Η προφητεία στον τάφο του Μεγάλου Κωνσταντίνου: «Οι Τούρκοι θα συντριβούν από τους Ρώσους και οι Έλληνες θα επιστρέψουν στην Πόλη»

Η επιγραφή στον τάφο του Μεγάλου Κωνσταντίνου στην Κωνσταντινούπολη, όπως αποκρυπτογραφήθηκε από τον Γεννάδιο Σχολάριο, προβλέπει πώς οι Τούρκοι θα συντριβούν από τους Ρώσους και οι Έλληνες θα επιστρέψουν στην Κωνσταντινούπολη. Και αυτό δεν είναι μακριά σύμφωνα με την προφητεία…


Ο τάφος αυτός είναι στον Ναό των Αγίων Αποστόλων της Βασιλεύουσας. Για πάνω από 1.000 χρόνια το κείμενό της παρέμενε ένα μεγάλο μυστήριο. Εκείνος που μπόρεσε να την αποκρυπτογραφήσει ήταν, 13 μόλις χρόνια πριν από την αποφράδα μέρα της Άλωσης της Πόλης, ο μετέπειτα Πατριάρχης και σοφός της Ορθοδοξίας, ο Γεννάδιος Σχολάριος.

Το κείμενο της επιγραφής-προφητείας, όπως ακριβώς βρέθηκε πάνω στην πλάκα του μνήματος, ήτανε αυτό:

Τ. πτ. τ. ιδτ. Η βελ. τ. ιμλ. Ο Κλμν. μαμθ. μ. δ. ν. τρπσ. γν. τ. πλολγ. τ. επτλφ. κρτσ. εσθ. βελε. εθν. ππλ. κτξ. κ. τ. νσ. ερμσ. μχρ. τ. εξν. πτ. ιστργτν. πθσ. τ. ινδκτ. πλυσ. κτδ. τ. εντ. τ. ιδκτ. ε. τβρ. τ. μρ. μλ. δ. ν. στρτσ. τ. δκτ. τ. ιδκτ. τ. δμτ. τρπσ. πλ. επστψ. ετ. χν. τ. δμτ. πλμ. εγρ. μγ. μρκτ. στρβν. κ. τ. πλθ. κ. τ. φλ. σνδ. τ. επρ. δ. θλσ. κ. ξρ. τ. πλμ. σνω. κ. τ. ισμλ. τρπσ. τ. απγν. ατ. βσλσ. ελτ. μκρ. ολγ. τ. δ. ξθ. γν. αμ. μτ. τ. πκτρ. ολ. ιμλ. τπσ. τ. επλφ. επρο. μετ. τ. πρμ. ττ. πλμ. εγρ. εφλ. ηγρων. μχ. τ. ππτ. ωρ. κ. φν. βσ. ττ. στ. στ. μτ. φβ. σπστ. πλ. σδω. ε. τ. δξ. τ. μρ. αδ. ερτ. γν. θμστ. κ. ρμλο. ττ. εξτ. δσπυ. φλ. γ. εμ. υπχ. κ. ατ. πρλβτ. θλμ. εμ. πλρτ.

Το αινιγματικό κείμενο της επιγραφής-προφητείας το αποκωδικοποίησε μόλις το 1440 ο Γεννάδιος Σχολάριος:

Τη πρώτη της Ινδίκτου, η βασιλεία του Ισμαήλ ο καλούμενος Μωάμεθ, μέλλει δια να τροπώση γένος των Παλαιολόγων, την Επτάλοφον κρατήσει, έσωθεν βασιλεύσει, έθνη πάμπολα κατάρξει, και τας νήσους ερημώσει μέχρι του Ευξείνου Πόντου. Ιστρογείτονας πορθήσει τη ογδόη της Ινδίκτου, εις τα βόρεια τα μέρη μέλλει δια να στρατεύση τη δεκάτη της Ινδίκτου τους Δαλμάτας τροπώσει, πάλιν επιστρέψει έτι χρόνον, τοις Δαλμάτοις πόλεμον εγείρει μέγαν μερικόν τε συντριβήναι και τα πλήθη και τα φύλα συνοδή των εσπερίων δια θαλάσσης και ξηράς τον πόλεμον συνάψουν, και τον Ισμαήλ τροπώσουν. Το απόγονον αυτού βασιλεύσει έλαττον μικρόν ολίγον. Το δε ξανθόν γένος άμα μετά των πρακτόρων όλον Ισμαήλ τροπώσουν, την Επτάλοφον επάρουν μετά των προνομίων. Τότε πόλεμον εγείρουν έμφυλον ηγριωμένον, μέχρι της πεμπταίας ώρας και φωνή βοήσει τρίτον, στήτε, στήτε, στήτε, μετά φόβου σπεύσατε πολλά σπουδαίως εις τα δεξιά τα μέρη άνδρα εύρητε γενναίον θαυμαστόν και ρωμαλέον, τούτον έξετε. Δεσπότην, φίλος γαρ εμού υπάρχει. Και αυτόν παραλαβόντες, θέλημα εμού πληρούται.

