Απίστευτη ανακοίνωση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ: Έχουμε μια κυβέρνηση που γυρίζει την ενημέρωση πολλά χρόνια πίσω!


Συνέλευση πραγματοποίησαν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ και εξέφρασαν την ανησυχία τους για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην εταιρεία.


Στην απόφαση που εκδόθηκε μετά τη συνέλευση αναφέρουν μεταξύ άλλων πως η κατάσταση πλέον στην ΕΡΤ εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ίδια και τους εργαζόμενούς της ενώ απογοητεύει την κοινωνία, την οποία η ΕΡΤ οφείλει να υπηρετεί με ποιοτική ενημέρωση και ψυχαγωγία. Μάλιστα υποστηρίζουν ότι σημερινή κυβέρνηση υπέκυψε στον πειρασμό του ελέγχου της ενημέρωσης της ΕΡΤ ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση την έχει επιλέξει σαν «σάκο του μποξ».

Η απόφαση της συνέλευσης

Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ εκδηλώνουμε την έντονη ανησυχία μας για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην εταιρεία, η οποία εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ίδια και τους εργαζόμενούς της ενώ απογοητεύει την κοινωνία, την οποία η ΕΡΤ οφείλει να υπηρετεί με ποιοτική ενημέρωση και ψυχαγωγία.

Ανησυχούμε για τα φαινόμενα παρακμής, απαξίωσης, πολιτικών παρεμβάσεων και συνδιοίκησης, τα οποία μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω και είναι ξένα με ένα σύγχρονο ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

1. Γιατί η αξιοπιστία της ΕΡΤ1 τραυματίζεται καθημερινά από χοντροκομμένες και απαρχαιωμένες λογικές, από τις πολιτικές παρεμβάσεις αλλά και τις πολιτικές επιθέσεις. Η σημερινή κυβέρνηση υπέκυψε στον πειρασμό του ελέγχου της ενημέρωσης της ΕΡΤ ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση την έχει επιλέξει σαν “σάκο του μποξ” και προβολής του “οράματος” της συρρίκνωσής της.

2. Γιατί η ΕΡΤ2, η ΕΡΤ3 και το δίκτυο της στην περιφέρεια εγκαταλείπονται σε αργό και σταθερό θάνατο. Χωρίς πρόγραμμα, χωρίς ταυτότητα και χωρίς στίγμα, με αποτέλεσμα και κάποιες, πραγματικά εξαιρετικές παραγωγές που έχουν απομείνει να «χάνονται» μέσα στο «ξεκούρδιστο» σύνολο. Ειδικά, δε, το περιφερειακό δίκτυο έχει παραδοθεί σε μια ανέμπνευστη και μίζερη γραφειοκρατική διακυβέρνηση.

3. Γιατί η διοίκηση της ΕΡΤ αντί να ασχολείται με τα προηγούμενα και όλα τα σημαντικά διοικεί αλά παλαιά, μέσω αμφιλεγόμενων επιτροπών, μεθοδεύει αποφάσεις ή ακόμα εκβιάζει πλειοψηφίες στο Δ.Σ. της εταιρείας προκειμένου να εγκριθούν «φιλικές» παραγωγές..

Επιστέγασμα όλων των προαναφερθέντων αποτελεί το οργανόγραμμα που κυοφορείται τους τελευταίους 6 μήνες χωρίς διαφάνεια ή διαβούλευση. Χωρίς οργανικές θέσεις! Ένα οργανόγραμμα που κινείται στον αντίποδα της οριζόντιας οργανωτικής δομής που διέπει όλα τα μεγάλα δίκτυα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας διεθνώς. Κομμένο και ραμμένο στις επιδιώξεις κάποιων για τον απόλυτο έλεγχο της ενημέρωσης και κάποιων παλαιάς κοπής συνδικαλιστών για έλεγχο των θέσεων ευθύνης.

Όλα τα παραπάνω καθιστούν επιτακτικό το αίτημα τόσο η κυβέρνηση όσο και τα κόμματα να αποδείξουν στους πολίτες ότι όταν ευαγγελίζονται, χρόνια τώρα, την ανεξαρτησία της ΕΡΤ το εννοούν. Είναι καιρός να δρομολογηθούν εκείνες οι νομοθετικές, θεσμικές και διοικητικές πρωτοβουλίες που θα εκσυγχρονίσουν πραγματικά το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα και θα τον απαλλάξουν από τις πολιτικές εξαρτήσεις (όλων των αποχρώσεων) που τον καθηλώνουν και τον συνθλίβουν.
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger

3 σχόλια :

 1. ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΣΤΕ ΡΕ ΗΡΩΕΣ? ΣΑΣ ΠΗΡΑΝΕ ΦΑΛΑΓΓΙ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΚΑΙ ΧΑΣΑΤΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΜΙΖΑΣ ΠΑΛΙ.ΣΤΗΣΤΕ ΡΕ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΗΡΩΟ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ,ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΚΟΠΡΙΤΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΗ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΠΟΥ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΤΟΥΡΚΑ,ΑΜΕΤΙ ΜΟΥΧΑΜΕΤΙ .ΚΗΦΗΝΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ 5ΩΡΑ ΚΛΕΒΕΤΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΣΕΡΒΙΡΕΤΕ ΤΙΣ ΑΗΔΙΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΕΛΧΑΝΑΔΩΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αληθεύει πως η ακριβοπούλου εισέβαλε ξαφνικά μόνο για ένα λεπτό περιστοιχισμένη από καμιά εικοσαριά άλλα αρχικοματόσκυλα και είπε στους συγκεντρωμένους (που δήθεν ενδιαφέρονται για την ποιότητα και άλλες μπούρδες, ενώ στην πραγματικότητα ως δημόσιοι υπάλληλοι έδεσαν γερά τον γάϊδαρό τους στο "Δημόσιο" και τους πληρώνουμε για να είναι ψήφοι στον τσιπράκο και ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ) : "Τι κάνετε ρε ΄σεις εδώ; Ξεχάσατε το "λειτούργημά" σας; Έτσι (ξε)πληρώνετε τα γραμμάτιά σας στην "Αριστερά" που σας έδωσε ένα κομμάτι ψωμί; Ουστ να μου χαθείτε ρε καραδεξιάρες!!!";

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Σκέφτηκε το διορισμένο τεμπελαριό (κοματόσκυλα και μη) : " Εκλογές έρχονται σιγά-σιγά, δεν κάνουμε μια δήθεν (εκ του ασφαλούς πάντα, δημόσιοι υπάλληλοι γαρ...) "επαναστασούλα" γιατί δεν ξέρεις τι γίνεται; Θα την "ντύσουμε" με (δήθεν) περισσότερη "ποιότητα", "ανεξαρτησία" και τις συνήθεις παπαριές και θα έχουμε "άλλοθι" άμα έρθει κανένα γουρλό επάνω (που άμα έρθει, ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ θα σας κάνει να σας δώσει ένα ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΣΟΥΤ από ΄κει πέρα καρακηφηναριό και να σας κλείσει ΟΡΙΣΤΙΚΑ και ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ το Κ@λοχανείο σας)...
  Ετσι θα λέμε αργότερα πως "εμείς" πάντα τα λέγαμε στην Διοίκηση για ποιοτική αναβάθμιση, αλλά "δυστυχώς" δεν μας ελάμβανε υπ΄όψιν...!!!!". Αρα; Αρα, είμαστε "αγωνιστές" (το είδατε ντε!!!) και γι΄αυτό συνέχισε Ελληνικέ λαέ να μας ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ!!!! Η Δημοκρατία μας "οφείλει" πολλά!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή