ΓΙΑΤΙ Η ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΤΟΥ ΟΡΜΠΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΡΟΤΥΠΟ-ΣΤΟΛΙΔΙ.

Με αφορμή τη θριαμβευτική επανεκλογή του εθνοκεντριστή Βίκτορ Όρμπαν.

του Δημήτρη Ζιαμπάζη …

Στο πρόσφατο παρελθόν είχα την τύχη να επισκεφθώ την Ουγγαρία του Όρμπαν. Εκεί που κάποιοι λένε ότι κυριαρχούν οι ”κακοί ακροδεξιοί”, ο εξτρεμισμός, ο λαϊκισμός, εκεί που εκκολάπτεται ”το αυγό του φιδιού”.

Τι είδα όμως εγώ με τα μάτια μου; Είδα μια χώρα στολίδι. Μια όμορφη χώρα-πρότυπο. Μια πεντακάθαρη χώρα από κάθε άποψη. Μια χώρα με ευτυχισμένους και ευγενικότατους ανθρώπους που όταν σταματάς να περάσεις ως πεζός το δρόμο απέναντι, σταματούν ”κλαρίνο” οι οδηγοί ιπποτικά και σε αφήνουν ελεύθερα να περάσεις. Όμορφη χώρα, γιατί όπου και να πας τα πάντα είναι πεντακάθαρα, δεν βλέπεις ούτε μια γόπα ή σκουπιδάκι στο πεζοδρόμιο, ούτε ένα γκραφίτι ΄η μια αφίσα στον τοίχο, ούτε ένα
βανδαλισμένο καρτοτηλέφωνο (αντιθέτως όλα είναι ανέπαφα…) τα πάντα είναι σε τάξη, ενώ όπου κι αν γυρίσεις το βλέμμα σου η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ (ΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ), έχει επικρατήσει παντού! Τα περισσότερα κτήρια είναι χτισμένα σε Κορινθιακό ρυθμό, όχι μόνο τα δημόσια κτήρια, αλλά ακόμα και πολλές κατοικίες ενώ δεν υπάρχει εμπορικός δρόμος που να μην έχει άγαλμα του Έλληνα Θεού Ερμή!

Ως προς την οικονομία της; Η κυβέρνηση Όρμπαν έδωσε βάση στον τριτογενή τομέα και την παραγωγικότητα, οι επιχειρήσεις έχουν μόλις 9% φορολογία ενώ παράλληλα μείωσαν τον δημόσιο τομέα! Κατάφεραν και έδιωξαν νωρίς το ΔΝΤ, κράτησαν το εθνικό τους νόμισμα το Φιορίνι, και η ανεργία τους φτάνει μόλις το 3,9 %!!! (Έκαναν δηλαδή τα ακριβώς αντίθετα που κάναμε εμείς τις τελευταίες δεκαετίες!!!) Επίσης- λαθρομετανάστευση;; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΓΙΑ ΑΣΤΕΙΟ! Η κυβέρνηση Όρμπαν ξεκάθαρα έχει ταχθεί εναντίων της ισλαμοποίησης της χώρας και γενικότερα της Ευρώπης. Εγκληματικότητα;;; Ούτε για πλάκα! Κυκλοφορείς ανενόχλητος οποιαδήποτε ώρα, σε οποιαδήποτε περιοχή αμέριμνος χωρίς φόβο και άγχος ( με εξαίρεση κάποιες ”πονηρές”περιοχές γιατί όπως και να’χει η σεξοβιομηχανία είναι στα πάνω της στη συγγεκριμένη χώρα…).

Να πούμε για τις ΜΚΟ του Αμερικανοουγγροεβραίου Τζώρτζ Σόρρος;;; Είναι απλά απαγορευμένες δια νόμου γιατί ζημιώνουν τα συμφέροντα του Ουγγρικού λαού! Ως προς το πατριωτικό συναίσθημα; Απλά είναι στα ύψη! Ως προς τον αθλητισμό; To 2016 η Ουγγαρία μια μικρή χώρα ούτε καν 10 εκατομμυρίων σε πληθυσμό κατάφερε και τερμάτισε 12η παγκοσμίως σε συγκομιδή μεταλλίων στους Ολυμπιακούς αγώνες και φιγουράρει ανάμεσα σε αθλητικές υπερδυνάμεις! Χαρακτηριστικό είναι ότι στην κουλτούρα των Ούγγρων η γυμναστική και ο αθλητισμός έχουν βασικότατη θέση στην καθημερινότητά τους γι΄’αυτό και περπατάς στο δρόμο και βλέπεις κάτι Ουγγαρέζες τούμπανα! Ποδόσφαιρο και water polo στις πρώτες θέσεις προτίμησης. Συμπερασματικά,οι Ούγγροι είναι ένας λαός που πραγματικά αγαπάνε και σέβονται τη χώρα τους και στο πρόσωπο του Όρμπαν βρήκαν τον ηγέτη που μετουσιώνει αυτή την αγάπη και τη μετατρέπει σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟ και ευδαιμονία για τον ίδιο το λαό του.

Αυτά λοιπόν να τα βλέπουμε εμείς εδώ, που τις τελευταίες δεκαετίες έχουμε στραφεί σε όλους τους τομείς στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση…Και φυσικά ναι, ένας Όρμπαν κι εμάς εδώ μας χρειάζεται. Εύχομαι να ανοίξουμε σύντομα τα μάτια μας, να δούμε κατάματα την κοινή λογική, να βάλουμε μυαλό, μήπως και δούμε κι εμείς εδώ στην Ελλάδα μας μια άσπρη μέρα.

http://kosmos-press.blogspot.gr

loading...

10 thoughts on “ΓΙΑΤΙ Η ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΤΟΥ ΟΡΜΠΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΡΟΤΥΠΟ-ΣΤΟΛΙΔΙ.

  1. Ζούμε στα χρόνια της παγκοσμιοποίησης, στα χρόνια της παρακμής.
    Ο Πατριωτισμός είναι το αντίδοτο στην παρακμή.

  2. Xθές η εβραία Μέρκελ συναντήθηκε με τον 'Ορμπαν και πιστεύω ακράδαντα ότι έπεσε η πρώτη προειδοποίηση οικονομικής δολοφονίας.Η Ουγγαρία αργά ή γρήγορα θα πέσει στα δόντια των τοκογλύφων και θα κάνει πολύ-πολύ θόρυβο.

  3. Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΣΤΗΝ ΦΥΛΗ ΚΑΙ ΓΕΝΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ.Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΟΛΕΜΑΕΙ ΛΥΣΑΣΜΕΝΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.ΤΗΝ ΤΡΕΜΕΙ.ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ,ΤΟΥΣ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥΣ,ΤΟΥΣ ΙΕΧΩΒΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.Ο ΑΣΑΝΤ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ.ΓΙΑΥΤΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΗΓΕΤΙΣΚΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.ΕΡΙΞΕ ΔΗΘΕΝ ΧΗΜΙΚΑ,ΟΠΩΣ Ο ΣΑΝΤΑΜ ΚΑΙ Ο ΚΑΝΤΑΦΙ.ΨΕΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ.ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ.ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΤΥΧΟΥΝ Η ΒΡΩΜΕΡΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ.Ο ΘΕΟΣ ΟΜΩΣ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟΝ ΑΣΑΝΤ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΟΠΩΣ ΑΝΤΕΞΕ ΤΟΣΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΑΙΣΙΟΥΣ ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ Η ΔΗΘΕΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΔΥΣΗ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ ΑΧΝΑ…

  4. σωστα φασουλαδα κανενας δεν ξεφευγει απο τη μεγγενη που μερα με τη μερα σφιγγει ολο και πιο πολυ και πολτοποιει την ελευθερια και την αξιοπρεπεια των ανθρωπων για το χρημα που ειναι στα χερια του σιωνισμου και κανεις δεν μπορει πλεον να αντισταθει δυστυχως

  5. Κυριακή των Βαΐων ακούονται στους ελληνορθόδοξους ναούς:

    «Ιδού ο Βασιλεύς σου, Σιών.» (Στον Μικρό Εσπερινό, ήχος πλ. δ΄.)

    «Λαμπρύνου, η Σιών, η νέα, και βαΐοις ανύμνει μετά παίδων· ιδού ο Βασιλεύς σου, σώζων προς πάθος έρχεται.» (Στον Μικρό Εσπερινό, ήχος β΄, οίκος του Ευφραθά.)

    «Ωσαννά εν τοις υψίστοις, ευλογημένος ο ερχόμενος, Βασιλεύς του Ισραήλ.» (Στον Μεγάλο Εσπερινό, ήχος πλ. β΄ και εις τον Λιτό, Στιχηρό Ιδιόμελον, ήχος α΄.)

    Η λέξη Ωσαννά είναι εβραϊκή λέξη και σημαίνει
    «δεόμαστε στο Θεό για τη σωτηρία».

    Ομοίως εβραϊκές είναι και οι συχνά χρησιμοποιούμενες λέξεις Μεσσίας, Αμήν και Αλληλούια.

    Η λέξη Ιησούς επίσης αποτελεί απόδοση του εβραϊκού Γιεσουά, που σημαίνει «ο Γιαχβέ είναι η σωτηρία».

    «Ο ηγαπημένος Ισραήλ» (στον Μεγάλο Εσπερινό, ήχος πλ. β΄) και «τω ηγαπημένω Ισραήλ» (τροπάριο στον Όρθρο).

    «Διό ευφραίνεται θυγάτηρ Σιών.» (Στον Μεγάλο Εσπερινό, ήχος β΄.)

    «Χαίρε, ευφραίνου, πόλις Σιών.» (Στον Μεγάλο Εσπερινό και στο Λυχνικό, ήχος πλ. δ΄.)

    «Οι μισούντες Σιών, αισχύνθητε από του Κυρίου· ως χόρτος γαρ πυρί έσεσθαι απεξηραμμένοι.» (Στον Όρθρο, αντίφωνο των αναβαθμών του δ ήχου.)

    «Ευφράνθητι Ιερουσαλήμ· και πανηγυρίσατε οι αγαπώντες Σιών.» (Στον Όρθρο, καταβασία, ο διασώσας εν πυρί, ωδή η΄, ο ειρμός.)