Η επιγραφή-προφητεία του τάφου του Μεγ. Κωνσταντίνου αφορά σε γεγονότα 17 ολόκληρων αιώνων! Από την εποχή του Κωνσταντίνου (4ος αιώνας μ.Χ.) μέχρι και… την δική μας!!Προλέγει την ακμή και την εξάπλωση των Μογγόλων-Τούρκων (οθωμανική αυτοκρατορία) και την άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453.

Προλέγει την νίκη των Ασιατών υπανθρώπων επί των βόρειων λαών ( τους Δαλμάτας τροπώσει – Δαλμάτες ήτανε οι λαοί που ζούσανε πάνω από τον Δούναβη). Προλέγει δηλ. την πολιορκία της Βιέννης από τους Μογγόλους-Τούρκους το 1683. Αλλά προλέγει και την συντριβή των βρομερών Εχθρών μας στους Βαλκανικούς πολέμους του 1912-1913 (και τα πλήθη και τα φύλα συνοδή των εσπερίων δια θαλάσσης και ξηράς τον πόλεμον συνάψουν και τον Ισμαήλ τροπώσουν).

Τέλος, επαληθεύτηκε και η γέννηση-δημιουργία της νέας Τουρκίας πάνω στις στάχτες της οθωμανικής αυτοκρατορίας υπό τον καταραμένο σφαγέα των Ελλήνων, τον Εβραίο ντονμέ Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ ( το απόγονον αυτού βασιλεύσει έλαττον μικρόν ολίγον )… Μέχρι αυτό το σημείο η προφητεία της θαυμαστής επιγραφής επαληθεύτηκε απόλυτα!

Μένει τώρα να επαληθευτεί και το υπόλοιπο μέρος της, που αρχίζει από την φράση Το δε ξανθόν γένος άμα μετά των πρακτόρων όλον Ισμαήλ τροπώσουν και τελειώνει στο θέλημα εμού πληρούται . Ως Ισμαήλ στο Βυζάντιο αναφέρονταν στους Μογγολότουρκους-Μουσουλμάνους και βέβαια ξανθό γένος είναι οι Ομόδοξοί μας οι Ρώσοι!

Είναι πεντακάθαρο το μήνυμα της προφητείας που είναι πάνω στο μνήμα του Κωνσταντίνου του Μεγάλου. Μιλάει για την συντριβή των Τούρκων από την Ρωσία και τους δορυφόρους της (πράκτορες στο κείμενο) σε έναν πόλεμο που θα γίνει τώρα σύντομα! Προλέγει πως η Κωνσταντινούπολη θα κυριευθεί από τους Ορθόδοξους Ρώσους ( Το δε ξανθόν γένος άμα μετά των πρακτόρων όλον Ισμαήλ τροπώσουν, την Επτάλοφον επάρουν μετά των προνομίων ). Και εκεί πέρα θα ακολουθήσει και θα γίνει φοβερός πόλεμος ( Τότε πόλεμον εγείρουν έμφυλον ηγριωμένον)…
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

