Η δική τους σημαία είναι το ψέμα!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη ….

Ιστορικά έχει αποδειχθεί ότι όταν οι ψεύτες και οι τυχοδιώκτες κατορθώνουν να αναρριχηθούν στην εξουσία, προκαλούν μεγάλα δεινά – τα περισσότερα στα εθνικά θέματα.

Κυρίως επειδή χρησιμοποιούν αυτά τα θέματα για προπαγάνδα. Και επειδή καταφεύγουν πάντα στην προσφιλή τους τακτική: Το ψέμα. Το οποίο είναι η μοναδική σημαία τους! Μια σημαία ευκαιρίας!

Με μεγάλη άνεση είναι ικανοί για το ίδιο θέμα να λένε κάθε φορά ό,τι τους βολεύει τη συγκεκριμένη στιγμή. Και το κάνουν, αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Μέρες τώρα, θέμα συζήτησης έχει γίνει αν μια ομάδα νεαρών πολιτών έπρεπε ή δεν έπρεπε να τοποθετήσουν ελληνικές σημαίες επί… ελληνικού εδάφους!

Όσοι λαμβάνουν μέρος σ’ αυτή τη συζήτηση – κυρίως οι κυβερνώντες – οφείλουν επιτέλους να καταλάβουν ότι από τη στιγμή που οι σημαίες μπήκαν, κάθε αρνητικό μήνυμα οδηγεί σε συμπεριφορές ηττοπάθειας, οι οποίες, προφανώς, γίνοντας γνωστές στην άλλη πλευρά.

Δηλαδή, έπρεπε όλοι να καταλάβουν ότι από τη στιγμή που οι σημαίες μπήκαν, η συζήτηση που ακολούθησε προκάλεσε μεγαλύτερη βλάβη από το ίδιο το γεγονός.

Είναι αδιανόητο να διατυπώνονται απόψεις σύμφωνα με τις οποίες οι Έλληνες δεν έχουν δικαίωμα να τοποθετούν την ελληνική σημαία οπουδήποτε επιθυμούν.

Είναι αδιανόητο να διατυπώνεται η άποψη ότι η ύψωση της ελληνικής σημαίας επί ελληνικού εδάφους αποτελεί «πράξη εξωτερικής πολιτικής».

«Η σημαία σε μια τέτοια περιοχή, αποτελεί πράξη εξωτερικής πολιτικής», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Τζανακόπουλος (Σκάι, 18 Απριλίου).

Σε ποια περιοχή δηλαδή; Κι’ αν η περιοχή είναι ελληνική, τότε τι δουλειά έχει η εξωτερική πολιτική;

Επομένως, αυτοί οι άνθρωποι θεωρούν ότι κινήσεις και δράσεις επί ελληνικού εδάφους αποτελούν… άσκηση εξωτερικής πολιτικής!

Δηλαδή, όταν οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος επισκέπτονται τους νησιώτες και τους λένε πως είναι οι ακρίτες μας και πως φυλάττουν Θερμοπύλες και ότι κρατάνε ψηλά τη σημαία μας, απλά λένε για άλλη μια φορά ψέματα.

Για να μην θυμηθούμε και τον κ. Κοτζιά, που στις 19 Δεκεμβρίου 2017, μιλώντας στην ΕΡΤ σχετικά με την επίσκεψη Ερντογάν, είπε: «Έχουμε κανένα λόγο να έχουμε φοβική συμπεριφορά απέναντι σε τρίτους; Δηλαδή φοβόμαστε ότι θα έρθει ο Ερντογάν και θα κάνει τί; Θα πάρει τις ψυχές των ανθρώπων μαζί του; Θα κάνει τους Έλληνες πολίτες να μην είναι Έλληνες πολίτες; Ο ίδιος αναγκάστηκε να πει «είστε Έλληνες πολίτες και ν’ αγαπάτε την ελληνική σημαία και τη χώρα σας».

Ε, αφού ο Ερντογάν μας κάλεσε να αγαπάμε τη σημαία μας, τι πρόβλημα υπάρχει;

Πολύ επικίνδυνα πράγματα!

Και βέβαια, ο πιο απαράδεκτος από όλους υπήρξε ο κ. Καμμένος, που από το βήμα της Βουλής έκανε τον μάγκα.

Ούτε ο Κοτζιάς δεν μίλησε έτσι, όταν είπε: «Δεν λέω ότι δεν πρέπει να γίνει, αλλά δεν μπορεί να γίνεται έτσι».

Βέβαια, άλλα μας έλεγε ο κ. Καμμένος, σχετικά με την σημαία ευκαιρίας του:

-Π. Καμμένος, Σκάι (Ακραίως), 7 Μαΐου 2017: «Ποτέ δεν προκαλούμε. Εφαρμόζουμε τα σχέδια όπως υπάρχουν και βεβαίως κάνουμε τη λεγόμενη επίδειξη σημαίας σε ελληνικές περιοχές. Αλλοίμονο, αν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σταματήσει να επισκέπτεται το Καστελόριζο, το Φαρμακονήσι, το Αγαθονήσι, τον Αη Στράτη, τη Λήμνο ή τη Γαύδο».

