Πέτρος Κωνσταντίνου-απάντηση στον πρέσβη του Πακιστάν στην Αθήνα Χάλεντ Ουσμάν:

Να ματαιώσουμε τα σχέδια απέλασης του Τζαβέντ Ασλάμ και ποινικοποίησης της δράσης της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος η “Ενότητα”….

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Δήλωση Πέτρου Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, μέλος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών Δήμου Αθήνας ως απάντηση στον πρέσβη του Πακιστάν στην Αθήνα κ.Χάλεντ Ουσμάν: “Να ματαιώσουμε τα σχέδια απέλασης του Τζαβέντ Ασλάμ και ποινικοποίησης της δράσης της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος η “Ενότητα”

Ο πρέσβης του Πακιστάν στην Αθήνα, Χάλεντ Ουσμάν έχει εξαπολύσει επιχείρηση συκοφάντησης και καταστολής του νόμιμου σωματείου της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος η «Ενότητα». Η μεθοδευμένη δίωξη αποτελεί πρωτοφανή επέμβαση στην ανεξαρτησία και στις ίδιες τις διαδικασίες της οργάνωσης των κοινοτήτων, που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των μεταναστών αλλά και επίθεση κατά της δράσης φορέων και οργανώσεων της αριστεράς καθώς με επιστολές –τελεσίγραφο ζητά την …διακοπή(!) των σχέσεων με τον εκλεγμένο πρόεδρο της Τζαβέντ Ασλάμ!

Έστειλε ανάλογη προκλητική επιστολή στον Πέτρο Κωνσταντίνου, δημοτικό σύμβουλο Αθήνας με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ και μέλος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθήνας, την οποία μάλιστα ( προς εκφοβισμό άραγε;) κοινοποίησε στον εκπρόσωπο της Ιντερπόλ στην Αθήνα!

Θεωρώντας την Πακιστανική κοινότητα στην Ελλάδα ιδιοκτησία του έχει αρχίσει να ενημερώνει και υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να πάψουν να αναγνωρίζουν τον Τζαβέντ Ασλάμ ως πρόεδρο της «κοινότητας του»(!) καταργώντας την αυτόνομη παρουσία της που αποτελεί υπόθεση της δημοκρατικής λειτουργίας των σωματείων στην Ελλάδα. Το γνωρίζει άλλωστε όταν προσέφυγαν συνεργάτες του από την πρσβεία πέρυσι στα δικαστήρια ζητώντας να ματαιωθούν οι δημοκρατικές εκλογές, κάτι που τα δικαστήρια απέρριψαν ως αβάσιμο.

Οι «Έλληνες φίλοι του Τζαβέντ Ασλάμ» δεν δέχονται μαθήματα από τον πρέσβη του Πακιστάν στην Αθήνα, ο οποίος καλεί επανειλημμένα στο γραφείο του για «φιλικές συνομιλίες» τους εκπροσώπους των υπόδικων νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Το ξέρει ο πρέσβης, ότι πρόκειται για μια ναζιστική οργάνωση της οποίας βουλευτές και στελέχη έχουν παραπεμφθεί από τον εισαγγελέα και δικάζονται για πλήθος κακουργημάτων, δολοφονιών και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης; Οι μετανάστες και ιδιαίτερα οι Πακιστανοί έχουν νοιώσει στο κορμί τους με μαχαιριές τη ρατσιστική βία της Χρυσής Αυγής.

