Αρμενία: Ο Κάρεν Καραπετιάν ανέλαβε προσωρινά καθήκοντα πρωθυπουργού

Ο πρώην πρωθυπουργός της Αρμενίας και πρώην δήμαρχος του Γερεβάν Κάρεν Καραπετιάν ανέλαβε προσωρινά πρωθυπουργικά καθήκοντα, μετά την παραίτηση του Σερζ Σαρκισιάν από τη θέση αυτή, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο RIA, επικαλούμενο την υπηρεσία Τύπου της κυβέρνησης.

Τα πολιτικά κόμματα που εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο θα έχουν στη διάθεσή τους επτά ημέρες προκειμένου να προτείνουν υποψηφίους για τη θέση του πρωθυπουργού της χώρας.

Ενθοσυσιασμός για την παραίτηση Σαρκισιάν
Οι διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στο κέντρο της πρωτεύουσας χαιρέτισαν με ενθουσιασμό την είδηση της παραίτησης του Σαρκισιάν, μετά από έντεκα ημέρες κινητοποιήσεων. Ορισμένοι αγκάλιαζαν τους αστυνομικούς, άλλοι ζητωκραύγαζαν, χτυπούσαν τις κόρνες των αυτοκινήτων και κάποιοι άρχισαν να χορεύουν.

Οι κινητοποιήσεις κράτησαν 11 ημέρες, με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων που έκαναν πορείες στο Γερεβάν και άλλες πόλεις, απέκλειαν δρόμους ή οργάνωναν καθιστικές διαμαρτυρίες. Την Κυριακή η αστυνομία συνέλαβε σχεδόν 200 διαδηλωτές και τρεις βουλευτές της αντιπολίτευσης, μεταξύ των οποίων και τον Νικόλ Πασινιάν, τον υποκινητή των διαδηλώσεων. Ο Πασινιάν αφέθηκε ελεύθερος νωρίτερα σήμερα.

FacebookTwitterMessengerG

loading...