ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΓΑΠΗΣΑΝ, ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΚΑΝΕΝΑΣ...

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΤΟΥΡΚΟΚΑΝΑΛΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΣΑΝΤ ΣΑΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ!


ΒΙΝΤΕΟ


Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Ας μην αφήσουμε ποτέ να σβηστούν από τη...
μνήμη 
οι ηρωικοί σταθμοί της Ιστορίας μας...


Πριν δεκαέξι χρόνια, σαν σήμερα το 2000 έφυγε ένας μεγάλος φίλος της πατρίδας μας, ο πρόεδρος της Συρίας Hafez Al Assad.Ο αείμνηστος Κώστας Τσίμας, που είχα την τιμή να μου εμπιστευτεί την "αυτοβιογραφία" του, ο άνθρωπος που δεν έβαζε "νερό στο κρασί του", "λύγιζε" μόνον όταν μιλούσε για τη Δαμασκό και τον πρόεδρο Hafez Al Assad.


Ανεξίτηλη μνήμη... όταν τον Μάρτη του ΄87, εκείνης της μεγάλης ελληνοτουρκικής κρίσης, του ανέθεσε ο πρωθυπουργός Ανδρέα Παπανδρέου, να πάει στη Συρία και να μεταφέρει μήνυμα στον πρόεδρο Άσαντ (πατέρα του σημερινού Σύρου προέδρου).

Μια αποστολή στη Δαμασκό, που φάνταζε ανυπέρβλητη εκείνες τις ώρες, μπροστά στα διεθνή προβλήματα και την απόφαση του Ανδρέα Παπανδρέου να μην επιτρέψει καμία πρόκληση από το τουρκικό καθεστώς στο Αιγαίο, αποδείχθηκε η πιο εύκολη "δουλειά" που είχε αναθέσει ο Ανδρέας Παπανδρέου στον φίλο του και σύντροφο του Κώστα Τσίμα.

Ο Τσίμας αποβιβάζεται στο αεροδρόμιο της Δαμασκού και τον μεταφέρουν απευθείας στο προεδρικό μέγαρο. Δεν χρειάστηκε να προσθέσει ούτε μια λέξη περισσότερη, από το λιτό "χρειαζόμαστε τη βοήθεια σας...".

Πριν τελειώσουν να παίρνουν το τσάι τους, εκδόθηκε η σαφής διακήρυξη του Προέδρου Άσαντ προς την Τουρκία: "Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος, σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας"!

Αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Δαμασκού, για την επιστροφή στην Αθήνα, ο Κώστας Τσίμας επικοινωνεί με την Αθήνα, ώστε να δώσουν μια πρώτη ενημέρωση στον πρωθυπουργό της Ελλάδας Ανδρέα Παπανδρέου.

Μάγος είναι ο Τσίμας;... αναρωτιούνται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και την ΕΥΠ. Η δήλωση του προέδρου της Συρίας Άσαντ κι οι τεθωρακισμένες μεραρχίες του Αραβικού στρατού της Συρίας κινούνται να καταλάβουν θέσεις στα σύνορα Συρία Τουρκίας!

Ο πανικός του τουρκικού καθεστώτος δεν περιγράφεται... Σ' αυτά "λύγιζε" ο Κώστας Τσίμας... η συγκίνησή του ήταν έκδηλη...
Σήμερα, 16 χρόνια μετά το θάνατο του προέδρου Άσαντ, δεν πρέπει να ξεχνάμε και τη βοήθεια που προσφέρθηκε από τη Συρία στον αντιδικτατορικό αγώνα της Ελλάδας κι ειδικότερα στο Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα - ΠΑΚ του Ανδρέα Παπανδρέου.


ΔEΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ KAI TO BINTEO ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]