Τα «γεράκια» του Τραμπ κατέταξαν την Τουρκία στον «άξονα του κακού»

Τι έγινε στο συμβούλιο ασφαλείας των ΗΠΑ – Οι εισηγήσεις των στρατηγών…

Στον «άξονα του κακού» μαζί με Ρωσία και Ιράν κατέταξαν την Τουρκία οι Στρατηγοί του Τραμπ, στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ.

Ετσι, παρά την ενόχληση του και την δημόσια δήλωση του, ο Ν.Τραμπ συμφώνησε να παραμείνουν οι αμερικανικές δυνάμεις στην Συρία.

Καταλυτικό ρόλο διαδραμάτισαν οι εισηγήσεις των κορυφαίων συμβούλων του και αξιωματούχων του Πενταγώνου.

Ο πρώην διευθυντής της CIA και νυν Υπουργός Εξωτερικών, Mike Pompeo, του είπε στην συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας ότι μια άμεση αποχώρηση από την Συρία θα ήταν λάθος.

Ο νέος Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, πρώην πρέσβης John Bolton, δεν συμμετείχε στην σύσκεψη στον Λευκό Οίκο.

Ο Ν.Τραμπ ανέφερε ότι ο Μπόλτον έχει τις ίδιες απόψεις με αυτόν κάτι που είναι λιγάκι…δύσκολο καθώς είναι υπέρ οποιαδήποτε λύσεων που αποσκοπούν στην μείωση της επιρροής του Ιράν.

Ολοι οι Κορυφαίοι στρατιωτικοί Διοικητές των ΗΠΑ ανέφεραν στον Ν.Τραμπ ότι αυτό που προτείνει είναι «λάθος».

Ο Στρατηγός Joseph Dunford, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων, του είπε ότι αν φύγουν οι αμερικανικές δυνάμεις από την Συρία, τότε ανοίγουν τον δρόμο στην Ρωσία, στην Τουρκία και στο Ιράν να επιδιώξουν τα δικά τους συμφέροντα στην περιοχή τα οποία έρχονται σε αντιπαράθεση με αυτά των ΗΠΑ.

Κατέταξε δηλαδή και την Τουρκία στην ίδια εχθρική συμμαχία και την χαρακτήρισε αντίπαλο των ΗΠΑ.

Ο Dunford μάλιστα ρώτησε τον Ν.Τραμπ να δηλώσει ρητά τι θέλει να δει να συμβαίνει στην Συρία.

Ο Ν.Τραμπ απάντησε λέγοντας πως θέλει να δει τις αμερικανικές δυνάμεις να ολοκληρώνουν την αποστολή τους εναντίον του ISIS στη Συρία μέσα σε 6 μήνες.

Όμως εκεί έγινε νέα παρέμβαση και ο Υπουργός Άμυνας, James Mattis, μαζί με τους Πομπέο και Ντάνφορντ, του τόνισαν ότι πρόκειται για ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα..

Ανώτερος αξιωματούχος αργότερα είπε ότι δεν κατατέθηκε χρονοδιάγραμμα και δεν συζητήθηκε κάτι σχετικά με αυτό. Ο Τ.Μάτις δεν παρουσίασε ούτε του ζητήθηκε επιλογές και χρονοδιάγραμμα αποχώρησης είπε ο αξιωματούχος.

Ο υπουργός Άμυνας Τζέιμς Μάτις ανέφερε επίσης στον πρόεδρο την πιθανότητα να ανασυγκροτηθούν οι τρομοκρατικές οργανώσεις σε απομονωμένες περιοχές της Συρίας και επισήμανε ότι η αποχώρηση θα είχε ως αποτέλεσμα να ακυρωθεί η πρόοδος που έχει επιτευχθεί μέχρι τώρα.

Ο Τραμπ διαμαρτυρήθηκε για τα ποσά που δαπανούν οι ΗΠΑ στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία και το Ιράκ χωρίς να λαμβάνουν τίποτα για αντάλλαγμα, οι αξιωματούχοι του απάντησαν ότι η άμεση αποχώρηση θα ήταν λάθος γιατί θα επέτρεπε στη Ρωσία, την Τουρκία και το Ιράν να επιδιώξουν ελεύθερα τα δικά τους συμφέροντα στην περιοχή.

Το πιο σημαντικό είναι ότι πλέον φαίνεται να έχει καταρρεύσει οποιαδήποτε προσπάθεια σύμπλευσης ΗΠΑ-Τουρκίας στην Συρία. Οι δηλώσεις των Στρατηγών του Τραμπ ήταν ενδεικτικές γι αυτό άλλωστε και ενίσχυσαν τις δυνάμεις τους στην Ιεράπολη.

Νέες βάσεις

Aξιωματούχοι του Στρατιωτικού Συμβουλίου της Ιεράπολης (MMC), σύμμαχος των δυνάμεων SDF επιβεβαίωσαν ότι οι ΗΠΑ δημιουργούν νέες βάσεις κατά μήκος της γραμμής αντιπαράθεσης με τις τουρκικές δυνάμεις και την «Ασπίδα του Ευφράτη».

«Αυτή η βάση ανήκει στις αμερικανικές δυνάμεις και προετοιμάζουμε και άλλες βάσεις επίσης» είπε ο Shiyar Gerde.

«Εργαζόμαστε μαζί σε όλα αυτά τα όπλα για να προτατέψουμε την περιοχή που επιχειρούμε» πρόσθεσε.

Ενας άλλος αξιωματούχος επιβεβαίωσε την αποστολή γαλλικών δυνάμεων.

«Πρόσφατα, ο αριθμός των συμμαχικών δυνάμεων αυξήθηκε και τα περισσότερα στρατεύματα είναι αμερικανικά. Επιπλέον υπάρχουν και άλλες εθνικότητες όπως Γαλλία και Βρετανία» είπε ο Khalil Mustafa.

«Ολες οι νέες δυνάμεις επιχειρούν στο πλαίσιο του διεθνούς συνασπισμού»

ΠΗΓΗ:pentapostagma.gr

loading...

1 thought on “Τα «γεράκια» του Τραμπ κατέταξαν την Τουρκία στον «άξονα του κακού»

  1. ΧΛΟΥΤΣΟΥ ΧΛΟΥΤΣΟΥ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧ ΧΑΧΧΑΧΧΑ ΕΥΘΥΜΗΣΑΜΕΝ ΠΑΛΙΝ!!!!

Comments are closed.