Οι σχέσεις Ρωσίας Τουρκίας και η θέση της Χρυσής Αυγής: Πάνω από όλα η Ελλάδα! Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

Οι Έλληνες Εθνικιστές ΔΕΝ είναι ούτε με τους Ρώσους ούτε με τους Α,μερικάνους, αλλά ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ!

Στην δεκαετία του 1990 ο αείμνηστος καθηγητής Παναγιώτης Κονδύλης αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στους σημαντικούς παράγοντες, οι οποίοι είναι δυνατόν να παίξουν ρόλο σε αυτές έγραφε:

“Μονάχα μια ισχυρή εθνικιστική και επεκτατική Ρωσσία θα μπορούσε να αποτελέσει δραστικό φραγμό των τουρκικών φιλοδοξιών στα Βαλκάνια (όπου θα αναζωπυρώνονταν οι παλαιοί ρωσσικοί δεσμοί με τη Σερβία και τη Βουλγαρία) και στην Ανατολή (όπου επίσης θα ενεργοποιούνταν ο παλαιός αντιτουρκικός άξονας Ρωσσίας καί Ιράν). Είναι άγνωστο αν αυτό το ενδεχόμενο θα επισυμβεί ή αν η Ρωσσία θα τελματωθεί μακρόχρονα. Πάντως μια «φιλελευθεροποίησή» της με την έννοια της προσαρμογής της στα αμερικανικά πρότυπα και στις αμερικανικές επιθυμίες πιθανότατα θα σήμαινε την αποθράσυνση της Τουρκίας και τη χαριστική βολή για την ουσιαστική, αν όχι και για την τυπική ανεξαρτησία της Ελλάδας.”

Πράγματι, ο πόλεμος στην Συρία και η κατάρριψη πολεμικού αεροσκάφους της Ρωσσίας από τους Τούρκους έδειχναν ότι αναπτύσσεται ένα τόξο εχθρικό προς την Τουρκία, στο οποίο συμμετείχαν τόσο η Μόσχα, όσο και το Ιράν. Οι εξελίξεις όμως, δυστυχώς, είναι διαφορετικές. Πιο συγκεκριμένα, το τελευταίο χρονικό διάστημα είχαμε δύο σοβαρά γεγονότα τα οποία δείχνουν ότι ευρίσκεται σε εξέλιξη μία συμμαχία κατά κάποιο τρόπο της Ρωσίας με την Τουρκία.

Διαβάζουμε σχετικά: “Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι ο πυρηνικός σταθμός στο Άκουγιου της Τουρκίας, την έναρξη της κατασκευής του οποίου κήρυξε επισήμως μαζί με τον Ερντογάν, θα τεθεί σε λειτουργία το 2023.” “Προτεραιότητα για την αμυντική συνεργασία Μόσχας – Άγκυρας χαρακτήρισε την παράδοση των ρωσικών πυραύλων S-400 στην Τουρκία ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Συνεργασίας Ρωσίας – Τουρκίας στην Άγκυρα.”

Από όσα διαβάσατε παραπάνω, η Μόσχα κατασκευάζει πυρηνικό σταθμό στην Τουρκία, που είναι το πρώτο βήμα για να αποκτήσει η Τουρκία πυρηνικά όπλα! Επιπλέον, εκφράζει την διάθεση να της παραδώσει το πανίσχυρο πυραυλικό σύστημα S-400. Όλα αυτά μόνο φιλικές ενέργειες προς την Ελλάδα δεν είναι. Όσοι εκφράσουν την αντίρρηση ότι η Μόσχα προσπάθησε στο παρελθόν να αναπτύξει τις σχέσεις της με την Ελλάδα και βρήκε πόρτες κλειστές, ασφαλώς και έχουν δίκιο, τι σημασία όμως έχει αυτό;…

Αυτό που είναι το δεδομένο είναι ότι αυτή τη στιγμή έχουμε με την βοήθεια της Μόσχας την Τουρκία να ισχυροποιείται και να απειλεί ευθέως την Ελλάδα! Βεβαίως πάντοτε υπάρχει η ελπίδα (βάσει της μελέτης της Ιστορίας) η συνεργασία αυτή να είναι περιστασιακή και να λήξει σύντομα. Μακάρι να είναι έτσι. Εάν όμως δεν συμβεί αυτό, τότε η θέση της χώρας μας είναι πάρα πολύ δύσκολη και θα πρέπει να πιέσει προς όλες τις κατευθύνσεις, προκειμένου να εξασφαλίσει την Πατρίδα μας από την τουρκική επιθετικότητα.

