Επιμένει ο Κουβέλης: Το θέμα με τις γαλλικές φρεγάτες αξιολογείται από τον πρωθυπουργό

Φώτης Κουβέλης | Γαλλικές φρεγάτες: Στο θέμα με τις γαλλικές φρεγάτες FREMM επανήλθε την Παρασκευή (27/04/2018) ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, υποστηρίζοντας ότι η υπόθεση αυτή, αλλά και γενικότερα η υπόθεση των ελληνικών εξοπλιστικών συστημάτων, βρίσκεται σε φάση αξιολόγησης και ο χειρισμός γίνεται στο επίπεδο του πρωθυπουργού της χώρας.


«Δεν υπάρχει τίποτε δεδομένο αυτή τη στιγμή. Όλα βρίσκονται υπό αξιολόγηση και διερευνώνται όλες οι πτυχές. Στο πλαίσιο αυτής της διερεύνησης συνυπολογίζουμε και τις οικονομικές δυνατότητες της χώρας. Η Ελλάδα και όπως αυτή εκπροσωπείται από αυτή την κυβέρνηση δεν μπαίνει στην κούρσα των εξοπλισμών, όπως συνέβαινε κατά το παρελθόν» είπε ο κ. Κουβέλης, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ.

Και πρόσθεσε: «Είμαστε μια χώρα της ειρήνης, θέλουμε τη συνεργασία με τη γειτονική χώρα ταυτόχρονα, όμως, δηλώνουμε ότι είμαστε έτοιμοι να προασπίσουμε τα εθνικά και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Οι ένοπλες δυνάμεις μας έχουν καλή αποτρεπτική ισχύ. Η οποιαδήποτε περαιτέρω ενίσχυση της αποτρεπτικής μας δύναμης γίνει, θα είναι άκρως αναγκαία και θα γίνει με απόλυτη διαφάνεια και διαύγεια και με όλα όσα προβλέπονται από το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής».

Οι συνεργασίες και συγκλίσεις είναι αναγκαίες, προκειμένου η πορεία της χώρας μετά την καθαρή έξοδο από τα μνημόνια να συνοδευτεί από μια προοδευτική πολιτική για την Ελλάδα στην οικονομία και την κοινωνία, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης.

«Δεν πρέπει η αυτοκαθοριζόμενη, ως κεντροαριστερά, να φοβάται ότι αν μπει στη διαδικασία συγκλίσεων με την ριζοσπαστική αριστερά θα ετεροκαθορισθεί» είπε ο κ. Κουβέλης και σημείωσε: «Αυτή η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ καταφέρνει να είναι η πρώτη κυβέρνηση που να εξαντλεί τη θητεία των τεσσάρων ετών. Κάνει μια πολιτική που αντέχει. Η προσπάθεια εξόδου από την κρίση, τα πολιτικά αντίρροπα που εξασφάλισε και η παρουσία της χώρας στα ευρωπαϊκά δρώμενα είναι επιτεύγματα που δεν πρέπει κανείς να υποτιμά».

Χαρακτήρισε «σημαντικότατη» την επίσκεψη του προέδρου της Κομισιόν στην Αθήνα, για τα όσα ο κ. Γιούνκερ είπε για «καθαρή έξοδο της χώρας» από τα μνημόνια τον προσεχή Αύγουστο, αλλά και για την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Ο αν. υπουργός Άμυνας χαρακτήρισε «παράνομη» και «απαράδεκτη» τη συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και τόνισε πως η Ελλάδα «συνεχίζει τις πιέσεις σε πολλαπλά επίπεδα, αλλά δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει με ακρίβεια ποιος θα είναι ο χρόνος για την απελευθέρωσή τους».

Κατηγόρησε, επίσης, την Τουρκία ότι «θέλει να συμψηφίζει» την κράτηση των δύο με την απόφαση του ΣτΕ να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ένας από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι τα τουρκικά ΜΜΕ έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο από τη μεταφορά των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στο δικαστήριο της Αδριανούπολης, επισήμανε ότι στην Τουρκία δεν συνηθίζεται να φωτογραφίζεται, ή να βιντεοσκοπείται, η μεταφορά κρατουμένων στα δικαστήρια και απέδωσε την ενέργεια αυτή, «σε επικοινωνιακούς στόχους του κ. Ερντογάν, στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου στην Τουρκία».

