ΑΝΤΑΡΣΥΑ - Ο πόλεμος δεν είναι «παιχνίδι» - η εργατική τάξη και ο λαός παλεύουν για την ειρήνη

Ο πιλότος της πολεμικής αεροπορίας Γιώργος Μπαλταδώρος είναι ο πρώτος νεκρός αυτής της φάσης της πολεμικής προετοιμασίας για ένα ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο, μικρότερης ή μεγαλύτερης διάρκειας, με την Τουρκία.

Ένα θερμό επεισόδιο το οποίο, όσο και αν προσπαθούν κυβέρνηση και αντιπολίτευση, κρατικοί αξιωματούχοι και ΜΜΕ να μας πείσουν για το αντίθετο, αν συμβεί, θα σχετίζεται με τον ανταγωνισμό για τα ενεργειακά κοιτάσματα της ανατολικής Μεσογείου. Ενός θερμού επεισοδίου που, αν συμβεί, στη βάση του θα έχει τα οικονομικά συμφέροντα των αρχουσών τάξεων σε Ελλάδα και Τουρκία, που διαγκωνίζονται για το ποια θα κατακτήσει καλύτερη θέση στο φόντο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην περιοχή. Ένα θερμό επεισόδιο που μπορεί και πρέπει να αποτραπεί!

Ήδη οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και Ρωσίας καταστρέφουν μια ολόκληρη χώρα όπως η Συρία, με την ενεργό συμμετοχή του τουρκικού στρατού, αλλά και την εμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης -αφού κάθε πολεμική επιχείρηση των ΝΑΤΟϊκων στη Συρία διευκολύνεται από τις βάσεις στην Κρήτη κ.α.

Ο πόλεμος δεν είναι «παιχνίδι», ούτε γίνεται «για το καλό μας». Άλλωστε, το έχει ήδη δηλώσει με κυνική ειλικρίνεια ο Πάνος Καμμένος από την Ικαρία, όταν ανέφερε πως «μέσα στους επόμενους μήνες η Ελλάδα μετατρέπεται σε μία χώρα που θα εκμεταλλεύεται το φυσικό της πλούτο, το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο. Αυτό σημαίνει ότι η ευθύνη για την άμυνα της πατρίδας μας επεκτείνεται στα όρια της οικονομικής ζώνης, επεκτείνεται δηλαδή αρκετές εκατοντάδες μίλια προς όλες τις κατευθύνσεις». Και προανήγγειλε ότι θα δοθούν κι άλλα χρήματα για εξοπλισμούς, τη στιγμή που από το λαό θα ζητιούνται κι άλλες θυσίες, όταν δήλωσε: «Αυτό σημαίνει αναδιοργάνωση, σημαίνει περισσότερα μέσα, τα οποία παρά την κρίση θα καταφέρουμε να τα έχουμε».

Ο πόλεμος δεν είναι παιχνίδι. Όμως, τα «παιχνίδια πολέμου» και οι τυχοδιωκτισμοί της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν ήδη τον πρώτο νεκρό, που δεν έπεσε ούτε «υπέρ πίστεως» ούτε «υπέρ πατρίδος», όπως έσπευσε να ανακοινώσει μέσω twitter (!) ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Ο πιλότος της πολεμικής αεροπορίας είναι το πρώτο θύμα στο πλαίσιο του ανταγωνισμού των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας, ενός ανταγωνισμού που είναι αντιδραστικός και από τις δύο μεριές του Αιγαίου, ενός ανταγωνισμού που δεν έχει καμία σχέση με τα συμφέροντα των λαών στη μία ή την άλλη πλευρά του Αιγαίου, αλλά είναι στενά δεμένος με τα συμφέροντα των πολυεθνικών ενέργειας και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, με τις ΗΠΑ να έχουν τον καθοριστικό ρόλο.

Η εκμετάλλευση των ΑΟΖ με την εξόρυξη υδρογοναθράκων, ενεργειακών πηγών που η χρήση τους έχει μεγάλο περιβαλλοντικό και κοινωνικό κόστος, καθώς σε όλες τις χώρες από το πετρέλαιο κερδίζουν οι πολυεθνικές και χάνουν οι λαοί, μας οδηγεί στο χείλος του πολέμου και πρέπει να σταματήσει.

