Απελεύθερος: Το παρασκήνιο για την Εθνική Ασφαλιστική

Σε κενό σημαντικών ειδήσεων βρήκε το Χ.Α  η επιδείνωση κινδύνου διεθνώς, όπως αποτυπώθηκε στην απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς.


Οι αισιόδοξοι θεωρούν ότι η εισαγόμενη διόρθωση προσφέρει ευκαιρίες και προσδοκούν ότι το αυριανό Eurogroup θα βάλει έναν οδικό χάρτη για όσα πρέπει να γίνουν. 

ΕΤΕ- Εθνική Ασφαλιστική: Με άνοιγμα data room και υποβολή δεσμευτικών προσφορών, συνεχίζεται ο διαγωνισμός πώλησης τουλάχιστον του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής.
Αυτό αποφάσισε το χθεσινό Δ. Σ της τράπεζας, αφού είχε προηγηθεί συνεννόηση με το ΤΧΣ.

ΕΤΕ- Εθνική Ασφαλιστική ΙΙ: Η Εθνική παρουσίασε στο ΤΧΣ νομικές γνωμοδοτήσεις, βάσει των οποίων δεν τίθεται θέμα ακυρότητας, αν απευθυνθεί στους τρεις μόνο ( Fosun, Gongbao, Wintime) από τους τέσσερις, οι οποίοι είχαν υποβάλει, πέρσι, δεσμευτικές.
Mένει εκτός η Exin. To ΤΧΣ το αποδέχθηκε και ο διαγωνισμός, θεωρητικά, συνεχίζεται.

Fosun: Μένει βέβαια να φανεί αν η Fosun επιμείνει στην απειλή απόσυρσης του ενδιαφέροντός της, μετά την απόφαση της ΕΤΕ να μην της χορηγήσει περίοδο αποκλειστικότητας.
Όπως έχει γράψει η στήλη, στην τράπεζα πιστεύουν ότι η Fosun «μπλοφάρει»
Υ.Γ «Κλειδί» για να υπαναχωρήσει η Fosun θα αποτελέσει, πιθανώς, το πόσο αυστηρά θα  «σκρινάρουν» οι σύμβουλοι τους ενδιαφερόμενους.

Exin: Στην περίπτωση που η Exin, παρ ότι εκτός διαγωνισμού, κάνει το θαύμα και βρει από νέους μετόχους τα 718,5 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας commitments letters, αλλά και τα χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό, τι θα γίνει ; 
Θα την απορρίψουν;

Υγεία – CVC Capital: Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την κατάθεση δεσμευτικής προσφοράς από την CVC Capital Partners.
Όπως έχουμε ξαναγράψει, αν η προσφορά κατατεθεί, η MIG θα ζητήσει fairness opinion από ανεξάρτητο οίκο και εν συνεχεία θα τοποθετηθεί το Δ.Σ.

MΕΡΚΟ: Στα 14,5 εκατ. ευρώ τα EBITDA χρήσης 2017 και στα 10,6 εκατ. ευρώ τα κέρδη, μετά από φόρους, που αντιστοιχούν σε 2,26 ευρώ ανά μετοχή.
Με κεφαλαιοποίηση 97 εκατ. ευρώ, ο λόγος EV/EBITDA διαμορφώνεται σε 6,6 φορές και το p/e παραμένει μονοψήφιο. 
Με καθαρό ταμείο, παρά τη γενναία πολιτική μερισμάτων και επιστροφών.

Attica Συμμετοχών: Πέρασε η εξαγορά της HSW από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Η εταιρεία θα πρέπει να περιορίσει την παρουσία της στις γραμμές Παροναξίας και Β. Αιγαίου, εφόσον βρεθεί ανταγωνιστής που θελήσει να μπει, με αντίστοιχης, όμως, ηλικίας πλοία.

πηγη


Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Loading...