Αμφιβάλλουμε σοβαρά εάν οι ΗΠΑ θα διακινδυνεύσουν μία πλήρη ρήξη των σχέσεών τους με την Τουρκία χάριν της Ελλάδος. Η Ελλάδα όμως έχει πανίσχυρα όπλα (βάση της Σούδας, γεωπολιτική θέση) προκειμένου να απαιτήσει από την Ουάσιγκτον την κάλυψή της!

Σε όλες τις περιπτώσεις οι Έλληνες Εθνικιστές δεν είναι ούτε με τους Ρώσους, ούτε με τους Αμερικάνους, ούτε με κανέναν, είναι με την Ελλάδα και μόνον με την Ελλάδα και πριν αναζητήσουμε συμμαχίες, που πρέπει να αναζητήσουμε, θα πρέπει να εξαντλήσουμε τις δυνατότητες του Έθνους μας, που είναι μεγάλες.

Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή

loading...

21 thoughts on “Οι σχέσεις Ρωσίας Τουρκίας και η θέση της Χρυσής Αυγής: Πάνω από όλα η Ελλάδα! Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

  1. Όπως όλες οι χώρες κοιτάζουν το συμφέρον τους, έτσι πρέπει να κάνει και η Ελλάδα. Ο πατριωτισμός δίνει προτεραιότητα στην Ελλάδα και τους Έλληνες.

  2. Η Χρυσή Αυγή παίρνει ξεκάθαρες θέσεις υπέρ του Έθνους και της Ορθοδοξίας. Ξέρετε άλλο κόμμα με τέτοιες θέσεις;

  3. ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΤΟ ΓΥΡΝΑΝΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟ ΩΣ ΤΩΡΑ ΗΤΑΝ ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
    ΑΙΝΤΕ ΝΑ ΠΑΙΞΕΤΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ ΜΕ ΤΑ ΡΩΣΑΚΙΑ ΣΑΣ ΜΑΖΙ

  4. Αλλάξτε promosion εκεί στην χρυσή αυγή, αφήστε της δάδες και της κόκκινες σημαίες με τον μαίανδρο, χαμογελάστε λίγο, και αφήστε την αρχαΐζουσα, να σας βλέπει ο κόσμος και να μην τρομάζει, ειδικά η τρίτη ηλικία, τα λέτε όλα καλά αλλά ο κόσμος σας έχει απέναντι…..

  5. ΟΤΑΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠό ΤΗΝ ΕΡΤ ΤΟ ΣΚΑΙ ΤΟ ΕΨΙΛΟΝ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΑ ΒΟΘΡΟΚΑΝΑΛΑ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ? ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΑΝΑΘΕΜΑΤΙΖΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΙΔΑΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΔΙΕΛΗΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΟΝ ΛΑΟ , Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΤΙ ΚΑΚΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ

  6. Ο Πούτιν κοιτάζει το συμφέρον της Ρωσίας και των πολιτών της.
    Το συμφέρον μπορεί να αλλάξει από μέρα σε μέρα.
    Αυτό κοιτάζει και η Χρυσή Αυγή. Το συμφέρον της Ελλάδος και των πολιτών της.
    Τι δεν καταλαβαίνεις;

  7. 5.04
    Ο κόσμος την ανέδειξε 3η δύναμη. Ξέρεις πόσα κόμματα βρίσκονται πίσω της;

  8. Ευτυχώς όχι. Κάποιες ομάδες ξέρουμε όπως η κομπατ.

  9. Η χρυσή αυγή εκτός όλων των άλλων είναι κι αλοιθωρη. Πότε κοιτάει προς τους Αμερικάνους και πότε προς τους Ρώσους. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι είναι πάντα στο πλευρό των πλουσίων.

  10. @6.35
    Ο κόσμος έβγαζε με 45άρια πότε το Πασόκ και πότε τη ΝΔ και τους έδινε αυτοδυναμία. Σου λέει κάτι αυτό για την κρίση του κόσμου;

  11. ΄Οταν η χρυσή αυγή μιλούσε με θερμά λόγια για τον Πούτιν δεν ήξερε ότι η Ρωσία ήταν απ' τις πρώτες που είχαν αναγνωρίσει εδώ και χρόνια το Φύρομ ως Μακεδονία; Φυσικά και το ήξερε. ΄Αρα είναι υπέρ κι η χρυσή αυγή για την ονομασία "Μακεδονία" για το Φύρομ.Τι δουλεια είχε λοιπόν στα συλλαλητήρια για το ονοματολογικό του Φύρομ; Απλά πήγε να ψαρέψει σε θολά νερά.