 1. ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΘΕΙ Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΡΑΓΙΑΔΟΠΟΥΛΑ ΣΦΑΞΕ ΜΕ ΑΓΑ ΜΟΥ ΝΑ ΑΓΙΑΣΩ ! ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙΑ ΚΙ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΝΕ ΣΤΟ ΣΑΓΓΑΡΙΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΧΑΡΗ ΣΤΗ ΦΑΓΩΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ,ΑΠΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΓΙΝΑΝΕ ΛΑΓΟΙ,ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΙΩΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ .ΠΟΝΤΙΟΙ ,ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ,ΚΑΠΑΔΟΚΕΣ ΘΡΑΚΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΛΙΤΕΣ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΡΩΝΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΕΧΤΗΚΕ ! ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΣΕΣ ΧΙΛΙΕΤΙΕΣ ΗΤΑΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΤΗΚΑΝ.ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΕΚΧΩΡΗΣΕ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΚΕΜΑΛ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΕΝΕΣ ΟΥΤΕ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΗΦΘΕΙΣΕΣ ΑΛΥΤΡΩΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ .ΦΩΝΑΞΤΕ ΤΟ ΔΟΥΛΟΦΡΟΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ (ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ) ΚΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΗ ΡΑΓΙΑΔΙΚΟΙ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ,ΝΙΩΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΖΕΙΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ!! ΘΕΛΕΙ ΘΥΣΙΕΣ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΝΕΤΑΙ .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΜΠΡΑΒΟ ΦΙΛΕ.

   ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ AKOΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΣΧΧΕΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ :


   ΤΟ ΠΑΝΑΡΧΑΙΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΞΙΩΜΑ.
   Το αξιωμα αυτο ειναι οτι το κακο αρχικα επικρατει ενω παντοτε στο τελος ητταται.   Σε διαφορετικη περιπτωση εαν δεν ισχυε αυτο το ιερο αξιωμα η Ελλαδα θα ειχε εξαφανιστει απο προσωπου γης παρα πολλους αιωνες πριν.

   Εδω και πολλες χιλιαδες χρονια το εχουμε δει αυτο παρα πολλες φορες να γινεται στην περιπτωση του Ελληνικου εθνους.


   Το ιερο αυτο αξιωμα μας το διδαξε ο Μεγας φιλοσοφος ο Αριστοκλης, οτι μετα απο κατι κακο ερχεται παντοτε κατι παρα πολυ καλο.
   Η διαφορετικα οπως το ερμηνευσε ο Οδυσσεας Ελυτης : Σε ευλογημενη ημερα βγαζει παντα το κακο.


   Με αυτο το ιερο αξιωμα ειναι συμφωνος και ο Γιαννης Ριτσος για αυτο εγραψε και το πολυ σημαντικο ποιημα το οποιο μελοποιηθηκε :   Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει μηδέ αλυσίδα στου Ρωμιού και στ’
   αγεριού το πόδι.

   ΝΤΑΛΑΡΑΣ DALARAS " ΕΔΩ ΤΟ ΦΩΣ " 1974 - YouTube
   Ένα από αυτά τα οποια μας διδαξαν οι προγονοι μας, είναι ότι η μεγαλυτερη αξια σε έναν ανθρωπο ειναι να κρατα την ψυχη στο στομα, να πολεμα, να επιμενει για το αδυνατο, το ακατορθωτο.

   Από την στιγμη που δεν θα λυγησει, δεν κανει πισω αλλα παραμενει σταθερος-ανυποχωρητος, τοτε γινεται το θαυμα που ποτε ενας δειλος δεν μπορει να πιστεψει, καθως το αδυνατο, το ακατορθωτο εχει γινει πλεον δυνατο κερδιζοντας την ζωη και την ελευθερια.   Αυτή ακριβως είναι η διαφορα των αρχαιων προγονων μας, των ΙΕΡΩΝ Ελλήνων, από τους σημερινους ραγιαδες προδοτες.   Παντοτε οι αρχαιοι προγονοι μας, όταν όλα εδειχναν τελειωμένα, εκει που φαινοταν, να μην υπαρχει καμια ελπιδα, οι πραγματικοι Ελληνες αγωνιζόταν, εναντια σε κάθε λογικη.
   Το αποτελεσμα σε κάθε εποχη, είναι να πετυχαίνουν το ακατορθωτο.

