«Αρμαγεδδώνας» μια ανάσα από την Ελλάδα: ΗΠΑ, Γαλλία, Ισραήλ εναντίον Τουρκίας, Ρωσίας, Ιράν

Οι Γάλλοι «πάτησαν» στη Συρία – Ανάπτυξη Ειδικών Δυνάμεων ανακοίνωσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας – Απειλεί με χτύπημα στην Τεχεράνη το Ισραήλ – Πώς θα απαντήσει ο Πούτιν και οι «δορυφόροι» του;
Ολόκληρος ο πλανήτης στρέφει το βλέμμα του με ανησυχία για μία ακόμη φορά στην ασταθή περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Μία νέα φάση διαμορφώνεται αφού σημαντικό μέρος των Δυτικών δυνάμεων περνά από την έμμεση στην άμεση εμπλοκή του στον πόλεμο της Συρίας.

Ένα πόλεμο που ολοένα και περισσότερο φανερώνει τις γενεσιουργές αιτίες του, που είναι η ευρύτερη σύγκρουση διεθνών συμφερόντων και κυρίως ο ανταγωνισμός των ΗΠΑ με το Ιράν και τη Ρωσία.

Στην σύγκρουση αυτή, οι ΗΠΑ πλαισιώνονται από το Ισραήλ, το οποίο θεωρεί το Ιράν ως υπαρξιακή απειλή, αλλά και τη Γαλλία λόγω εθνικού ιστορικού διαχρονικού ενδιαφέροντος.

Ήδη, το πρωί της Πέμπτης (26/04), ο υπουργός Άμυνας τους Ισραήλ Άβιγκντορ Λίμπερμαν έστειλε σαφές μήνυμα στο Ιράν ότι αν επιχειρήσουν επίθεση κατά του Τελ Αβίβ τότε η χώρα του θα χτυπήσει την Τεχεράνη.

Από την άλλη μερια, η Ρωσία – που πρόσφατως σύναψε “λυκοφιλία” με την Τουρκία του “σουλτάνου” Ερντογάν – στηρίζει το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ στη Συρία, αλλά και το φανατικό σιιτικό Ιράν του ισλαμιστή Ροχανί, για να ικανοποιήσει προφανώς τα συμφέροντά της στην περιοχή.


Στη Συρία ισχυρές γαλλικές δυνάμεις – Επίλεκτες ομάδες ετοιμάζουν και οι ΗΠΑ

Στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων της Γαλλίας έχουν αναπτυχθεί στη Συρία τις τελευταίες δύο εβδομάδες για να ενισχύσουν τις επιχειρήσεις του διεθνή συνασπισμού δυνάμεων που, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, πολεμούν το Ισλαμικό Κράτος αποκάλυψε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζέιμς (Τζιμ) Μάτις σε ακρόασή του στην Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας.

«Η Γαλλία μας ενίσχυσε στη Συρία με ειδικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο εβδομάδων», σημείωσε ο Μάτις ενώπιον των μελών της Επιτροπής.

Ο επικεφαλής του Πενταγώνου επιβεβαίωσε σχετικά δημοσιεύματα, που η γαλλική κυβέρνηση, διακριτική γενικά για τη χρήση των ειδικών της δυνάμεων, δεν είχε επιβεβαιώσει.

Σε ερώτηση κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν περιορίστηκε να πει ότι: «αποφασίσαμε να αυξήσουμε τη συνεισφορά μας στο συνασπισμό και συμμετέχουμε πλήρως στην μάχη ενάντια στο Νταές», χρησιμοποιώντας το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Μάτις δέχτηκε επίσης ερωτήσεις από τα μέλη της Επιτροπής για την επιθυμία που έχει εκφράσει επανειλημμένα ο Τραμπ να αποσύρει «πολύ σύντομα» τις αμερικανικές δυνάμεις από τη Συρία.

«Επί του παρόντος, δεν αποσυρόμαστε», απάντησε. «Θα παρακολουθήσετε τις επόμενες ημέρες μια νέα προσπάθεια στην κοιλάδα του Ευφράτη εναντίον όσων δυνάμεων έχουν απομείνει από το χαλιφάτο» της εξτρεμιστικής οργάνωσης.

Ο πόλεμος ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος είναι «σε εξέλιξη», είπε, τονίζοντας ότι θα υπάρξουν πολλές επιχειρήσεις του διεθνή συνασπισμού δυνάμεων που υπό την ηγεσία των ΗΠΑ μάχεται το αυτοαποκαλούμενου ισλαμικού κράτους, στην ιρακινή πλευρά των συνόρων.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, οι ΗΠΑ «πιθανώς να μετανιώσουν» να μην κρατήσουν δυνάμεις τους στη Συρία για να διασφαλίσουν ότι δεν θα επανεμφανιστούν τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, σημειώνοντας παράλληλα ότι οποιαδήποτε αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων θα γίνει υπό όρους.

