«Μήνυμα» Πρ. Παυλόπουλου σε Ρ.Τ. Ερντογάν για ΑΟΖ: «Να σέβεστε το Διεθνές Δίκαιο & να μην ενεργείτε με αυθαίρετο τρόπο»

Σε συνέντευξή του στην αιγυπτιακή εφημερίδα «Al-Ahram» ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος έστειλε σαφές μήνυμα στην Τουρκία ότι «οφείλει να σέβεται, και στον τομέα οριοθέτησης της ΑΟΖ, το Διεθνές Δίκαιο».Απαντώντας σε ερώτηση για την προοπτική της συνεργασίας Ελλάδας και Κύπρου με την Αίγυπτο για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), η οποία έχει, όχι μόνον οικονομική αλλά και γεωστρατηγική σημασία, για τις τρεις χώρες, ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε πως «ο τρόπος οριοθέτησης της ΑΟΖ στην περιοχή της Μεσογείου θ’ αποτελέσει και ένα γενικότερο προηγούμενο, ως προς τον τρόπο εφαρμογής των κανόνων του διεθνούς δικαίου αναφορικά με αυτή την οριοθέτηση».

Διευκρινίζοντας, ανέφερε ότι «την οριοθέτηση της ΑΟΖ διέπουν κυρίως οι διατάξεις της Συνθήκης του Montego Bay του 1982, μέσω των οποίων κωδικοποιήθηκε το Δίκαιο της Θάλασσας. Τις διατάξεις αυτές πρέπει να τις εφαρμόσουμε πιστά για την οριοθέτηση της ΑΟΖ καθεμιάς Χώρας στην περιοχή μας. Και εμείς, δηλαδή Ελλάδα και Κύπρος σε συνεργασία με την Αίγυπτο, το πράττουμε. Δυστυχώς, η Τουρκία κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση, και μάλιστα πολλές φορές με άκρως αυθαίρετο ως προκλητικό τρόπο» είπε.

Μάλιστα συμπλήρωσε: «Οφείλουμε όλοι -δηλαδή όχι μόνον οι τρεις Χώρες μας αλλά, γενικότερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Η.Π.Α. -να καταστήσουμε σαφές στην Τουρκία ότι οφείλει να σέβεται, και στον τομέα οριοθέτησης της ΑΟΖ, το διεθνές δίκαιο, συγκεκριμένα δε το Δίκαιο της Θάλασσας».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σημείωσε ακόμα ότι δεν μπορεί να ισχυρίζεται η Τουρκία ότι δεν δεσμεύεται από το Δίκαιο της Θάλασσας, διότι, δήθεν, δεν έχει προσχωρήσει στην Συνθήκη του Montego Bay, καθώς «το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης έχει νομολογήσει, σε πολλές περιπτώσεις, ότι το Δίκαιο της Θάλασσας κατά την Συνθήκη του Montego Bay, επειδή έχει γίνει αποδεκτό, μέσω προσχωρήσεως, από μέγιστο αριθμό κρατών, παράγει πλέον «γενικώς παραδεδεγμένους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου».

Ήτοι κανόνες που δεσμεύουν τους πάντες, ακόμη και κράτη, τα οποία δεν έχουν προσχωρήσει στην Συνθήκη αυτή». Άρα «οφείλουμε όλοι ν’ αναρωτηθούμε τι προηγούμενο θα εδημιουργείτο διεθνώς, αν ανεχόμαστε τέτοιες αυθαίρετες ερμηνείες από την Τουρκία ως προς τις διατάξεις περί οριοθέτησης της ΑΟΖ. Πως θα μπορούσαμε ν’ αντιταχθούμε, και μάλιστα με κυρώσεις, σε τέτοιες συμπεριφορές άλλων κρατών, αν θ’ ανεχόμασταν, χωρίς κυρώσεις, τις αυθαιρεσίες της Τουρκίας εις βάρος του διεθνούς δικαίου που αφορά την οριοθέτηση της ΑΟΖ;».

Αναφερόμενος στις διμερείς σχέσεις Ελλάδος – Αιγύπτου, ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε ότι η επίσκεψη «επιβεβαιώνει, με τον πιο εμβληματικό τρόπο, το εξαιρετικό επίπεδο των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου. Επίπεδο, που προκύπτει από τις πολλές πτυχές της συνεργασίας μας, οι οποίες διαρκώς διευρύνονται», σημειώνοντας ότι επί προεδρίας Αλ Σίσι, «οι πατροπαράδοτες καλές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου ενισχύθηκαν σημαντικά».

