Επιχείρησαν στον ΕΟΠΥΥ να περάσουν έμεση αύξηση της συμμετοχής των ασθενών σε εξετάσεις

του Αλέξανδρου Γιατζίδη, διευθυντή σύνταξης, medlabnews.gr / iatrikanea

Επανειλημμένως κυβερνητικά στελέχη αναφέρουν ότι είναι πολύ κρίσιμο να μειωθεί η οικονομική  επιβάρυνση των ασθενών για τη συμμετοχή που καλούνται να καταβάλουν είτε για εξετάσεις είτε για φάρμακα.

Όμως στο τελευταίο συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ επιχείρησαν να περάσουν διά της πλαγίας οδού, αύξηση της συμμετοχής των ασθενών σε εξετάσεις.

Συγκεκριμένα έγινε προσπάθεια να περάσει απόφαση όπου η συμμετοχή των ασφαλισμένων στις εξετάσεις να υπολογίζεται στο 15% της τιμής του κρατικού τιμολογίου και όχι της ασφαλιστικής τιμής που είναι μέχρι σήμερα.
Η ασφαλιστική τιμή είναι αρκετά χαμηλότερη από αυτήν του κρατικού τιμολογίου με αποτέλεσμα οι ασθενείς, αν περνούσε η απόφαση, να επιβαρύνονται να καλύψουν από την τσέπη τους, υψηλότερη συμμετοχή.

Μετά από δριμύτατες αντιδράσεις από ορισμένα μέλη του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, και μη υπάρχοντος της σχετικής πλειοψηφίας τελικά η απόφαση απεσύρθει, χωρίς να αποκλείεται να επανακατατεθεί σε επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ ή να περάσει με απόφαση του Υπουργού.

πηγη

loading...

1 thought on “Επιχείρησαν στον ΕΟΠΥΥ να περάσουν έμεση αύξηση της συμμετοχής των ασθενών σε εξετάσεις

  1. Κάτι άλλο θέλει να πεί ο αρθρογράφος.
    Αυτό ισχύει ήδη απο τον Ιανουάριο του 2016 . Η συμμετοχή (15%) υπολογίζεται στην τιμή του κρατικού τιμολογίου.
    Έγινε προσπάθεια να υπολογίζεται με την ασφαλιστική τιμή και τα Διαγνωστικά Εργαστήρια για λόγους επιβίωσης (μείωση του τζίρου άνω του 50%) κάνανε αναστολή της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ.Μετά 10 ημέρες το πήρανε πίσω…

Comments are closed.