Φ. Κουβέλης: «Η αναχαίτιση δεν έγινε διότι είχαν ήδη φύγει τα τουρκικά αεροσκάφη»

Τη θλίψη του για την απώλεια του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης, σε δηλώσεις του.

Συγκεκριμένα ο κ. Κουβέλης δήλωσε:

«Θρηνούμε την απώλεια του γενναίου και εκλεκτού τέκνου της χώρας μας. Του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου. Ανήκει στο Πάνθεον των Ηρώων. Εκφράζω τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του και στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Η απώλεια είναι οδυνηρή. Ήταν ένας αφοσιωμένος αξιωματικός της Aεροπορίας. Λάτρευε τη δουλειά του. Είχε υψηλό το φρόνημα και υπηρετούσε το καθήκον με αυταπάρνηση. Η οδύνη είναι τεράστια για όλους μας».

Αναφορικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το δυστύχημα ο ΑΝΥΕΘΑ τόνισε: «Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε από τις στρατιωτικές αρχές, επέστρεφαν από μια αναχαίτιση δυο τουρκικών αεροσκαφών, η οποία αναχαίτιση δεν έγινε, διότι είχαν ήδη φύγει τα τουρκικά αεροσκάφη προς την Τουρκία.

Έτσι επέστρεφαν στη βάση τους στη Σκύρο και 9 μίλια πριν πλησιάσουν στο νησί, ο δεύτερος πιλότος, γιατί ο αείμνηστος Γιώργος Μπαλταδώρος ήταν ο αρχηγός της αποστολής, έχασε ξαφνικά το πρώτο αεροσκάφος, το οποίο έπεσε στη θάλασσα.

Έτσι λοιπόν χάθηκε ο γενναίος αυτός άνθρωπος. Συνεχίζονται οι έρευνες στο συγκεκριμένο σημείο.

Κατηγορηματικά, ο θάνατος του πιλότου μας του Γιώργου Μπαλταδώρου δεν έχει σχέση με αναχαίτιση. Εννέα μίλια πριν φθάσει στη Σκύρο χάθηκε το αεροσκάφος μαζί με τον Γιώργο Μπαλταδώρο».

loading...

3 thoughts on “Φ. Κουβέλης: «Η αναχαίτιση δεν έγινε διότι είχαν ήδη φύγει τα τουρκικά αεροσκάφη»

  1. Οι τούρκοι είχαν προαναγγείλει την κατάρριψη του Ελληνικού αεροσκάφους
    Πολλά ερωτηματικά ή μάλλον καλύτερα πολλές απαντήσεις δίνονται για το σημερινό περιστατικό πτώσης Ελληνικού αεροσκάφους στην Σκύρο ύστερα από αναχαίτιση τουρκικών μέσα από το χθεσινό δημοσίευμα της «Yeni Safak», το οποίο δημοσίευσε η ιστοσελίδα του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) λίγο πριν συμβεί το περιστατικό.

    Η τουρκική εφημερίδα, η οποία είναι και αυτή μια φωνή του Ερντογάν, είχε προαναγγείλει την κατάρριψη του Ελληνικού Mirage 2000-5 και για να προλάβει να θολώσει τα νερά το είχε ήδη χρεώσει σε… σαμποτάζ Γκιουλενιστών…!!!
    Συγκεκριμένα, ο αρχισυντάκτης της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Γενί Σαφάκ, Ιμπραχίμ Καράγκιουλ σε πρωτοσέλιδο άρθρο γνώμης με τίτλο “Θα χτυπηθεί ένα ελληνικό σκάφος μετά το ρωσικό αεροσκάφος” …. υποστήριξε πως αυτοί που πραγματοποίησαν το σαμποτάζ εναντίον της Τουρκίας με την πτώση του ρωσικού αεροσκάφους μπορεί να προσπαθήσουν για μία νέα ένταση μέσω της FETÖ (κίνημα Γκιουλέν) με την Ελλάδα στο Αιγαίο.
    Σύμφωνα με τον ίδιο το πιθανό σενάριο είναι «όταν ανέβει η ένταση στο Αιγαίο, οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις να χτυπήσουν ένα ελληνικό σκάφος ή πλοίο και αυτό θα δημιουργήσει ένα νέο μέτωπο εναντίον της Τουρκίας στη Δύση από την αιγίδα των ΗΠΑ και των χωρών της ΕΕ«.
    Ο Ιμπραχίμ Καράγκιουλ αναφέρει ότι όπως έγινε στην πτώση του ρωσικού αεροσκάφους από τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις κανείς δεν θα καταλάβει ποιος πραγματοποίησε την εν λόγω επίθεση. «Μετά, το εν λόγω περιστατικό έγινε γνωστό ότι πραγματοποιήθηκε από μέλη της FETÖ με εντολή των ΗΠΑ», ισχυρίστηκε.
    Πρόκειται προφανώς για μια ύπουλη μορφή τουρκικής προπαγάνδας, καθώς προσπαθούν να καλύψουν τις προκλητικές και επιθετικές κινήσεις τους κατά της Πατρίδας μας.
    Σήμερα επιβεβαιώθηκε το «σενάριο» και προφανώς αυτό δεν ήταν σαμποτάζ Γκιουλενιστών, αλλά καλα σχεδιασμένη επιθετική ενέργεια του Ερντογάν….
    ΕΜΕΙΣ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΟΡΘΙΟΙ

  2. Γάμω το Μουνι που σε πέταγε μπάσταρδε ανθελληνικό σκουλικι που θα πιστέψουμε τις μαλακιες που λες σκατα στο τάφο της μπάσταρδηςπου σε πέταγε κάποια στιγμή θα βρεθεί κάποιος πατριώτης και θέλω να σας βάλουν σε τοίχο και να σημαδευουν με πενηντάρι

  3. θα πάει τζάμπα η σφαίρα…..
    σκουριασμένο συρμα στο λαιμό και κρέμασμα απο κολώνα της ΔΕΗ

Comments are closed.