«Αφρίζουν» τα τουρκικά ΜΜΕ: «Σκάνδαλο η απελευθέρωση του πραξικοπηματία από την ελληνική Δικαιοσύνη»

«Αφρίζουν» ήδη τα τουρκικά ΜΜΕ για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να επιτρέψει την απελευθέρωση του ενός απο τους 8 τούρκους αξιωματικούς που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα.

Η εφημερίδα Χουριέτ γράφει για απόφαση σκάνδαλο και παρουσιάζει τους 8 αξιωματικούς ως μέλη της οργάνωσης του Τάγματος του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Ο τίτλος στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας είναι «Απο την Ελλάδα, απόφαση Σκάνδαλο».

Οι Τούρκοι θεωρούν ότι η απόφαση για τον έναν Τούρκο πραξικοπηματία φυγάδα στρατιωτικό θα είναι ο οδηγός και για το τι θα γίνει και για τους υπόλοιπους επτά.

Το πιο πιθανό είναι οι Τούρκοι στρατιωτικοί να κάνουν χρήση του πολιτικού άσυλου και να ταξιδέψουν όπου θέλουν εντός ΕΕ.

Σχετικά με αυτό:

Μπορούν να ταξιδέψουν οι αιτούντες και δικαιούχοι διεθνούς προστασίας στην υπόλοιπη Ευρώπη;

Η μόνη περίπτωση να ταξιδέψει κάποιος αιτών άσυλο νόμιμα σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα είναι μέσω της διαδικασίας του Κανονισμού Δουβλίνο ΙΙΙ, στο πλαίσιο οικογενειακής επανένωσης.

Ως αιτούντες άσυλο κατά κανόνα δεν μπορείτε να ταξιδέψετε στην υπόλοιπη Ευρώπη, εκτός αν συντρέχουν αποδεδειγμένοι, σοβαροί λόγοι υγείας που απαιτούν την άμεση μετάβασή σας στο εξωτερικό.

Εάν σας χορηγηθεί καθεστώς πρόσφυγα ή επικουρικής προστασίας μπορείτε να κάνετε αίτηση για να σας χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας χορήγησης ταξιδιωτικών εγγράφων μπορεί να διαρκέσει 1-2 μήνες. Με τα ταξιδιωτικά έγγραφα που θα σας δοθούν έχετε το δικαίωμα να ταξιδέψετε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες αλλά όχι να εγκατασταθείτε σε αυτές. Μπορείτε να διαμένετε σε αυτές για 3 μήνες ανά έξι μήνες αλλά μετά την παρέλευση του τριμήνου θα πρέπει να αποχωρείτε. Για να εγκατασταθείτε σε μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα θα πρέπει να πληροίτε τις προϋποθέσεις που θέτει η εκάστοτε ευρωπαϊκή χώρα για υπηκόους τρίτων χωρών

αναφέρει το asylo.gov.gr

Φυσικά εντός της ΕΕ και με δεδομένο ότι οι Ευρωπαίοι αντιπαθούν τον Ρ.Τ.Ερντογάν, οι Τούρκοι πραξικοπηματίες θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα. Βέβαια η Άγκυρα έχει δείξει και έχει απειλήσει ότι η ΜΙΤ μπορεί να κάνει «μαύρες» επιχειρήσεις όπου θεωρεί σκόπιμο για απαγωγές αντιφρονούντων και αντιερντογανικών.

Πάντως μια τέτοια κίνηση σε έδαφος ευρωπαϊκής χώρας μέλους της ΕΕ θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα στην Άγκυρα απότι θα έλυνε.

To πρόβλημα ως πος την Ελλάδα είναι το εξής: Να προστατέψει τους ανθρώπους αυτούς εάν τελικώς παραμείνουν εδώ.

loading...

1 thought on “«Αφρίζουν» τα τουρκικά ΜΜΕ: «Σκάνδαλο η απελευθέρωση του πραξικοπηματία από την ελληνική Δικαιοσύνη»

  1. Auti einai i eukairia mas. Oloi gnorizoun poso alazones einai oi Tourkoi kai sigoura tha steiloun anthropous tis MIT gia na tous apagagoun. Tora prepei i EYP na sylavei tous anthropous tis MIT kai na zitisei antallagi me tous 2 stratiotes mas, dedomenou oti oi mistikoi praktores exoun megaliteri "ajia" apo 2 stratiotes….

Comments are closed.