Κανένας νεκρός για τα συμφέροντά τους! Για τα συμφέροντα των αστικών τάξεων και των κυβερνήσεων που βάζουν σε κίνδυνο την ειρήνη στο Αιγαίο, αφού επί χρόνια διέλυσαν την κοινωνία, γκρέμισαν μισθούς, συντάξεις και δικαιώματα, ξεπούλησαν σε ιδιώτες τον δημόσιο πλούτο, εκτόξευσαν την ανεργία, έφτασαν σε επίπεδο παροξυσμού την κρατική καταστολή, κι έρχονται τώρα να πουλήσουν «πατριωτισμό» και να ζητήσουν από το λαό «εθνική ενότητα».

Για τα συμφέροντα του ιμπεριαλιστικού άξονα ΗΠΑ-Ισραήλ-Αιγύπτου-Σαουδικής Αραβίας, στον οποίο έχει προσδεθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σέρνοντας τον εργαζόμενο λαό σε πολεμικούς κινδύνους. Δεν ξεχνάμε ότι σε συνεργασία με το Ισραήλ γίνονται κοινές αεροπορικές ασκήσεις ως επίδειξη δύναμης που θα προστατεύει τον αγωγό μεταφοράς αερίου από την Κύπρο στην ΕΕ. Δεν ξεχνάμε ότι οι παλικαρισμοί του Καμένου γίνονται για χάρη των γεωτρήσεων της Noble, της Total και της Exxonmobil.

Δεν ξεχνάμε ότι οι ίδιοι υπουργοί της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που σήμερα προσπαθούν να πείσουν ότι «θα μας σώσουν» από τον Ερντογάν, ήταν οι ίδιοι που διέταξαν τη σύλληψη Τούρκων και Κούρδων πολιτικών προσφύγων αγωνιστών κατά του καθεστώτος Ερντογάν, οι ίδιοι που στήριξαν τη δίωξή των Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών για «συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση», κατ’ εντολή του καθεστώτος του Ερντογάν, για την αντιστασιακή τους δράση.

Η εργατική τάξη και ο λαός θέλουν την ειρήνη και δεν έχουν κανένα συμφέρον από τον πόλεμο, από το να θυσιαστεί η νεολαία της χώρας μας σε θερμά επεισόδια ή θερμά μέτωπα για τις ανάγκες των πετρελαϊκών εταιρειών. Η εργατική τάξη και ο λαός της Ελλάδας και της Τουρκίας θέλουν να ζήσουν ειρηνικά και είναι οι μόνοι που μπορούν να βάλουν φρένο στα πολεμοκάπηλα σχέδια των αστικών τάξεων της περιοχής.

Τώρα είναι η ώρα για ένα μεγάλο αντιπολεμικό κίνημα που θα βάλει στο στόχαστρο τον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό και το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους, δεν πολεμάμε για την ΑΟΖ και τα πετρέλαιά τους, δεν συμμετέχουμε στις ιμπεριαλιστικές εκστρατείες, ζητάμε να κλείσουν οι βάσεις και να φύγουμε από το ΝΑΤΟ. Σε αλληλεγγύη με τους αγωνιστές της τούρκικης και κούρδικης αριστεράς, σε συνεργασία με τους λαούς των Βαλκανίων και της Μέσης ΑνατολήςΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΣΤΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

ΕΞΩ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ

ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΟΧΘΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΣΕ ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΑΣΦΆΛΙΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ, ΟΧΙ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΟΖ - ΝΑΙ ΣΤΗ ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝΑΝΤΑΡΣΥΑΑντιπολεμική-Αντιϊμπεριαλιστική συγκέντρωση στην Αμερικάνικη Πρεσβεία - Παρασκευή 13/4
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ – ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΑΠΡΙΛΗ 6 μμ

Προσυγκέντρωση στο άγαλμα ΒενιζέλουΌταν ο πόλεμος μας χτυπά την πόρτα, κάνεις δεν μπορεί να σιωπά.

