Η Εφορία αποδεσμεύει τραπεζικούς λογαριασμούς οφειλετών

Μέτρο-ανάσα για τους φορολογούμενους που είναι σε ρύθμιση χρεών και πληρώνουν κανονικά τις δόσεις
Αποδεσμεύονται οι τραπεζικοί των οφειλετών του Δημοσίου οι οποίοι έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση και για όσο διάστημα είναι συνεπείς, με τις πληρωμές των δόσεων.


Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, που ετοίμαζε η ΑΑΔΕ, ωρίμασε πλέον και είναι θέμα ημερών η εφαρμογή της, όπως ανακοίνωσε χθες το βράδυ ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής.

Όπως αποκάλυψε χθες ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής μιλώντας στο 14ο Αthens Tax Forum του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, προωθείται ευνοϊκή ρύθμιση για τους φορολογούμενους με δεσμευμένους τραπεζικούς λογαριασμούς λόγω χρεών προς την εφορία, οι οποίοι έχουν υπαχθεί σε ρυθμίσεις τμηματικής εξόφλησης των οφειλών τους και είναι συνεπείς στην πληρωμή των μηνιαίων δόσεων. Για τους συγκεκριμένους φορολογούμενους, θα επιτρέπεται η μερική αποδέσμευση των λογαριασμών όσο τηρείται η ρύθμιση. Για κάθε δόση της ρύθμισης που θα πληρώνει ο φορολογούμενος – οφειλέτης θα αποδεσμεύεται από τον λογαριασμό του πολλαπλάσιο ποσό, επί 2, επί 3 ή και περισσότερες φορές από το ύψος της μηνιαίας δόσης.

Παράδειγμα, εάν η οφειλή είναι 3.600 ευρώ και έχει ρυθμιστεί σε 12 δόσεις, των 100 ευρώ έκαστη, εφόσον καταβάλει κανονικά τις δόσεις έως τώρα, με την ενεργοποίηση της ρύθμσης, και την πληρωμή μιας δόσης των 100 ευρώ, η ΑΑΔΕ θα του αποδεσμεύσει ποσό ύψους 200 ή 300 ευρώ ή και μεγαλύτερο ποσό.

Ενδεχομένως αρχικά η αποδέσμευση θα είναι στο διπλάσιο, και θα αυξάνεται ανάλογα με την πρόοδο αποπληρωμής. Όσο ο οφειλέτης είναι συνεπής στην ρύθμιση κάθε μήνα, θα αυξάνει και το ποσό που θα απελευθερώνεται από τον τραπεζικό του λογαριασμό μέχρι να αρθούν πλήρως τα αναγκαστικά μέτρα.

Η ρύθμιση αυτή, όπως αναφέρει ανώτερο στέλεχος της ΑΑΔΕ, θα δώσει ανάσα ρευστότητας στην αγορά ενώ και το Δημόσιο θα εισπράττει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Υπενθυμίζεται  ότι σήμερα οι φορολογούμενοι μπορούν να προστατεύσουν μέσω ενός ακατάσχετου λογαριασμού ποσά έως 1.250 ευρώ.

Ρόλος της ΑΑΔΕ, είπε ο κ. Πιτσιλής, είναι να βοηθά όσους θέλουν να είναι συνεπείς ώστε όλοι να πληρώνουν όσα τους αναλογούν.

Τόνισε επίσης ότι πρέπει να εγκαταλειφθεί η λογική «δεν πληρώνω» και να αντικατασταθεί από την λογική του πληρώνω αλλά αντίστοιχα απαιτώ να αξιοποιούνται καλύτερα οι φόροι προς το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου.
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]