  12. Φίλε μου, όπως Ρώσοι και Αμερικάνοι κοιτουν μια την Τουρκία και μια εμάς,το ίδιο θα κάνουμε κι εμείς. Οπου έχουμε συμφέρον εκεί θα κοιτάξουμε. Φιλίες δεν υπάρχουν πια,μόνο συμφέροντα,κι αυτό πρέπει να κοιτάμε.

  13. Μιχαλό αυτά που γράφεις τα ξέρει ο Κασιδιάρης;

  14. Συχνά διαβάζω ασυναρτησίες εναντίον της Χρυσής Αυγής.
    Αναρωτιέται κανείς, γιατί κατάντησε έτσι η Ελλάδα;
    Μήπως φταίει η Χρυσή Αυγή;

  15. ΄Οταν η χρυσή αυγή μιλούσε με θερμά λόγια για τον Πούτιν δεν ήξερε ότι η Ρωσία ήταν απ' τις πρώτες που είχαν αναγνωρίσει εδώ και χρόνια το κομμουνιστικό καθεστώς της Βόρειας Κορέας; Φυσικά και το ήξερε. Αρα είναι υπέρ του κομμουνισμού η χρυσή αυγή.

  16. Ναι μου λέει. Ότι τότε δεν υπήρχε Χρυσή Αυγή, γι' αυτό έδιναν 45άρια.

  17. @11.03
    Πιστεύεις ότι μπορείς να μας δουλεύεις; Υπήρχε χρυσή αυγή. ΄Επαιρνε το 0,2%. Απλώς τότε υπήρχε και κοκαλάκι για να γλείφουν αυτοί που σήμερα πήγαν στη χρυσή αυγή. Γιατί είναι ένα κομμάτι αυτών που ψηφιζαν Πασόκ ή ΝΔ αυτοί που πήγαν στη χρυσή αυγή αφου τους πήραν το κοκαλάκι.

  18. @11.00
    Καλή η προσπάθειά σου αλλά μπαζει από παντού. Πρώτον το καθεστώς της Β.Κορέας το έχουν αναγνωρίσει όλοι γιατί δεν μπορούν να κάνουν κι αλλιώς. Δεύτερον μιλάμε για ίδιας σημασίας γεγονότα για τους Ελληνες; Είναι το ίδιο σημαντικό για την Ελλάδα η αναγνώριση της Β.Κορέας, με την αναγνώριση της Φύρομ ως "Μακεδονίας"; Πες μας κάτι τέτοιο να μας κουφάνεις. Εδώ μιλάμε για σχέσεις στοργής χρυσής αυγής και Ρωσίας που χτύπησαν πισώπλατα την Ελλάδα σ' ένα σημαντικό θέμα. Και μιλάμε για δούλεμα και υποκρισία της χρυσής αυγής που παριστάνει ότι ενδιαφέρεται για το όνομα που θα πάρει η Φύρομ.

  19. ΤΙ ΕΓΙΝΕ; ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΡΑΒΙΑ ΑΠ' ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΝΕΥΡΙΑΣΑΤΕ;

  20. ΗΣΥΧΑΣΤΕ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΗΣΥΧΑΣΤΕ…ΑΡΧΕΣ ΜΑΙΟΥ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ Η ΕΑΡΙΝΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΤΟΥ ΓΝΗΣΙΟΥ ΡΕΤΣΙΝΟΛΑΔΟΥ ΡΑΨΑΝΗΣ ΠΑΝΤΑ ΠΟΙΟΤΗΣ 3ΑΑΑ! ΟΙ ΕΧΩΝΤΕΣ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ''ΒΑΡΟΥΣ'' ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟΜ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗΝ ΙΚΑΝΗΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΟΥΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΚΛΥΣΜΑΤΑ ΠΑΝΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟΥ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΟΥ ΜΑΝΙΑΔΑΚΗ. Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΡΕΤΣΙΝΟΛΑΔΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΚΛΥΣΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ. ΟΣΟΙ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ ΠΡΟΣΕΛΘΕΤΕ.

Comments are closed.