Ο κ. Κουβέλης είπε ακόμη ότι η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας είναι «εύθραυστη, όσο και ευάλωτη» και εκτίμησε ότι οι εκλογές στη γείτονα χώρα «δεν θα είναι απαραιτήτως και ο ορίζοντας της τουρκικής προκλητικότητας». Εξέφρασε την άποψη πως η Τουρκία δεν θα επιδιώξει ένα θερμό επεισόδιο, δεν απέκλεισε ωστόσο «ένα συμβάν που μπορεί να μετατραπεί σε θερμό επεισόδιο».

Ερωτηθείς για το θέμα της αναβάθμισης των ελληνικών F16 με δεδομένο ότι η σχετική προθεσμία εκπνέει σε λίγες μέρες, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ζητηθεί παράταση, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι δεν έχει ζητηθεί έως τώρα.

Για τις σχέσεις με τον κ. Καμμένο, είπε ότι «είναι προφανές ότι υπάρχει η χρήσιμη και αναγκαία συνεργασία του υπουργού Άμυνας με τον αναπληρωτή υπουργό» και τόνισε ότι όσα γράφονται κατά καιρούς, για δυσαρμονία στις σχέσεις τους δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. «Συνεργαζόμαστε, ο καθένας έχει οριοθετημένες αρμοδιότητες. Βεβαίως, ο καθένας έχει τη δική του εκφορά του πολιτικού λόγου, άλλωστε ούτε ο κ. Καμμένος ούτε εγώ, εκχωρήσαμε την πολιτική μας ταυτότητα ο ένας στον άλλο» ανέφερε ο κ. Κουβέλης.

Κληθείς να σχολιάσει την πρόταση του επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη, για τη σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, ο αν. υπουργός Άμυνας, είπε ότι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, «κατέγραψε μια θετική εκτίμηση» αλλά όπως σημείωσε υπάρχουν θέματα που θα πρέπει να αποσαφηνισθούν, όπως το εάν θα έχει αποφασιστικό ή γνωμοδοτικό χαρακτήρα, ποιοι θα μετέχουν και ποιες θα είναι οι αρμοδιότητές του.

Τέλος, ο αν. υπουργός Άμυνας κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι με δική της ευθύνη δεν λειτουργεί η συναίνεση στα θέματα εξωτερικής πολιτικής. «Όταν λέει η ΝΔ ότι αυτή η κυβέρνηση δεν είναι ικανή να προωθήσει το θέμα της επίλυσης του λεγόμενου Μακεδονικού, ή όταν βλέπουμε να πέφτει μια τραγική είδηση όπως η σύλληψη των δύο στρατιωτικών στον βωμό της αντιπολίτευσης, και τα εθνικά συμφέροντα γίνονται αντικείμενο διελκυστίνδας, δεν είναι συναίνεση. Στο Μακεδονικό υπάρχει μια εθνική γραμμή χαραγμένη εδώ και χρόνια την οποία κυρίως κατέγραψε στην αφετηρία της η ΝΔ και τώρα την εγκαταλείπει για να χτυπηθεί η κυβέρνηση», διευκρίνισε.
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

 1. ΟΙ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΦΡΕΓΑΤΕΣ ΣΑΣ ΜΑΡΑΝΕ Ο ΕΧΘΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  ................................................

  Έτοιμα να «εκραγούν» τα νησιά του Β. Αιγαίου! 13.000 μετανάστες και πρόσφυγες σε δομές φιλοξενίας με χωρητικότητα τις 5.500

  Αυξάνονται οι νέοι μετανάστες και οι πρόσφυγες στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, ενώ χιλιάδες αιτήσεις ασύλου μένουν σε εκκρεμότητα.

  Καμπανάκι από τους οι φορείς κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή καθώς σύμφωνα την περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου:

  «Στα νησιά του Βορείου Αιγαίου σήμερα βρίσκονται 13.000 μετανάστες και πρόσφυγες σε δομές φιλοξενίας που δεν ξεπερνούν σε χωρητικότητα τις 5.500. Μόνο τις τελευταίες 25 μέρες έχουν έρθει στο σύνολό τους στα νησιά του Βορείου Αιγαίου 2.536 μετανάστες και πρόσφυγες, όταν πέρυσι ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 610.
  Η Λέσβος έχει 8.095 μετανάστες και πρόσφυγες. Ο αντίστοιχος αριθμός πέρυσι ήταν 3.050. Πέρυσι ήταν 6.500 φέτος 13.000 συνολικά σε όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου».

  Πρωτοφανείς εικόνες καταγράφονται σε ερασιτεχνικό βίντεο από την πλατεία Βάθη.

