Ξεκάθαρο μήνυμα της Ευρώπης σε Ερντογάν: «Αφησε ελεύθερους τους Ελληνες στρατιωτικούς»

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλεί την Άγκυρα να απελευθερώσει τους Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη που είναι φυλακισμένοι από τις αρχές Μαρτίου στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Ανδριανούπολης χωρίς ακόμα να τους έχουν αποδοθεί κατηγορίες.

Σύμφωνα με προσχέδιο ψηφίσματος που δημοσιεύει ο Euractiv, «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλεί τις τουρκικές αρχές να ολοκληρώσουν σύντομα τη δικαστική διαδικασία και να απελευθερώσουν τους δύο κρατούμενους Έλληνες στρατιώτες και να τους επιστρέψουν στην Ελλάδα».

To ίδιο προσχέδιο (σ.σ: του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου) που θα τεθεί σε ψηφοφορία απόψε στις 20:45 μετά από συζήτηση, ζητά από τις τουρκικές αρχές να «ακολουθήσουν σχολαστικά τις νομικές διαδικασίες και να σέβονται πλήρως, για όλους τους ενδιαφερόμενους, τα ανθρώπινα δικαιώματα που κατοχυρώνονται στο διεθνές δίκαιο, συμπεριλαμβανομένης της σύμβασης της Γενεύης».

Επιπλέον, το Κοινοβούλιο καλεί το Συμβούλιο, την Κομισιόν, την Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης και όλα τα Κράτη Μέλη να επιδείξουν αλληλεγγύη προς την Ελλάδα και να επισημάνουν «τη σημασία της απελευθέρωσης των δύο στρατιωτών σε κάθε επαφή ή επικοινωνία με Τούρκους ηγέτες και αρχές», αναφέρει ο Euractiv.

ΠΗΓΗ:Θάνος Αθανασίου – Star.gr

loading...

1 thought on “Ξεκάθαρο μήνυμα της Ευρώπης σε Ερντογάν: «Αφησε ελεύθερους τους Ελληνες στρατιωτικούς»

  1. ΠΡΟΣΟΧΗ: Όσοι επιμένουν ότι δεν υπάρχει τίποτα ύποπτο στην πτώση του Mirage ας αναλογιστούν αυτά τα τρία "ΓΙΑΤΙ" που καίνε!

    1. Γιατί την ώρα της πτώσης, ‘έτυχε’ ο πρέσβης των ΗΠΑ να είναι στο Πεντάγωνο, μαζί με τον Καμμένο, με δύο υφυπουργούς των ΗΠΑ, αλλά και τον διοικητή αεροπορίας των Αμερικανών σε Ευρώπη και Αφρική;

    2. Γιατί λίγο πριν την πτώση, όλα τα τουρκικά μαχητικά εξαφανιστήκαν από το Ελληνικό FIR του Αιγαίου;

    3. Γιατί η τουρκική πολιτική ηγεσία αστραπιαία ενημέρωσε την Ελληνική (πριν καλά καλά γίνει γνωστό στην Ελλάδα) ότι την ώρα την πτώσης δεν υπήρχε τουρκικό μαχητικό στην περιοχή; Ενώ με κροκοδείλια δάκρυα έστειλαν συλλυπητήρια μηνύματα οι ηθικοί αυτουργοί;

    Διαβάστε ΕΔΩ για να καταλάβετε γιατί τα τουρκικά μαχητικά που προηγουμένως αλώνιζαν στο Αιγαίο, ξαφνικά εξαφανιστήκαν την ώρα του συμβάντος, αλλά και ΕΔΩ για τον 'επίλεκτο' των ΗΠΑ Πρέσβη Τζέφρι Πάιατ που όπως διευκρινίζεται και στο παραπάνω τουι δεν είναι ένας τυχαίος διπλωμάτης..! Τελικά είναι ή δεν είναι πολλές οι συμπτώσεις;

    i Epikaira

    Πηγή: https://i-epikaira.blogspot.com/

Comments are closed.