   Επειδή όμως σε κάθε περιοδο υπαρχουν δειλοι ραγιαδες προδοτες, θα δημιουργείται μονιμος πρόβλημα επιβιώσεως του Ελληνικου εθνους.

   Οι προδοτες και οι δειλοι της κάθε εποχης κρινοντας απο την δικη τους αδυναμια δεν μπορουν να πιστεψουν οτι υπαρχουν γεναιοι ανθρωποι, οι οποιοι είναι σε θεση να κερδισουν την ελευθερια τους.
   Ομως οι αληθινοι Ελληνες, οι ιεροι αρχαιοι προγονοι μας, δεν απελπιζοταν ποτε.   Αυτο διοτι γνωριζαν οτι εστω και σε λιγοστες ψυχες ζουνε, οι δυο μεγαλυτερες ηθικες αρχες,
   που οι ιδιοι οι Ελληνες της επλασαν με αιμα και πονο ενω ειναι και οι δυο αθανατες.   Αυτες ειναι η ελευθερια με την αξιοπρεπεια.


   Η ελευθερια του ανθρωπου ειναι το πιο ακριβο αγαθο, δεν δινεται δωρεαν ουτε απο τον Θεο, ουτε απο τους ανθρωπους, χρειαζεται πολυς αγωνας, πολυς κοπος, πολυ αιμα για να παρεις πισω την ζωη σου.


   Αυτό μας το εδειξαν οι ιεροι πολεμοι-αγωνες των αγιων προγονων μας, οι οποιοι πολεμουσαν, ολους εκεινους τους αιωνες για να παραμεινουν ελευθεροι, και για να εχουν την διοικηση της Ελληνικης-ρωμαικης αυτοκρατοριας.   Υπαρχουν λαοι οι οποιοι καλουν τον Χριστο να τους βοηθησει με βλασφημιες, με κλαματα και με παρακαλια.

   Ομως ο Ελληνας μονον με εναν τροπο ξερει να καλει τον Χριστο να τον βοηθησει και αυτος ειναι να πολεμα για την ελευθερια της Ελλαδος, οπτε αυτη ειναι σκλαβωμενη, οπως ειναι και στην εποχη μας οπου εχει καταλυθει το Ελληνικο συνταγμα.


   Εάν η ζωη ηταν μονον προσευχες, καθως και υποστηριξη του Χριστου μεσω "θεόσταλτων σωτηρων" τοτε οι προγονοι μας οι αγιοι Ελληνες του μεσαιωνα, αυτοι οι τέλειοι χριστιανοι δεν θα χρειαζοταν να πολεμησουν ποτε.
   Οι προγονοι μας θα επρεπε να καθοταν ολους εκεινους τους αιωνες δικαιωματικα στα σπιτια τους, στους καναπέδες για να περιμενουν τον αντιστοιχο βατατζή, τον οποιο αναμενουν οι νεοραγιαδες σημερα.


   Διαγραφή


  2. ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
   ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ;


   Διοτι οι Ελληνιδες γυναικες του μεσαιωνα, ζουσαν χωρις καθολου σεξουαλικη διαφθορα, κάθε ημερα εκαναν ελεημοσύνες, πηγαιναν σε εσπερινους, αγρυνπιες κλπ.

   Της Κυριακες πηγαιναν παντοτε στην Θεια λειτουργεια, η οποια αποτελουσε για εκεινους τροπο ζωης.   Σε εβδομαδιαια βαση επισκεπτοταν φτωχούς στα νοσοκομεια οι οποιοι ηταν αρωστοι ενω δεν ειχαν συγγενείς και φιλους.
   Ακομη πηγαιναν και επισκεπτοταν στα φτωχοκομεία, φτωχούς, οι οποιοι δεν ειχαν παρεα και συγγενείς.

   Για τους ιδιους λογους επισκεπτοταν κρατουμενους.
   Από τετοιου είδους πραγματικες Ελληνιδες γεννηθηκαν οι ηρωες της Αλωσεως (29 Μαιου 1453).
   ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΥΧΟΤΑΝ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΕΚΑΝΑΝ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΕΣ ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΤΑΝ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ ΣΤΑ ΠΕΔΙΑ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ OΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ.