  Οπως θα δείτε στο βίντεο, μετανάστες κρατούν μαχαίρια και λοστούς. Ανοχύρωτη η πρωτεύουσα της Ελλάδας με λίγα λόγια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ετοιμη να εκραγεί η χώρα: Ντου μεταναστών στην Πάτρα – Αγριο ξύλο στην Αθήνα – Βουλιάζουν τα νησιά μας


   H χώρα βρίσκεται πλέον στο έλεος του Θεού. Το κράτος πλέον δεν υπάρχει, η ανασφάλεια κυριεύει τον πολίτη, ενώ οι… πρόσφυγες πλέον έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους Ελληνες πολίτες.


   Σε γενικό συναγερμό βρίσκονται οι Αρχές της Πάτρας.

   Επί ποδός είναι η αστυνομία και το λιμενικό καθώς μετανάστες έσπασαν τον φράχτη του λιμανιού και κινούνται στο σημείο που βρίσκονται τα φορτηγά που περιμένουν τον απόπλου των πλοίων.

   Σύμφωνα με το patrastimes.gr, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. και του Λιμενικού έχουν ήδη κινητοποιηθεί προκειμένου να απομακρύνουν τους μετανάστες.

   https://www.pentapostagma.gr/2018/04/%CE%B5%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%B7-%CE%BD%CE%B1-%CE%B5%CE%BA%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CE%AF-%CE%B7-%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%B1-%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84.html

   Διαγραφή
 2. Η ΕΛΛΑΣ ΕΑΛΛΩ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΤΟ ΜΕΣΟΝ ΕΚΤΟΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΟΙ ΚΑΤΑΚΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΕΜΟ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ
  ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΒΙΑΣΤΕΣ
  ΝΑΡΚΕΜΠΟΡΟΙ ΠΟΡΝΕΙΑ ΑΝΩΜΑΛΟΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. RE KOYNELI DEN MPOREI NA EISE TOSO ILITHJOS !!!!KATI ALO PAIZH

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΚΑΙ ΤΙ ΞΕΡΕΙ Ο ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΠΟ ΦΡΕΓΑΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ?

  ΘΑ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΣΟΥΝ ΟΙ ΔΗΘΕΝ " ΑΡΧΗΓΟΙ" ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ?

  ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΙΖΑ...

  ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΑΣ, ΣΤΑΘΜΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ, ΕΝΩ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ ?

  ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΑΣ, ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΝΑΥΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ, ΑΠ' ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΦΘΑΣΕΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΣΤΟΝ ΜΙΣΟ ΧΡΟΝΟ.

  ΑΛΛΑ ΚΑΜΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΔΕΝ ΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΘΙΞΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΘΕΙ ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΗΣ. ΚΑΙ ΕΤΣΙ, ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΜΜΙΑ ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΟΥΝ ΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΥΡΩΜΕΝΟ ΚΑΡΦΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ.

  ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ " ΑΡΧΗΓΟΙ" ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΦΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΕΞΙΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΛΙΓΟ, ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ....

  ΚΑΙ ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ " ΑΡΧΗΓΟΣ" ΝΑΥΤΙΚΟΥ-ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΥ ΞΗΡΑΣ, ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΕΡΕΙ, ΑΜΕΣΩΣ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΖΕΤΑΙ !

  ΘΥΜΙΘΕΙΤΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΓΡΑΨΑ, ΟΤΑΝ ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΠΟΥ ΠΑΡΕΝΟΧΛΟΥΣΑΝ ΤΟ ΝΟΡΒΗΓΙΚΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΣΤΗΝ ΑΟΖ ΤΗ ΚΥΠΡΟΥ, ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΤΥΠΗΣΕΙ !

  ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΑΝ ΑΜΕΣΩΣ......

  ΟΙ " ΑΡΧΗΓΟΙ " ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΟΣ, ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΜΑΣ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΕΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟ, ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΤΑ ΓΑΛΟΝΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΟΣΟ ΞΕΤΣΙΠΩΤΟΙ ΚΑΙ ΠΟΡΩΜΕΝΟΙ ΧΑΡΧΑΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ !

  Η ΣΗΨΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΒΑΘΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΩΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΕΙΤΑΙ.

  ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΒΟΘΡΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΟΦΟΡΩΝ, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ?

  ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΒΑΛΑΝ ΦΡΑΧΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΕΣ ΡΟΕΣ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΝΟΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΘΕΡΜΑ, ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ !

  ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΡΡΑΞΗ, ΟΠΟΥ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, ΤΟΤΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ?

  ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟ ΘΑ ΞΕΧΥΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΦΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !

  ΑΓΓΕΛΙΚΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]