Ποιες γυναίκες πρέπει να κάνουν αναζωογόνηση ωοθηκών;

Τα νέα ωάρια δεν αναπτύσσονται στις ωοθήκες υπό κανονικές συνθήκες
Η θεραπεία αναζωογόνησης των ωοθηκών είναι μια διαδικασία που μπορεί να δημιουργήσει νέα ωάρια στις ωοθήκες των γυναικών οι οποίες αδυνατούν να αποκτήσουν παιδί, λόγω της πρόωρης
εμμηνόπαυσης, της προχωρημένης ηλικίας ή του χαμηλού αποθέματος ωαρίων στην ωοθήκη, ωστόσο επιθυμούν να έχουν το δικό τους βιολογικό παιδί. Αυτές είναι σε θέση να απευθυνθούν σε δότριες ωαρίων ή στην υιοθεσία ενός παιδιού.

Τα νέα ωάρια δεν αναπτύσσονται στις ωοθήκες υπό κανονικές συνθήκες. Η επιστημονική προσέγγιση για τη φυσιολογία των ωοθηκών είναι ότι μια γυναίκα γεννιέται με όλα τα ωάρια που θα είναι διαθέσιμα για τη σύλληψη κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής ζωής της. Επιπλέον, είναι ένα γεγονός επιστημονικώς μη αμφισβητοὐμενο, ότι καθώς μεγαλώνει η ηλικία της γυναίκας, ελαττώνεται η παροχή ωαρίων ως προς των αριθμό και ως προς τη γενετική ποιότητα.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ;

Οι αυξητικοί παράγοντες προέρχονται από ορισμένα κύτταρα του αίματος (αιμοπετάλια και λευκά αιμοσφαίρια), όταν το σώμα τραυματίζεται, ώστε να επισκευάσουν τους ιστούς του σώματος. Θυμηθείτε στην παιδική σας ηλικία, ύστερα από έναν τραυματισμό, κάποια εκδορά στο γόνατο και μια κίτρινη παχιά ουσία πάνω από την τραυματισμένη περιοχή.

Αυτό ήταν στην πραγματικότητα ένας συνδυασμός των αιμοπεταλίων, των λευκών αιμοσφαιρίων, της πήξης του αίματος και παραγόντων οι οποίοι σταματούσαν την αιμορραγία και προλάμβαναν μια πιθανή λοίμωξη. Οι PRP ενέσεις έχουν χρησιμοποιηθεί κλινικά για πολλά χρόνια στη θεραπεία των τραυματισμών μαλακών ιστών, καθώς και σε οστικά μοσχεύματα.

Πολλοί επαγγελματίες αθλητές χρησιμοποιούν αυτή τη θεραπεία για την επιτάχυνση της επούλωσης των βλαβών που σχετίζονται με τα αθλήματα. Οι PRP χρησιμοποιούνται επίσης σε ασθενείς με εγκαύματα για να βοηθήσουν τα μοσχεύματα του δέρματος αλλά και ύστερα από εγχείρηση καρδιάς για την επούλωση τομών στο θωρακικό τοίχωμα.

Η ασφάλεια της PRP θεραπείας είναι αναμφισβήτητη, δεδομένου ότι είναι κατασκευασμένο από το αίμα του ιδίου προσώπου, οπότε δεν μπορεί να υπάρξει μετάδοση ιού από το αίμα, όπως ηπατίτιδα ή HIV, όπως έχει αναφερθεί μετά τη χρήση των προϊόντων που βασίζονται σε αίμα άλλων ατόμων. Δεδομένου επίσης ότι δεν υπάρχουν συνθετικές χημικές ουσίες που να εμπλέκονται και η PRP θεραπεία γίνεται με τα προϊόντα αίματος των ίδιων των ασθενών, η πιθανότητα αλλεργικής αντίδρασης είναι εξαιρετικά απίθανη.

loading...