΕΩΣ,ΓΙ ΑΥΤΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΠΟΥ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΤΟΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΝΤΑΣΕΩΝΤΩΡΑ ΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΩ ΕΔΕΙΞΑΝ ΕΛΕΙΨΗ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ. ΤΑ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ ΜΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ,ΕΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΩ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΣΚΑΣΜΟ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΩΝ ΑΝΑΙΤΙΑ ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ,ΕΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΔΡΙΣΜΟΣ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΑ ΠΕΝΙΧΡΑ ΩΦΕΛΗ ΕΧΟΥΝ ΠΟΥΛΗΣΗ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ(ΕΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΩ ΤΟΥΡΚΟ) .Ή ΕΑΝ ΤΟΥΡΚΟΠΟΡΟΙ ΟΝΤΕΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ.

  2. ΓΙΑΥΤΑ ΚΑΙ ΆΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΜΗΝΥΣΗ ΤΟ ΕΠΑΜ..
    Μηνυση για εσχατη προδοσια.
    Αρθρο 134 παρ 2 ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΚΑΙ 120 παρ 3 ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

    Το Ε.ΠΑ.Μ. την 5η Φεβρουαριου 2018 κατεθεσε Μηνυτηρια αναφορα για ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ στην Εισαγγελια του Αρειου Παγου η οποια εγινε ΔΕΚΤΗ.

    Οι κατηγοριες για Εσχατη Προδοσια είναι για τρια ξεχωριστα θεματα, ως εξης:
    α) Και τα τρια Μνημονια καθως και οι αντιστοιχες Δανειακες Συμβασεις ΔΕΝ ψηφιστηκαν απτη Βουλη με Νομο αλλα σαν ΣΧΕΔΙΑ ΝΟΜΟΥ, και εδιναν εξουσιοδοτηση στον να υπογραφει Μνημονιο και Δανειακες Συμβασεις, χωρις να ερχεται μετα για κυρωση από την Βουλη. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΟΜΟΙ.
    Β) Παραβιαστηκε το Π.Δ. 38/2015 που προςβλεπε και οριζε επακριβως το ερωτημα για το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ της 5-7-2015, το οποιο δεν ηταν καθολου ασαφες αλλα αντιθετα ηταν πολύ συγκεκριμενο καλωντας να απαντησει ο Λαος στο ερωτημα “Θελετε να συνεχιστει το τρεχον προγραμμα δανειοδοτησης και ό,τι παραπερα χειαστει (δηλαδη νεα Μνημονια) ΝΑΙ ή ΟΧΙ ;”. Ο Λαος απαντησε ΟΧΙ και αυτό οφειλοταν κατά το Συνταγμα να υλοποιησουν.!
    γ) Παρεδωσαν, εκχωρησαν την Νομοθετικη αρμοδιοτητα της Βουλης σε Ξενες Δυναμεις (θεσμους) με τον Ν. 4336/14-8-2015 Φ.Ε.Κ. 94α (ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Γ – ΣΕΛΙΔΑ 1014) και αποδεχθηκαν να υλοποιουν απλως αποφασεις που παιρνουν οι “θεσμοι“ .!
    Τελος, το διαπραττομενο από σειρα Κυβερνησεων (και την παρουσα) αδικημα της εσχατης προδοσιας είναι διαρκες και εξακοουθει από 5-5-2010 μεχρι σημερα να μεταβαλει το πολιτευμα του Κρατους με σφετερισμο της λαικης κυριαρχιας, καταλυση και αδρανοποιηση του πολιτευματος .
    Σας χρειαζομαστε ΟΛΟΥΣ στη μηνυση:
    http://chn.ge/2H3YAzh

  3. ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΑΥΤΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ .ΜΑΛΟΝ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΕΠΑΜ.ΟΤΑΝ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΤΑΝΤΟΥΝ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΓΑΛΙΣΜΟΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΞΙΑ

  4. Εμένα πάλι μου έμαθαν πως από εκεί που φυλάω σκοπός δεν θα περάσει ούτε η μάννα μου χωρίς σύνθημα-παρασύνθημα. Ειδικά στη φύλαξη συνόρων δεν πιάνεις φιλαράκια γιατί δεν ξέρεις πότε θα σε ξαπλώσουν κάτω.

  5. ΠΡΩΤΟΝ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ ΠΟΤΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ,ΕΙΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΛΟΧΙΑΣ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ,ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΛΟΧΙΑΣ ΕΙΤΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ .ΤΡΙΤΟΝ ΠΟΤΕ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΝΗ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ ΤΟΧΑΣΕΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ .ΤΕΤΑΡΤΟΝ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΣΤΡΙΜΟΓΜΕΝΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΟΥ .ΠΕΜΠΤΟΝ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ ΠΑΡΑΔΟΘΗΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΔΥΝΟΣ ΑΝ ΑΚΟΜΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ .ΟΙ ΠΕΡΟΠΟΛΙΕΣ ΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΤΑ ΠΟΙΟ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΑ .ΠΕΜΠΤΟΝ ΕΠΡΕΠΕΟΣΟ ΗΤΑΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΑΙ ΕΝΤΟΣ ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΩΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΝ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΑ ΤΙ ΡΑΤΣΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΟΛΛΑΝΔΟΥ ΟΥΤΕ ΒΕΛΓΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΟΧΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΠΑΝΤΑ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΣΤΑ ΑΡΒΥΛΑ ΤΟΥΣ .ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΝΑΤΟ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΗ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Comments are closed.