Ο πρέσβης όφειλε να γνωρίζει ότι οι δολοφόνοι του Σαχζάτ Λουκμάν έχουν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη με ρατσιστικό κίνητρο και ότι έχουν βρεθεί στα σπίτια τους εκατοντάδες φυλλάδια της Χρυσής Αυγής. Προς τι λοιπόν οι άριστες σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή;

Αντί να κατηγορεί τον Τζαβέντ Ασλάμ , θα ήταν προτιμότερο να απαντήσει επί της ουσίας στις καταγγελίες εκατοντάδων Πακιστανών μεταναστών -που έγιναν γνωστές και στα ΜΜΕ- για δωροδοκίες που αφορούσαν ανανεώσεις διαβατηρίων και επικύρωση εγγράφων από την πρεσβεία του Πακιστάν στην Αθήνα και οργανώθηκαν από τον προηγούμενο πρέσβη. Ο ίδιος δεν ήταν ο «ερευνητής» της υπόθεσης απεσταλμένος της κυβέρνησης του Πακιστάν; Έχει εκδώσει πόρισμα ; Αληθεύουν ή όχι οι καταγγελίες; Έχουν εκδιωχθεί οι συνεργάτες του προκατόχου του η συνεχίζουν την δραστηριότητα τους;

Το λεγόμενο «διεθνές ένταλμα» σύλληψης του Τζαβέντ Ασλάμ έχει μια βαριά ιστορία που την γνωρίζουμε καλά στην Ελλάδα. Το 2005, είκοσι οκτώ Πακιστανοί μετανάστες ανακρίθηκαν παράνομα μετά από αρπαγή από τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες ως ύποπτοι για τις βομβιστικές επιθέσεις στο Λονδίνο. Για να συγκαλυφθεί αυτό το φιάσκο, η χούντα του Μουσάραφ, πιστός σύμμαχος των ΗΠΑ στο πόλεμο στο Αφγανιστάν και το Ιράκ, έδωσε τα ρέστα της για να στοχοποιήσει και να πετύχει την απέλαση του Τζαβέντ Ασλάμ από την Ελλάδα με στημένες κατηγορίες. Ο Τζαβέντ Ασλάμ συνελήφθη τότε και κρατήθηκε για 18 μέρες ενώ ξεσηκώθηκε ένα κύμα αλληλεγγύης και στήριξης από την αντιπολίτευση εκείνης της περιόδου (ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ) που το έβαλε στη Βουλή. Και συνδικάτα όπως η ΓΣΕΕ. Ο Άρειος Πάγος απέρριψε επί της ουσίας το αίτημα της Πακιστανικής πρεσβείας της Αθήνας και τον άφησε ελεύθερο. Η Διεθνής Αμνηστία το 2008 έκανε σχετική αναφορά για την απόπειρα απέλασης του Τζαβέντ Ασλάμ ως μία παραβίαση δικαιωμάτων με διεθνή σημασία.

Το πρόσφατο ανανεωμένο ενδιαφέρον του Πακιστανού πρέσβη να δυσφημήσει και να ποινικοποιήσει την δράση του Τζαβέντ Ασλάμ, έχει προφανή σύνδεση με τις καλές σχέσεις που συνάπτει με τη Χρυσή Αυγή αλλά και την προσπάθεια να καταργήσει την ανεξαρτησία του νόμιμου σωματείου της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος η «Ενότητα», το οποίο υπερασπίζεται τα συμφέροντα των Πακιστανών μεταναστών. Επιδιώκει να την κάνει υποχείριο της πρεσβείας. Θέλει ο πρέσβης να ξαναλειτουργήσει ανενόχλητο το κύκλωμα των ατόμων που είχαν εμπλακεί στην οργάνωση του συστήματος των δωροδοκιών στην πρεσβεία επί προκατόχου του;

Ο πρέσβης ζήτησε υποταγή από τον Τζαβέντ Ασλάμ, εκλεγμένο πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος η «Ενότητα» για να σταματήσουν οι αντιδράσεις για τη διαφθορά στην πρεσβεία. Μάλιστα, έβαλε σε μαύρη λίστα τόσο τον Τζαβέντ Ασλάμ όσο και τον γραμματέα τύπου της κοινότητας Αμίρ Κας διότι τον βοηθάει(!). Αυτά τα προκλητικά δείγματα αυταρχικής συμπεριφοράς αφορούν όλους.