Όλα κρέμονται σε μια κλωστή…

Η κρίση στην Συρία υπερβαίνει κατά πολύ το επίπεδο μίας τοπικής συγκρούσεως. Το διακύβευμα της εμπλοκής στην Συρία αλλά και της γενικής αστάθειας στην περιοχή είναι ο γεωπολιτικός έλεγχος της Μ. Ανατολής, η οποία αποτελεί κλειδί για τον ευρύτερο έλεγχο της Ευρασίας και φυσικά των ενεργειακών κοιτασμάτων στην περιοχή.

Με δεδομένο ότι ο ΟΗΕ αδυνατεί να εφαρμόσει τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, η σύγκρουση των μεγάλων δυνάμεων και τον “δορυφόρων” τους στη Μέση Ανατολή μοιάζει πιο πιθανή από ποτέ.

loading...

3 thoughts on “«Αρμαγεδδώνας» μια ανάσα από την Ελλάδα: ΗΠΑ, Γαλλία, Ισραήλ εναντίον Τουρκίας, Ρωσίας, Ιράν

  1. ΜΕ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΤΡΕΛΟ ΟΝΕΙΡΟ ΑΠΑΤΗΛΟ ΞΕΚΙΝΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΣΑΣ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΤΕ ΤΗ ΤΕΧΕΡΑΝΗ ,,, ΤΡΟΜΑΡΑ ΣΤΑ ΠΑΤΖΑΚΙΑ ΣΑΣ ,,, ΤΟ ΙΡΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ,,, ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΟ ΘΕΟΚΡΑΤΙΚΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΕΞΩΠΛΙΣΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ,,, ΜΟΝΟ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΜΑ ΠΑΡΑΠΟΛΥ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ ,,,ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
    ΘΑ ΦΑΤΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ ,,,ΕΚΕΙ ΘΑ ΓΡΑΦΤΕΙ Η ΠΙΟ ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
    ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ …….. ΟΥΤΕ ΜΕ ΞΥΠΟΛΗΤΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΥΤΕ ΜΕ ΑΜΟΡΦΩΤΟΥΣ ….

  2. ΟΠΙΟΣ ΜΟΥΛΟΣ ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΟΝΟΣ ΔΙΑΒΑΣΗ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ, ΝΑ ΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΗ ΣΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΜΑΣΟΝΟΥΣ!!! Η ΕΒΡΑΙΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΡΗΡΞΑΝ ΣΤΡΑΤΙΟΤΙΚΗ ΗΠΕΡΔΗΝΜΗ!!! ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΠΙΟ ΒΑΡΒΑΡΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΑΝΑΞΙΟ!!! ΤΟ ΕΔΗΞΑΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΙΑΠΟΝΙΑ κ ΙΔΙΕΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΕΑ, Η ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΣ ΒΑΖΑΜΕ ΝΑ ΚΡΑΤΙΣΟΥΝ ΕΝΑ ΣΤΟΧΟ ΠΟΥ ΗΧΑΜΕ ΠΑΡΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΡΕΑΤΕΣ κ Η ΚΟΡΕΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΕΠΕΡΝΑΝ Η ΑΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟΥΣ ΕΧΜΑΛΟΤΗΖΑΝ ΚΙΟΛΑΣ!!! ΟΣΠΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΓΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΚΟΡΕΑΣ ΜΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ, ΕΧΜΑΛΟΤΟΥΣ, ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ κ ΤΡΕΛΟΥΣ ΣΤΑ ΔΑΣΙ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ κ ΚΟΡΕΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΗΣΤΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΕΡΔΙΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΓΑΛΑΞΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΛΛΑΣ! Η ΡΟΣΙΑ ΔΕΝ ΘΕΟΡΗΤΕ ΥΠΕΡΔΙΝΑΜΗ, ΔΙΑΤΗ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΜΟΝΗ ΝΑ ΤΗΝ ΧΤΗΠΗΣΟΥΝ, ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΕΥΤΗ ΟΛΟΙ ΣΧΕΔΟΝ Η ΣΗΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΔΙΝΑΜΗ ΡΟΣΙΑ ΠΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΤΟΥ ΔΙΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΛΙΣΗ.

  3. ΣΟΣΤΑ ΤΑ ΛΕΣ +ΜΠΟΛΕΜΙΣΤΙ
    ΘΙΜΑΜΕ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΙΧΑΜΑΙ ΠΑΡΙ ΤΟ ΙΨΩΜΑ 520 ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΗΝΕΖΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΦΙΣΑΜΕ ΝΑ ΤΟ ΦΙΛΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΝ ΑΛΙ ΜΕΡΑ Η ΚΗΝΕΖΗ ΤΟΥΣ ΤΟ ΞΑΝΑΠΙΡΑΝ

Comments are closed.