«Η ελληνική σημαία αφαιρέθηκε από τη νήσο Μικρός Ανθρωποφάς» λέει ένας από τους τρεις πολίτες που την είχαν ανεβάσει

Ενας από τους τρεις νεαρούς που προχώρησαν στην τοποθέτηση ελληνικής σημαίας στη νήσο Μικρή Ανθρωποφάγος, μιλώντας σε ελληνικό κανάλι υποστήριξε ότι τοποθέτησαν 5 σημαίες σε ισάριθμες βραχονησίδες και πως το έκαναν για την μνήμη του Γιώργου Μπαλταδώρου. Υποστηρίζει επίσης πως την μια σημαία την κατέβασαν επιβάτες ενός πολιτικού σκάφους γιοτ που εικάζει ότι είναι «τουρκικό κατασκοπευτικό πολιτικό σκάφος».

Πιο αναλυτικά, ένας από τους από τους 3 Έλληνες που ανέβασαν τη σημαία στη βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάγος» είπε μιλώντας στο star.gr είπε τα εξής:

«Το κάναμε για τον Γιώργο Μπαλταδώρο».

Όπως τόνισε, η παρέα των τριών παλικαριών θέλησε την περασμένη Παρασκευή – εκ μέρους όλων των Φούρνων – να τιμήσει τον ήρωα-σμηναγό που σκοτώθηκε την Πέμπτη 12 Απριλίου, όταν το Μιράζ που πιλόταρε συνετρίβη στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ρίξαμε και στεφάνι στη θάλασσα προς τιμήν του».

Tόνισε πως δεν έχουν βάλει μόνο μία σημαία, στον Μικρό Ανθρωποφάγο, αλλά συνολικά 5 σε γύρω βραχονησίδες και νησάκια.

«Όταν πήγαμε για να ανεβάσουμε τη σημαία, είδα ένα γιοτ που έκανε βόλτες. Δεν του έδωσα σημασία. Ήταν κατασκοπευτικό πολιτικό σκάφος. Αυτοί την κατέβασαν την Κυριακή. Το Σάββατο που είχαμε πάει ήταν εκεί η σημαία» είπε στο star.gr.

Οπως γίνεται αντιληπτό, επικρατεί απίστευτη σύγχυση σχετικά με την ελληνική σημαία στη βραχονησίδα Ανθρωποφάγος, την οποία η Τουρκία, δια του πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών, ισχυρίστηκε ότι κατέβασαν Τούρκοι κομάντος.

Ιδού οι τρεις νεαροί πολίτες:

Ο δήμαρχος Φούρνων Κορσεών, Ι.Μαρούσης είπε ότι η ελληνική σημαία στη συγκεκριμένη βραχονησίδα κυματίζει κανονικά. Ο ίδιος, μαζί με κλιμάκιο του Λιμενικού, βρέθηκε στο κοντινότερο σημείο των Φούρνων με την συγκεκριμένη βραχονησίδα και χρησιμοποίησε κυάλια για να διαπιστώσει τι ακριβώς συμβαίνει.

Ο κ. Μαρούσης εξήγησε ότι είχε ενημερωθεί πριν από λίγες ημέρες μέσω των social media για την ενέργεια τριών ατόμων, να σηκώσουν ελληνική σημαία στη συγκεκριμένη βραχονησίδα. «Ήταν τρία παιδιά που είχαν έρθει στο νησί για να περάσουν τις διακοπές του Πάσχα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Γιάννης Μαρούσης, επιβεβαίωσε το γεγονός της τοποθέτησης της ελληνικής σημαίας στη βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάς», του συμπλέγματος των Φούρνων, Επαρχίας Ικαρίας, από τρεις νεαρούς κατοίκους του νησιού, την Παρασκευή 13 Απριλίου. «Δεν το είδαν σαν κάτι το τόσο σημαντικό. Έτσι κι αλλιώς είναι ελληνικό έδαφος», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Μαρούσης, μετέβη στο σημείο ώστε να επιβεβαιώσει αν η σημαία βρίσκεται ακόμη πάνω στη βραχονησίδα και όπως είπε χαρακτηριστικά: «η σημαία κυματίζει».

Ο κ. Μαρούσης, είπε ότι οι τρεις νεαροί «πήγαν σε τρεις βραχονησίδες στη νότια πλευρά του νησιού και μία στη βόρεια και τοποθέτησαν σημαίες. Σε αυτά τα τέσσερα σημεία κυματίζουν οι σημαίες που έβαλαν. Δεν υπήρχαν πριν σημαίες. Αν είναι τόσο εύκολο να έρθουν όπως λέει ο κ. Γιλντιρίμ και να κατεβάσουν τις σημαίες , θα διαφωνήσω».

loading...

1 thought on “«Η ελληνική σημαία αφαιρέθηκε από τη νήσο Μικρός Ανθρωποφάς» λέει ένας από τους τρεις πολίτες που την είχαν ανεβάσει

  1. Τα τρία παιδιά ανέβηκαν στις βραχονησίδες, εσύ κ. Δήμαρχε γιατί δεν ανέβηκες αλλά κοίταγες με τα κυάλια;

Comments are closed.