Όλοι την Παρασκευή 13 Απρίλη στις 6:00 το απόγευμα, στην Αμερικανική πρεσβεία, στην αντιπολεμική συγκέντρωση, για να καταγγείλουμε τους ιμπεριαλιστές που ετοιμάζουν νέα σφαγή των λαών.


ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ
ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΣΤΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ
ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ
ΕΞΩ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ
ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
ΝΑΙ ΣΤΗ ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝΣτη συγκέντρωση καλούν

ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΕΚ, ΚΑΡ, ΛΑΕ, ΟΚΔΕ, Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό"

Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

10 σχόλια :

 1. Και οι αναρχοφασιστες κουμουνιστες το χαβά τους ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πώς είπατε τη λένε; Αντιπολεμική;
  Δείτε αυτό το παλαιότερο βίντεο για τον πόλεμο εναντίον της νόμιμης κυβέρνησης του Άσαντ της Συρίας. Θα εκπλαγείτε!

  https://www.youtube.com/watch?t=241&v=oc8EwP-gL4o

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. αυτές τις αμπελοφιλοσοφίες να τις πείτε στον Ερντογάν , θα τις κατανοήσει ,να είστε σίγουροι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΨΥΧΙΚΑ ΛΕΠΡΕ ΔΙΕΘΝΙΣΤΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕ

  ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ (ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ, ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΛΗΔΗ, ΟΧΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΑΣ...) ΕΛΕΓΑΝ:

  "ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΧΗΣ ΕΙΡΗΝΗ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΣΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ"!

  ΗΤΑΝ "ΠΟΛΕΜΟΧΑΡΕΙΣ";

  ΟΧΙ, ΜΑΛΑΚΑ!

  ΑΠΛΑ, ΣΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΗΣ ΝΑ ΕΧΗΣ ΙΣΧΥΡΟ ΣΤΡΑΤΟ, ΩΣΤΕ Ο ΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΔΟΞΟΣ ΕΙΣΒΟΛΕΑΣ ΝΑ ΦΟΒΑΤΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΕΠΙΤΕΘΗ.

  ΣΗΜΕΡΑ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΙΣΧΥΡΟ ΣΤΡΑΤΟ, ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΘΕΣΗ "ΓΥΝΗΠΕΤΗ"!

  ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ, Ο ΚΑΘΕ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΟΤΑΝ ΣΕ ΒΛΕΠΕΙ ΕΤΣΙ, ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΗ ΤΟ "ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ"...

  ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ, ΟΥΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ "ΕΙΡΗΝΙΣΤΕΣ" ΔΕΝ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΕΤΕ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΑΣ...

  ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΣΑΣ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ.........

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΕΚ ΠΑΡΑΔΡΟΜΗΣ ΤΟ "ΓΥΝΗΠΕΤΗ"!

  "ΓΟΝΥΠΕΤΗ" ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τα εγκλήματα του κόκκινου φασισμού.
  Στάλιν και Μάο εξόντωσαν 65.000.000 ανθρώπινες ψυχές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΟΥΥΣΤ ΡΕ ΜΟΥΝΟΣΚΥΛΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΒΡΩΜΟΑΠΛΥΤΑ ΨΥΧΙΚΑ ΛΕΠΡΑ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΓΑΜΑΝΕ ΟΙ ΑΦΓΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΑΠΛΥΤΟΙ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΠΡΗΞΕΙ ΣΤΑ ΝΑ ΝΑ ΝΑ ΝΑ .ΡΕ ΧΑΙΒΑΝΙΑ ΟΛΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΛΟΥ ΕΝΑΝ ΚΟΣ Ο ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΤΟ ΠΩΣ ΠΩΣ ΠΩΣ ΠΩΣ, Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ,ΣΑΣΑΡΕΣΕΙ ΣΤΗΘΗΤΕ ΑΛΛΑ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΚΩΛΟ ,ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΛΥ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑ ΕΤΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ(ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ) ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΣΑΣ ΠΑΛΑΒΙΑΡΗ ΧΟΝΤΡΟΜΑΛΑΚΑ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΗ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕΤΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Εσεις του ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχετε καμμιά σχέση με τους εβραίους;Τολμήστε να αποκαλυφθήτε και μη νοιάζεστε για τον 'Ελληνα κοιμάται του καλού καιρού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Loading...