-Π. Καμμένος, 19 Δεκεμβρίου 2017, στην XXV Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία στην Ξάνθη: «Όσο ζει έστω κι ένας από εμάς δεν πρόκειται να υποσταλεί καμία σημαία».

-Π. Καμμένος, 15 Δεκεμβρίου 2017, επισκεπτόμενος τις μονάδες της ΕΛΔΥΚ, στην Κύπρο: «Περνάτε το μήνυμα στον ελληνικό λαό ότι δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε ούτε στην Ελλάδα, ούτε στο Αιγαίο, ούτε στη Θράκη, ούτε στην Κύπρο, ούτε όπου υπάρχει ελληνική σημαία. Όσο υπάρχει ακόμα και ένας από εμάς αυτή η σημαία δεν υποστέλλεται, αντικαθίσταται μόνο για να ανέβει άφθαρτη».

-Π. Καμμένος, Κίνναρος, 27 Σεπτεμβρίου 2017: «Τις σημαίες στην Ελλάδα δεν τις παίρνει ο αέρας. Όσο υπάρχει έστω και ένας ζωντανός από εμάς, η σημαία θα είναι ψηλά».

-Π. Καμμένος, 2 Δεκεμβρίου 2016, από την Ερείκουσα: «Τα νησιά μας δεν είναι θέρετρα. Είναι τόποι που σηκώνεται η ελληνική σημαία και προστατεύει την εθνική κυριαρχία».

-Π. Καμμένος, Μέγκα, 24 Μαρτίου 2015: «Εμείς ούτε παραβιάσεις και παραβάσεις κάνουμε αλλά δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να μας απαγορεύσει την επίδειξη σημαίας στον ελληνικό εναέριο χώρο, στα ελληνικά χωρικά ύδατα, όπως επίσης και στα ελληνικά νησιά τα οποία και εγώ επισκέφτηκα και θα επισκεφτεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το έκαναν όλοι».

-11 Ιανουαρίου 2013. Καμμένος στη Βουλή, συζήτηση για το φορολογικό: «Να σηκώσουμε όλοι μαζί την ελληνική σημαία και να απαγορεύσουμε στους επιτρόπους να σας εξευτελίζουν μέσα στα υπουργεία».

-Π. Καμμένος, 7 Οκτωβρίου 2012, δήλωση για επίσκεψη Μέρκελ: «Η επίσκεψη της κυρίας Μέρκελ θα πρέπει να συνοδευτεί πρώτα από όλα από την ελληνική σημαία που πρέπει να έχουμε όλοι στα μπαλκόνια μας για να της δηλώσουμε ότι η Ελλάδα είναι εθνικά κυρίαρχο κράτος και δεν διαπραγματεύεται την εθνική της κυριαρχία, δεν υπόκειται σε εντολές τραπεζιτών». Τότε δεν ασκούσε εξωτερική πολιτική;

Αλλά είπαμε: Η δική τους σημαία είναι το ψέμα…

loading...

2 thoughts on “Η δική τους σημαία είναι το ψέμα!

  1. ΕΝΩ Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΨΩΦΟΔΕΞΙΟΥ ΣΟΥ ΚΟΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.ΔΕΝ ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΝΔ ΕΛΕΓΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΗΛΘΕ.ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΩ ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΛΕΓΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΕ,ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΔΕΞΙΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ.ΖΑΠΕΙΑ ΕΝΑ,ΔΥΟ ΕΚΑΤΟΝ ΔΥΟ,ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΨΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΕΛΕΓΕ.ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ.ΤΩΡΑ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΑ ΔΕΞΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΙ Π
    ΑΙΡΝΕΙ ΣΤΟ ΚΟΜΑ ΤΗΝ ΠΛΕΜΠΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΨΗΦΙΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΩΜΑΛΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ.ΨΕΜΑΤΑ,ΨΕΜΑΤΑ ΨΩΦΟΔΕΞΙΑ ΨΕΜΑΤΑ.ΚΑΙ ΕΣΥ ΒΟΥΛΤΕΨΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΙΣ ΟΤΙ ΨΕΜΑΤΑ ΛΕΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΣΥΡΙΖΑ.ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΨΕΥΤΙΑ.ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΙΘΑΝΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ΘΑ ΞΑΝΑΦΑΜΕ ΣΑΝΟ?ΓΕΛΙΕΣΑΙ.Η ΝΔ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ 15 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΚΑΙ ΦΘΙΝΕΙ.ΓΙΑΤΙ Η ΝΔ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΕΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΝ ΞΕΡΟΥΜΕ.ΕΙΝΑΙ ΑΘΕΟΙ,ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΕΣ,ΦΙΛΑΝΩΜΑΛΟΙ ,ΦΙΛΟΟΜΦΥΛΟΦΥΛΟΙ ΚΑΙ ΙΣΛΑΜΟΛΑΓΝΟΙ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ.Η ΨΩΦΟΔΕΞΙΑ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑΤΙ ΕΜΦΑΝΙΖΕΥΑΙ ΩΣ ΔΕΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ.ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ.ΔΕΝ ΤΡΩΝΕ ΠΙΑ ΣΑΝΟ.

  2. αχαχαχαχαχαχα πρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρατς

Comments are closed.