   Για αυτο ολους εκεινους τους αιωνες αυτοι οι τέλειοι αγιοι-ηρωες χριστιανοι, της Ελληνικης- ρωμαικης αυτοκρατοριας, πολεμουσαν συνεχεια για να παραμεινουν ελευθεροι, για να εχουμε την Ελληνοχριστιανικη αυτοκρατορια.   Ο Χριστος δεν τους εστειλε ποτε κανεναν βατατζη.

   Η ελευθερια του ανθρωπου ειναι το πιο ακριβο αγαθο ,δεν δινεται δωρεαν ουτε απο τον Χριστο ουτε απο τους ανθρωπους, χρειαζεται πολυς αγωνας, πολυς κοπος, πολυ αιμα για να παρεις πισω την ζωη σου.   Αυτό μας το εδειξαν οι πολεμοι, οι αγωνες των προγονων μας, οι οποιοι πολεμουσαν , για τοσους αιωνες.


   Η προσμονη "θεόσταλτων σωτηρων" από τον τριαδικο θεο είναι ένα από τα μεγαλύτερα δειγματα αμαθειας και παρακμης των νεοραγιαδων.


   Οι νεοραγιαδες σαπισμένοι από την σεξουαλικη διαφθορα αναμενουν βοηθεια από τον θεο.
   Ο θεος βοηθα μονον αυτους που αγωνιζονται σκληρα, μονον οσους πολεμουν, μονον οσους ζουνε χωρις σεξουαλικες ανωμαλίες.
   Μονον αυτοι οι οποιοι ζουνε ηθικα και αγωνιζονται θα εχουν την υποστηριξη από τον θεο.   Αντίθετος δεν βοηθα ποτε οσους ζουνε μεσα την σεξουαλικη διαφθορα.

   Επισης ο Θεος δεν βοηθα ποτε οσους είναι καθημενοι σε έναν καναπε και περιμενουν την ελευθερια, να τους δωθει ως "δωρο", χωρις να βοηθουν τον συνανθρωπο, χωρις να ζουνε ηθικα.   Το πιο κλασικο παράδειγμα οι εβραιοι οι οποιοι εκαναν σεξουαλικες ανωμαλίες, ενώ ταυτόχρονα λατρεψαν δαιμονες.   Τ οτε ο Θεος περιμενε να πεθανει μεχρι και ο τελευταίος από τους εβραιους που ειχε αμαρτησει ενώπιον του.
   Μονον τοτε πηγε τους υπολοιπους εβραιους που δεν ειχαν αμαρτησει στην γη της επαγγελιας.

   Καθως ο αληθινος θεος είναι ο θεος του καλου, της δικαιοσυνης, της αγαπης, της ταξης, της ηθικης, για αυτό δεν βοηθησε ποτε ανα τους αιωνες, τους σαπιους που ζουνε μεσα στην σεξουαλικη διαφθορα, την αδικια, την ανομια, την αταξια κλπ.


   Ο Θεος δημιουργος των παντων (ο Ιησούς Χριστός), είναι γεματος αγαπη, καλοσυνη, ταπεινοτητα. Αυτό διοτι είναι αγαθος και στον αγαθο, δεν υπαρχει καμια κακια, κανενα μισος, όπως μας διδαξε ο Πλατων, στο εργο για την δημιουργια του κοσμου, στο εργο του με την επωνυμια Τιμαιος.

   Διαγραφή
 2. "Πάψετε
  το χερουβικό κι ας χαμηλώσουν τα άγια, παπάδες πάρτε τα γιερά και σεις
  κεριά σβηστήτε, γιατί είναι θέλημα Θεού η Πόλη να τουρκέψει".

  Η συμβολή του ορθοδόξου κλήρου στην πτώση της Κωνσταντινούπολης
  υπήρξε καθοριστική με:
  α) Αποψίλωση του στρατού λόγω μοναχισμού
  β) Ψυχολογικό πόλεμο πως η Πόλη πέπρωται να πέσει
  γ) Παρασκηνιακές συνεννοήσεις και αυτομολήσεις με και προς τον εχθρό
  δ) Σαμποτάζ της βοήθειας των δυτικών.

