Δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα μοιράζουν λεφτά ως την τελευταία μέρα;


Πάρα  πολλά κωλύματα  εκλογιμότητας υπάρχουν για να αποφύγει η κοινωνία την διαφθορά, την συνδιαλλαγή  και την εξαγορά ψήφων ενοψει εκλογών στην Αυτοδιοίκηση και στις εθνικές εκλογές!
Η πρόβλεψη του νομοθέτη οδηγεί σε παραιτήσεις υψηλόβαθμους υπάλληλους, γενικούς γραμματείς υπουργείων  και  όσους διαχειρίζονται χρήματα και  ασκούν επιρροή.


Όμως την ίδια στιγμή αφήνει ελεύθερους δημάρχους και  περιφερειάρχες και υπουργούς να σπαταλούν χρήματα για την επανεκλογή τους, να εξαγοράζουν ενδεχομένως ψήφους και επιρροή, να υπογράφουν έργα να μοιράζουν κονδύλια  μεχρι τελικής… ψήφου!

Με αυτό τον τρόπο η κάθε πόλη καταλήγει Μονόπολη. Η όποια αλλαγή μπλοκάρεται δημιουργώντας έτσι τεράστια ντεζαβαντάζ για  ανθυνυποψήφιους και για νέους συνδυασμούς και τελικά νοθεύεται η δημοκρατία.

Πόσο τίμιες εκλογές κάνουμε αν Δήμαρχοι  και Περιφερειάρχες  μπορουν να μοιράζουν λεφτά ως την τελευταία μέρα;

Είναι προφανές ότι υπάρχει ένα μπλόκο που πρέπει να βάλει ο νομοθέτης σε όλα αυτά! Ίσως η μία (1)  θητεία σε κάθε θεση  Δημάρχου ή Περιφερειάρχη  θα ήταν μια καλή κίνηση.  Αυτός που θέλει να δουλέψει  για το σύνολο και όχι για την επανεκλογή του στην μια θητεία θα φανεί!

πηγη
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :