Παππάς: σήμερα που οι σειρήνες της ακροδεξιάς προσπαθούν να μας παρασύρουν, το παρελθόν οφείλει να μας οπλίζει για το μέλλον

Ομιλία του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Γεώργιου Πηλιχού, «’Αουσβιτς: Έλληνες – Αριθμός Μελλοθανάτου»

Σε εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Γεώργιου Πηλιχού, «’Αουσβιτς: Έλληνες – Αριθμός Μελλοθανάτου», η οποία πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, μετείχε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.

Ο Νίκος Παππάς κατά την ομιλία του σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «το μνημειακό αυτό βιβλίο μάς αποκαλύπτει την πιο παράλογη σύγκρουση του ανθρώπου με τον εχθρό, ο οποίος δεν είναι παρά ένας άλλος άνθρωπος. Γινόμαστε κοινωνοί της άλογης και άδικης εξόντωσης, της φρίκης την οποία εξιστορούν οι ίδιοι οι μάρτυρες. Οι μνήμες από το ‘Αουσβιτς, Εβραίων και Χριστιανών, αλλά πρώτα από όλα Ελλήνων, αποτελούν ένα μοναδικό απόσπασμα Ιστορίας που αφορά συνολικά το λαό μας. Τα δάκρυα και ο πόνος τους είναι ελληνικός». Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ υπογράμμισε ότι «σήμερα που η ξενοφοβία, ο ρατσισμός, το μίσος προσπαθούν να αποκτήσουν ξανά φωνή παντού στον κόσμο, σήμερα που οι σειρήνες της ακροδεξιάς προσπαθούν να μας παρασύρουν, το παρελθόν οφείλει να μας οπλίζει για το μέλλον και το μέλλον οφείλει να είναι δημοκρατικό. Όπως σημείωσε ο Ελί Βιζέλ, επιζών του Ολοκαυτώματος, “ο δήμιος σκοτώνει πάντα δύο φορές, τη δεύτερη με τη λήθη”. Εμείς δεν έχουμε ξεχάσει και δεν πρόκειται να ξεχάσουμε ποτέ» τόνισε κλείνοντας ο Ν. Παππάς.

Ο συγγραφέας του βιβλίου, Γεώργιος Πηλιχός, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «δεν δημιούργησα ένα έργο για να δείξω μόνο τι έκαναν οι ναζί στους Εβραίους. Αυτό θα ήταν παγίδα. Δημιούργησα ένα έργο για να δείξω τι μπορεί να κάνει ο άνθρωπος στον άνθρωπο».

Την εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου άνοιξε ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, Ευάγγελος Σέκερης, ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο γενικός πρόξενος του Ισραήλ στην Πόλη, Yosef Levi-Sfari. Ο αρχιμανδρίτης Αγαθάγγελος Σίσκος, βιβλιοφύλακας του Οικονομικού Πατριαρχείου, ανέλυσε -με την παράθεση εκτενών αποσπασμάτων του βιβλίου- το επίπεδο και την πληρότητα της έρευνας του συγγραφέα.

Σημειώνεται ότι το βιβλίο εκδόθηκε από τα ΕΛΤΑ. Τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά, συνοδεύει στην Κωνσταντινούπολη ο γενικός γραμματέας του υπουργείου ΨΗΠΤΕ, Γιώργος Φλωρεντής.

loading...

15 thoughts on “Παππάς: σήμερα που οι σειρήνες της ακροδεξιάς προσπαθούν να μας παρασύρουν, το παρελθόν οφείλει να μας οπλίζει για το μέλλον

  1. Σωστά. Αυτά δεν πρέπει να ξεχνιούνται.
    Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι οι σταλινιστές εκείνα τα αποτρόπαια χρόνια του πολέμου ήταν φίλοι και σύμμαχοι με τους ναζιστές.

  2. ΠΟΙΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΡΕ ΦΙΛΕ?Η ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ ΠΑΝΤΑ ΕΙΤΕ ΩΣ ΨΩΦΟΔΕΞΙΑ,ΕΙΤΕ ΩΣ ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ,ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΩΣ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ.ΤΩΡΑ.ΕΝ ΕΤΕΙ 2018 ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ.ΓΙΑΥΤΟ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.ΗΘΗ,ΕΘΙΜΑ,ΟΜΑΛΟΤΗΤΑ,ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,ΙΣΤΟΡΙΑ..Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΣΕ ΦΤΑΙΕΙ.ΠΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ?

  3. Μόνο χρυσή Αυγή……όλοι οι υπόλοιποι είστε φύρα, σκουριά αυτού του τόπου…..

  4. Στροφή στον πατριωτισμό. Η μόνη λύση.

  5. Παππά,πάρτε το χαμπάρι. Οσο συνεχίζετε την φορομπηχτική πολιτική,είστε τελειωμένοι. Οι νέες μειώσεις των συντάξεων,το νέο χαμηλό αφορολόγητο,ο ΕΝΦΙΑ που μάλλον παραμένει ο ίδιος και φέτος,η ακρίβεια,η ανύπαρκτη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη,και πολλά άλλα, είναι τα…αγκάθια που θα ρίξουν πριν την ώρα τους την "αριστερή" σας κυβέρνηση.

  6. ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ,ΟΠΩς ΗΡΘΕ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΣΑς ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ,ΟΠΩΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΕΕ

  7. σε καιρους απολυτης παρακμης ο καθενας λεει οτι μαλακια του ερχεται χαχαχαχαχααχαχα

  8. ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΑΛΙΝΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΨΟΦΟΔΕΞΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΕΣΣΔ , ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ Ο ΑΛΛΟΣ , ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΔΗΜ(i)ΟΚΡΑΤΙΑ ,Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ

  9. εδω παπας εκει παπας που ειναι ο παπας;

  10. ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΤΟ ΕΙΠΕΣ ΑΥΤΟ Η ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΜΙΚΑΣ?

  11. Νίκο Παπά ανατρίχιασα που πήγες στο Πατριαρχείο !!! Και απο αυτά που είπες μου ήρθε να βγώ στούς δρόμους και να τρέχω !!!
    Αλήθεια τι είπες δεν κατάλαβα !!! Α! ρε Καισαριανή τι βγάζεις !!!

  12. Ο ΘΕΟΣ, ΟΤΑΝ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΕΦΤΙΑΞΕ Ρ Α Τ Σ Ε Σ, ΛΕΥΚΟΥΣ, ΕΓΧΡΩΜΟΥΣ, ΚΙΝΕΖΟΥΣ, ΕΡΥΘΡΟΔΕΡΜΟΥΣ κ.λ.π

    ΣΥΝΕΠΩΣ Η ΛΕΞΗ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΘΕΪΚΟΣ ….

    ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΡΑΜΕΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΜΕ ΤΗΝ " ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ ?"

    ΠΡΕΠΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΜΑΖΕΥΕΤΕ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ?

    ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΘΕ "ΞΕΝΟΦΟΒΟΙ", ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ!

    ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΕΛΕΕΙΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΕΙΣΘΕ ΤΟΣΟ " ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΣ" ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΟΒΑΣΘΕ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΤΕ ΜΕ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ, ΠΑΛΙΟ- ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ?

    ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΠΑΛΙΟ- ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΠΙΑ…

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ

  13. εχει δικιο η αγγελω και Ε ΣΥ τοση μαυριλα τη συνηθιζεις

    7Αξια manesi

  14. ΕΒΡΑΙΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ…!!!!

  15. seirines eise eseis aliririoi syrizaioi pou xegelasate ton adeli kosmaki na sas psifisei.

Comments are closed.