    «Αίνεσιν Εκκλησία οσίων τω ενοικούντι Σιών σοι Χριστέ, προσφέρει· εν σοι, Ισραήλ, τω ποιητή αυτού, χαίρει.» (Από τροπάριο στον Όρθρο.)

    «Άσατε λαοί, θεοπρεπώς εν Σιών, και ευχήν απόδοτε Χριστώ εν Ιερουσαλήμ.» (Ομοίως.)

    «Ασύγκριτος υπάρχει ευπρέπεια εν Σιών.» (Ομοίως.)

    «Κύριος παρέστη· Σιών γαρ εξελέξατο.» (Ομοίως.)

    «Σιών Θεού όρος το άγιον, και Ιερουσαλήμ.» (Όμοίως.)

    «Ισραήλ του Θεού το βασίλειον.» (Ομοίως.)

    «Θεοπρεπώς σε, Βασιλεύ Ισραήλ.» (Ομοίως.)

    «Ο Βασιλεύς σου, Σιών.» (Ομοίως.)

    «Ο Θεός σου, χαίρε, Σιών, σφόδρα, εβασίλευσεν εις τους αιώνας Χριστός.» (Ομοίως.)

    «Ποιμήν ημών Χριστός ο Βασιλεύς Ισραήλ. Υπόδεξαι, Ιουδαία, τον Βασιλέα.» (Στο Απόδειπνο, ωδή θ΄, αλλότριον των μητέρων.)

    Επίσης διαβάζονται το απόσπασμα του Ζαχαρία:
    «εξεγερώ τα τέκνα σου, Σιών, επί τα τέκνα των Ελλήνων» (Ζαχ. θ΄, 9-15), ένα του Σοφονίου κι ένα του Ιεζεκιήλ, που μιλάνε για λύτρωση του Ισραήλ από τους εχθρούς του Κρητικούς, επαναλαμβάνοντας τα «χαίρε σφόδρα, θύγατερ Σιών» κι άλλα παρόμοια» (Σοφ. γ΄, 14-19).

    Σ' όλα αυτά βλέπουμε την δουλικότητα προς τους Εβραίους και την Σιών
    (σιωνισμός) και το μίσος των Εβραίων "προφητών" κατά των Ελλήνων και ιδιαίτερα κατά των Κρητικών, που με τον τεράστιο Μινωικό πολιτισμό τους, εμπόδισαν τότε τα εθνικιστικά σχέδια του σιωνισμού.

  6. ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ ΦΙΛΕ 10.08, ΟΤΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΕΙΣΗΓΑΓΑΝ ΤΟΝ ΣΙΩΝΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ. ΕΤΣΙ ΕΠΕΤΥΧΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΟΣΜΟΚΡΑΤΟΡΕΣ.
    ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ "ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΥ" ΛΑΟΥ.
    ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ!

  7. Εσύ μπορεί να έχασες την εθνική σου ταυτότητα (αγνοώ ποια είναι η εθνική σου ταυτότητα), εμείς οι ΕΛΛΗΝΕΣ που έχουμε στο είναι μας τον ελληνοχριστιανικό πολιτισμό διατηρούμε και θα διατηρούμε την Εθνική μας ταυτότητα. Κατάλαβες;

  8. 10:08 μ.μ.
    εγώ, επειδή είμαι Έλλην Ορθόδοξος Χριστιανός, γνωρίζω, πράγματα τα οποία αγνοείς εσύ, ότι δηλαδή στους εκκλησιαστικούς ύμνους δοξάζουμε το όνομα του Χριστού και όσους συνέβαλαν στην δόξα του Χριστού, δεν υμνούμε το Εβραϊκό Έθνος.
    Εσύ παραβλέπεις και το γεγονός ότι οι Εβραίοι εκείνης της εποχής σταύρωσαν και θανάτωσαν τον Κύριό μας και ότι κατεδίωκαν όσους επίστευαν στον Χριστό. Τρανταχτό παράδειγμα είναι ο λιθοβολισμός του Αγίου Στεφάνου που πίστεψε στον Χριστό.
    Καλόν είναι να βάζεις το μυαλό σου να δουλεύει, να ερευνάς την αλήθεια και να μη δέχεσαι άκριτα ό,τι σε πασάρουν.

  9. Πρότυπο Έλληνος αποτελεί ο Κολοκοτρώνης, που αγωνίστηκε για την ελευθερία της Πατρίδος και την εδραίωση της Ορθοδοξίας.
    Κολοκοτρώνης:
    "Πρέπει να φυλάξετε την πίστη σας και να τη στερεώσετε, διότι,
    όταν επιάσαμε τα άρματα, είπαμε πρώτα υπέρ Πίστεως κι ύστερα
    υπέρ Πατρίδος".
    Μήπως απορρίπτετε και τον μέγα αυτόν Έλληνα;;

  10. Οι αντιπθούντες την Ορθοδοξία σπάζουν πάντοτε τα μούτρα τους στον τοίχο. Δεν ελέγχουν την αλήθεια των όσων γράφουν;

Comments are closed.