Πουλάς τρόμο, πουλάς όλεθρο και κάποιοι πλουτίζουν

Κάθε μέρα και μια πολεμική ιαχή. Κάθε μέρα και δεκάδες βίντεο, δηλώσεις, «αναλύσεις» δημοσιογράφων, ειδικών, απόστρατων που δεν έχουν τι άλλο να κάνουν στη ζωή τους και βγαίνουν στα τηλεπαράθυρα. Ο άλλος, χρόνια στην πιάτσα του αμυντικού ρεπορτάζ βγήκε με στολή παραλλαγής να κάνει εκπομπή.

Έχουμε τρελαθεί τελείως. Όπου κι αν πας, όπου κι αν κάτσεις το πρώτο που σε ρωτάνε είναι αν θα γίνει πόλεμος. Αν θα μας χτυπήσουν οι Τούρκοι, ποια νησιά θα πάρουν, τι θα πει ο Καμμένος, ποιο πλοίο είναι έτοιμο, ποιο αεροπλάνο είναι καλύτερο.

Μαύρισε η ψυχή μας κάθε μέρα με τα πολεμικά ανακοινωθέντα. Λες κι ο πόλεμος είναι παιχνιδάκι. Πετάς έναν πύραυλο, ρίχνεις μια βόμβα, βουλιάζεις ένα πλοίο και αυτό είναι σαν βίντεο γκέιμ. Λες και βλέπουμε ταινία στην τηλεόραση όταν δίπλα μας πεθαίνουν παιδιά ή όταν αγωνιούμε κι εμείς οι ίδιοι μήπως τα δικά μας παιδιά πεθάνουν από κάποια παλαβομάρα Τούρκου η παπάτζα υπερπατριώτη εδώ στην Ελλάδα.

Και γιατί ξαφνικά έγιναν όλα αυτά; Γιατί έγιναν όλοι… στρατοκα.. λοι και γιατί γεμίσαμε πολεμικούς ανταποκριτές και αναλυτές. Μήπως πρόκειται για κάτι άλλο πιο βαθύ, ποιο διαφορετικό από αυτό που νομίζουμε;

Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι οι Τούρκοι έχουν ξεφύγει, αλλά μήπως κι εδώ στην Ελλάδα υποδαυλίζουν τα πάθη κάτι πληρωμένα πιστολάκια;

Για σκεφτείτε; Από πότε έχει να κάνει εξοπλιστικό πρόγραμμα η Ελλάδα; Από πότε έχουν να κάνουν τσάρκες στο Πεντάγωνο οι έμποροι όπλων; Από πότε έχουν να πάρουν μίζες οι πολιτικοί, οι μεσάζοντες και κάθε λογής σκυλολόι που περιφέρεται στο υπουργείο Άμυνας;

Εδώ πήγαν να βγάλουν φράγκα από την πώληση όπλων στην απελπισία τους γιατί δεν γίνονται αγορές.

Όχι ότι δεν έχει ανάγκη ο ελληνικός στρατός από οπλικά συστήματα, από εκσυγχρονισμό. Στην ειρήνη πάντα προετοιμάζεσαι για πόλεμο, αυτό είναι γνωστό. Όμως, τα λεφτά του κοσμάκη πρέπει να πιάσουν τόπο. Να γίνουν στοχευμένες αγορές όπλων κι όχι να αρχίσει το παζάρι και να πλουτίσουν ορισμένοι.

Ακούγεται ότι είναι σχεδιασμένο ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα μαμούθ άνω των 5 δις. Με αναβαθμίσεις των υπαρχόντωνF-16 και τωνMirage, με αγοράF-35, με εκσυγχρονισμό τωνS-300, με αγορά γαλλικών φρεγατών και άλλων αποβατικών, με κάθε λογής όπλο που προωθείται από τους αντιπροσώπους των μεγάλων εταιρειών στις ΗΠΑ, τη Γαλλία, τη Γερμανία και τη Βρετανία.

Να μας το θυμηθείτε. Σε λίγο καιρό η κυβέρνηση της αριστεροδεξιάς θα ανακοινώσει εξοπλιστικό πρόγραμμα που θα τρίβουμε τα μάτια μας. Αυτοί που έβγαιναν στους δρόμους κατά των ιμπεριαλιστών θα αγοράσουν τόσα οπλικά συστήματα που θα χρεωθούν και τα εγγόνια μας. Και θα λέμε κι ευχαριστώ στον Τσίπρα και τον Καμμένο που θωρακίζει την πατρίδα. Κάποιοι θα πλουτίσουν βέβαια μέχρι και τα εγγόνια, και κάποτε θα μάθουμε ότι υπήρξαν κάποιοι… αριστεροί Τσοχατζόπουλοι που έκαναν περιουσίες, αλλά ποιος νοιάζεται γι’ αυτό;

Θα προσκυνάμε τον πατριώτη Αλέξη που αγόρασε ό,τι όπλο υπάρχει στην υφήλιο. Κάποιοι μεσάζοντες θα χαίρονται που ο Ερντογάν τρελάθηκε και τότε θα καταλάβουμε και γιατί δημοσιογράφοι, απόστρατοι και αναλυτές έστησαν το πολεμικό κλίμα τρόμου. Το βούτυρο θα γίνει κανόνια, δεν έχουμε να φάμε και η οικονομία είναι ακόμη υπό διάλυση, όμως, προέχει η υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων. Έτσι δεν είναι; Όταν απειλούν τα νησιά σου και ο «δημοσιογράφος» με τον απόστρατο σου πιπιλίζει το μυαλό για τον επερχόμενο πόλεμο τότε θα δώσεις και τη σύνταξή σου για να πάρουν κάποιοι κανόνια. Και ξεχνάς το βούτυρο, ξεχνάς και το ψωμί, ασχέτως αν κάποιοι θα πλουτίσουν στην πλάτη σου.

Έτσι γίνονται οι μπίζνες στην Ελλάδα. Πουλάς τον τρόμο, πουλάς τον όλεθρο και κάποιοι πλουτίζουν.

πηγη

loading...

1 thought on “Πουλάς τρόμο, πουλάς όλεθρο και κάποιοι πλουτίζουν

  1. ΒΑΣΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΙ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣΤΩΝ ΕΠΙΤΕΛΕΙΩΝ. ΕΤΣΙ Ο ΑΣΤΡΑΤΕΥΤΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΣΙΧΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΦΕΤΟΣ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΕΡΙΤΡΙΓΥΡΙΖΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ Α ΥΝΤΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΜΙΖΑΣ,ΟΧΙ ΟΤΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΡΩΗΝ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΙΔΙΑ.ΑΠΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΟΥ ΕΞΗΡΕ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΣΕ ΕΡΩΤΗΘΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ *ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΧΑΛΑΣΕ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗ ΣΟΥΠΑ* Ο ΝΟΩΝ ΝΟΗΤΩ.ΤΣΙ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΝ ΣΕ ΔΥΟ ΜΕΤΩΠΑ ,ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΕΥΚΟΛΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΙΣΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΩΛΗΤΙΚΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΩΣΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ .ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΟΝΟ Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΘΑΥΜΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΥΠΑΣΑΙ ΠΟΥ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΟΛΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΑΡΙΟ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΟΤΙ ΠΙΟ ΙΕΡΟ ,ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΙΕΡΟ ΧΡΗΜΑ ΠΟΥ ΜΕ ΙΔΡΩΤΑ ΚΑΙ ΑΙΜΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ.

Comments are closed.