Μ.Τσαβούσογλου: «Η πτήση των μαχητικών αεροσκαφών μας για την Ελλάδα διαρκεί μερικά λεπτά»!

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου έδωσε συνέντευξη στο πρακτορείο ειδήσεων DHA και απείλησε για άλλη μια φορά την Ελλάδα, απροκάλυπτα, υπονοώντας μάλιστα αυτή την φορά ότι «Τα τουρκικά μαχητικά μπορούν να κτυπήσουν την Ελλάδα σε λίγα λεπτά»
(σ.σ.: Αν και εφ’όσον επιβιώσει έστω και ένα από την καλύτερη αντιαεροπορική άμυνα της Ευρώπης και μία από τις καλύτερες του κόσμου…)

Συγκεκριμένα απαντά σε μία υποτιθέμενη δήλωση Ελληνα πολιτικού ότι «Σε μια ώρα πάμε στην Άγκυρα», ο Μ.Τσαβούσογλου είπε: «Δεν γνωρίζω το σχόλιο στο οποίο αναφέρεστε ωστόσο πραγματικά η πτήση μεταξύ των δύο ακτών του Αιγαίου κρατάει μόνο μερικά λεπτά. Τόσο θέλουν τα αεροσκάφη μας για να φτάσουν στην Ελλάδα».

Είπε ότι «η προσπάθεια της ελληνικής πλευράς να δημιουργήσει τετελεσμένα, δεν θα αλλάξει ούτε τις θέσεις της Τουρκίας, ούτε θα αλλάξει την ύπαρξη των θεμάτων του Αιγαίου».

Κάλεσε επίσης την Ελλάδα να συμπεριφερθεί με ειρηνικό τρόπο τονίζοντας: «Περιμένουμε να αποφευχθούν οι προβοκάτσιες. Εμείς ελπίζουμε από την Ελλάδα να συμπεριφερθεί στα πλαίσια της καλής γειτονίας».

Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μας νουθετεί κιόλας λέγοντας: «Εμείς θέλουμε να κυριαρχήσει η ειρήνη και η συνεργασία στο Αιγαίο. Επομένως πρέπει να δούμε πως θα λύσουμε τα προβλήματά μας με μόνιμο και δίκαιο τρόπο και όχι με σχόλια χωρίς νόημα και αβάσιμα».

loading...