Τα συνδικάτα, η αριστερά, οι οργανώσεις του αντιρατσιστικού και του αντιφασιστικού κινήματος γνωρίζουν καλά τις θυσίες και τους αγώνες του Τζαβέντ Ασλάμ στον αγώνα ενάντια στις ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις. Έχει στερηθεί διαβατηρίου εδώ και 13 χρόνια. Γι αυτό άλλωστε ο Τζαβέντ Ασλάμ ήταν μάρτυρας του κατηγορητηρίου με το οποίο παραπέμφθηκε σε δίκη η Χρυσή Αυγή.

Σας καλούμε να βρεθείτε όλοι και όλες στο πλευρό του Τζαβέντ Ασλάμ και της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος η «Ενότητα» και να επιβάλουμε σεβασμό στην ανεξαρτησία της απέναντι στις προσπάθειες χειραγώγησης της και υπονόμευσης του προέδρου της, τις οποίες επιχειρεί ο πρέσβης του Πακιστάν.

Καλούμε τα συνδικάτα, τις οργανώσεις της αριστεράς, τους βουλευτές, το Δήμο της Αθήνας και το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών, τις δημοτικές κινήσεις, τις συλλογικότητες του αντιρατσιστικού και του αντιφασιστικού κινήματος, τις κινήσεις υπεράσπισης των δικαιωμάτων, την Διεθνή Ανηστεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, να καταδικάσουν την συκοφαντική εκστρατεία του πρέσβη του Πακιστάν κατά της Πακιστανικής κοινότητας και του προέδρου της και να μην επιτρέψουν την διάλυση μιας κοινότητας που μάχεται για δικαιώματα και ελευθερίες.

Στις 28 Απρίλη θα διοργανωθεί Εκδήλωση Αλληλεγγύης και στήριξης του Τζαβέντ Ασλάμ σε χώρο στην οδό Αχαρνών 61.”

loading...

8 thoughts on “Πέτρος Κωνσταντίνου-απάντηση στον πρέσβη του Πακιστάν στην Αθήνα Χάλεντ Ουσμάν:

  1. ΚΕΕΡΦΑ…ΠΙΟ ΦΑΣΙΣΤΑΣ,ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ.Ο ΒΡΩΜΕΡΟΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ.ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΜΟΓΓΟΛΟΙ ΕΣΦΑΖΑΝ ΑΘΩΟΥΣ ΣΤΟ ΑΦΡΙΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΖΑΝ,ΕΚΑΙΓΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΑΠΑΙΣΙΑ?ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ.ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΚΟ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ.ΟΥΣΤ ΒΡΩΜΕΡΕ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΗ,ΒΡΩΜΕΡΕ ΦΑΣΙΣΤΑ ΚΑΙ ΑΘΕΕ ΙΣΛΑΜΟΛΑΓΝΕ ΑΝΩΜΑΛΡΕ.ΟΥΣΤ…

  2. ΤΙ ΜΑΛΑΚΕΙΣ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΡΕ, ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΟΛΟΙ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΟΥΤΕ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΤΕΡΜΑ…

  3. Κυβέρνηση Πακιστάν : ο εχθρός της Τουρκίας είναι και δικός μας εχθρός. ..

  4. Γέμισε ο τόπος από
    δήθεν αντιφασίστες,
    δήθεν αντιρατσιστές,
    δήθεν δημοκράτες.

  5. Ο ΚΑΡΙΟΛΗΣ ΒΡΩΜΕΡΟΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ ΜΠΟΥΖΟΥΡΙΑΣΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ. Ο ΚΑΡΙΟΛΗΣ Ο ΚΥΠΡΙΟΣ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΚΟΠΡΙΤΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΠΑΣΤΑΡΔΕ

  6. Κοπρόσκυλα άν δείχνατε τέτοιο ζήλο καί γιά Έλληνες αλλά δέν είστε Έλληνες έξω προδότες νά πάρετε τούς ισλαμοπίθικους μαζί σας καί στόν αγύριστο

  7. αρθρα ολο μισος που στοχευουν τις ψυχες των καθαρων ελληνων

Comments are closed.