Αντίστροφη μέτρηση για το επισκεπτήριο στους Έλληνες αιχμαλώτους στρατιωτικούς στην Αδριανούπολη

Για πέμπτη φορά σήμερα, το μεσημέρι Μεγάλης Παρασκευής, θα δουν οι γονείς τους τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς οι οποίοι βρίσκονται όμηροι στις φυλακές της Αδριανούπολης από την 1η Μαρτίου, μετά τη σύλληψή τους στις Καστανιές Έβρου.

Όπως είναι φυσικό, το κλίμα αναμένεται να είναι βαρύ και ιδιαίτερα φορτισμένο, λόγω των ημερών του Πάσχα που θα περάσουν μακριά από τα παιδιά τους.

Ωστόσο, οι γονείς των Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη ελπίζουν πως ίσως σε αυτό το επισκεπτήριο να δουν τους Έλληνες στρατιωτικούς, χωρίς να τους χωρίζει το τζάμι, και να έχουν την ευκαιρία να τους αγκαλιάσουν.


Σύμφωνα με τον κανονισμό των φυλακών της Αδριανούπολης, υπάρχει η δυνατότητα για συνάντηση δια ζώσης, μια φορά τον μήνα. Μέχρι στιγμής, αυτό δεν έχει συμβεί.

Οι γονείς των Μητρετώδη και Κούκλατζη αναμένεται να φτάσουν στις φυλακές περίπου στις 13.00, ενώ νωρίτερα θα έχουν συνάντηση στο ελληνικό προξενείο, προκειμένου να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις.

Οι Έλληνες στρατιωτικοί ζήτησαν για ακόμα μια φορά να τους φέρουν βιβλία, για να περνούν τις ώρες τους στο κελί.

Δράσεις για τους δύο στρατιωτικούς

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, το Γενικό Επιτελείο Στρατού, έχει καταρτίσει πλέγμα συμβολικών δράσεων για τους δυο στρατιωτικούς μας με το σύνθημα “Είστε μαζί μας”.

Μεταξύ των δράσεων θα είναι το στήσιμο τραπεζικών στις λέσχες και στα κυλικεία των σχηματισμών και των μονάδων, πάνω στα οποία θα υπάρχει ένα ταμπελάκι με το σύνθημα: “Είστε μαζί μας». Παράλληλα θα δημιουργηθεί και ένα σποτάκι, στο οποίο θα κυριαρχεί το ίδιο σύνθημα.

Επιπλέον, σε συνεννόηση με τους στρατιωτικούς ιερείς, θα επιδιωχθεί στις εκκλησίες των μονάδων και των σχηματισμών να κρατηθούν δυο κενά στασίδια, τα οποία θα συμβολίζουν τις θέσεις που περιμένουν να καλυφθούν από τους κρατούμενους στρατιωτικούς μας.

Όπως μεταδίδει το svouranews.gr, με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Καστορίας κ. Σεραφείμ, δύο στασίδια σε όλες της εκκλησίες της Καστοριάς θα είναι αφιερωμένα όλες αυτές τις άγιες ημέρες, στους δύο στρατιωτικούς.

Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]