  Πρωταγωνιστής υπήρξε ο μοναχός
  Γεννάδιος, που αργότερα εισέπραξε την ανταμοιβή του, προαγόμενος από τον
  Σουλτάνο σε Πατριάρχη, φορτωμένος με τιμές και προνόμια.

  Ο Γεννάδιος οι καλόγεροι και ο όχλος
  υπονόμευαν την άμυνα σκορπίζοντας με τις κατάρες και τις προφητείες τους
  ηττοπάθεια και μοιρολατρία. χολωμένοι που στον πατριαρχικό θρόνο κάθισε
  και χοροστάτησε ο Ισίδωρος.

  Ο Διον.Κόκκινος στηλιτεύοντας την προδοσία του
  Αγ.Όρους στην επανάσταση του ‘21, την συγκρίνει με αυτήν των καλόγερων
  της Πόλης που “αντί να λάβουν τα όπλα και να ενισχύσουν τον
  Παλαιολόγον……κατηγορούσαν τον βασιλέα και ωμιλούσαν περί της επικειμένης
  πτώσεως ως επί μοίρας αναποφεύκτου”.

  Μόλις 5.000 αντρες ήταν ο στρατός
  της Κων/πολης, κατά ένα μέρος μάλιστα μισθοφορικός, ενισχυμένος και από
  200 άντρες του Ισίδωρου και 700 Γενουάτες εθελοντές του Ιουστινιάνη.
  Αν όμως στρατολογούνταν
  20-30.000 ορθόδοξοι-η Κωνσταντινούπολη είχε την δυνατότητα αυτή-η Πόλη
  δεν θα έπεφτε.

  Αυτή όμως “Σαν πόρνη εκαρτέραγε τον Τούρκο να την πάρει”
  (Κ.Παλαμά, «Ο Δωδεκάλογος του Γύφτου»).
  Ο Γεννάδιος βυσσοδομούσε και απεργαζόταν την πτώση.

  Η Άλωση δεν βρήκε απροετοίμαστους τους καιροσκόπους κληρικούς, που
  έγκαιρα είχαν επιλέξει στρατόπεδο. Το 1397, ο δεσπότης Σαλώνων, έγραψε στους Τούρκους
  να τους παραδώσει την πόλη, λέγοντας “καλύτερα να δουλεύουμε Τούρκους
  παρά Φράγκους” (Χρονικό Γαλαξειδιού, εκδ.1944 Βαλέτας).

  Μετά την άλωση, ο Πατριάρχης ανυψώθηκε από τον Πορθητή ως Εθνάρχης
  (Μιλιέτ Μπασής) του έθνους (μιλιέτ) των Ορθοδόξων Τούρκων, Ελλήνων,
  Βλάχων, Σλάβων. Αλβανών και Αράβων της αυτοκρατορίας. Τα υπόλοιπα
  ανατολικά πατριαρχεία υπήχθησαν στον Πατριάρχη που έδρευε "παρά τω
  Σουλτάνω".

  Το Πατριαρχείο έγινε θέατρο των αγοραπωλησιών του πατριαρχικού
  θώκου και των επισκοπών, θεσμός που καθιερώθηκε με ευθύνη των Ορθοδόξων
  και με την έγκριση του Σουλτάνου που αποκόμιζε από τον πλειστηριασμό
  των μητροπόλεων σημαντικά κέρδη.

  Ο Δημ. Φωτιάδης επισημαίνει πως
  μιλώντας στις 8 Οκτωβρίου του 1838 ο Θ. Κολοκοτρώνης στην Πνύκα είπε για
  τον Σουλτάνο; “Διώρισε έναν Βιτσερέ (Vicere, στα Ιταλικά αντιβασιλιάς),
  έναν Πατριάρχην, και του έδωκε την εξουσίαν της Εκκλησίας. Αυτός και ο
  λοιπός κλήρος έκαναν ότι τους έλεγε ο Σουλτάνος”.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΠΕΣΤΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ 8.38 π.μ.,

   ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ..."ΒΛΕΠΟΥΝ" ΚΑΤΙ ...ΠΑΤΡΙΩΤΑΡΑΔΕΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ "ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ" ΕΔΩ ΜΕΣΑ...

   ΕΥΤΑΞΙΑΣ

   Διαγραφή


Loading...