Μάλιστα στάθηκε ιδιαίτερα στις προσπάθειες της Αιγύπτου κατά της τρομοκρατίας του ISIS, λέγοντας ότι «ιδίως η Δύση και, πρωτίστως, η Ευρωπαϊκή Ένωση, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε στην Αίγυπτο, επί των ημερών του Προέδρου Al Sisi, το ότι αποτελεί αναντικατάστατο ανάχωμα εναντίον της τρομοκρατίας. Και μάλιστα της πιο στυγνής τρομοκρατίας, εκείνης του ISIS, η οποία διαπράττει εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε ακόμα λόγο για «ραγδαία» πρόοδο στις σχέσεις Αιγύπτου και ΕΕ «προς την κατεύθυνση της οποίας η Ελλάδα, όπως καθένας γνωρίζει, διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο», όπως είπε, εξηγώντας ότι αυτό οφείλεται «και στο ότι η ΕΕ αντιλαμβάνεται πλέον πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της Αιγύπτου στη ευρύτερη περιοχή».

«Η Ειρήνη και η Σταθερότητα στην Μέση Ανατολή αφορά, πέραν των γειτονικών χωρών, κατ’ εξοχήν την Ευρωπαϊκή Eνωση, όπως απέδειξαν και τα στυγερά εγκλήματα της τρομοκρατίας του ISIS. Κι όμως, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ήταν, δυστυχώς, όσο έπρεπε παρούσα όταν υπήρχε αδήριτη ανάγκη να ληφθούν οι απαραίτητες πρωτοβουλίες για να μην επεκταθούν οι πολεμικές επιχειρήσεις και για ν’ ανακοπεί, εν τη γενέσει της, η τρομοκρατία του ISIS» είπε ο κ. Παυλόπουλος, αναφέροντας ότι τα θεσμικά «εργαλεία» για την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού πυλώνα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας υπάρχουν και είναι επαρκή, αλλά και πως οφείλουμε να εργασθούμε εντατικά προς αυτή την κατεύθυνση.

«Είναι ήδη αρκετά αργά. Και δεν πρέπει να φθάσουμε σε σημείο όπου δεν θα υπάρχει επιστροφή. Σε καμία περίπτωση» κατέληξε ο Έλληνας Πρόεδρος.

Τέλος, σε ερώτηση για το πρόγραμμα «Nόστος – Η επιστροφή» που έχει έδρα την Αλεξάνδρεια, σημείωσε ότι «με τις δράσεις του εφαρμόζει τις αποφάσεις, οι οποίες ελήφθησαν στην Αίγυπτο, στις 2 Οκτωβρίου 2017, κατά την πρώτη Τριμερή Συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου, όπου επισφραγίσθηκε η αρχή μίας νέας, κοινής, πορείας των τριών Κρατών. Τότε, ως βασικός άξονας της συνεργασίας, επελέγη να είναι η Διασπορά των τριών Λαών, οπότε τα θέματα της Ομογένειας καθενός από τους τρεις Λαούς αποφασίσθηκε να ενταχθούν στο πλαίσιο της ατζέντας των συνομιλιών, όπου και άρχισαν να συζητούνται διεξοδικώς. Επιδιώχθηκε, έτσι, να δοθεί μια σημαντική ώθηση για συνεργασία μεταξύ των Διασπορών, η οποία να οδηγήσει στην περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των αντίστοιχων παροικιών».
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

 1. ΤΙ "Μήνυμα" ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ? ΧΕΣΜΕΝΟΥΣ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕ ΔΙΚΑΙΟ.
  ΚΙΑΝ ΣΑΣ ΕΙΧΕ ΧΕΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΤΕ ΡΕ ΜΑΛΙΑ ΑΛΗΓΤΕΣ ΚΑΦΕΝΟΒΙΟΙ ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΙ ΡΕΤΑΛΙΑ.
  ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ...ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΤΕΣ?????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μηνυση για εσχατη προδοσια.
   Αρθρο 134 παρ 2 ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΚΑΙ 120 παρ 3 ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

   Το Ε.ΠΑ.Μ. την 5η Φεβρουαριου 2018 κατεθεσε Μηνυτηρια αναφορα για ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ στην Εισαγγελια του Αρειου Παγου η οποια εγινε ΔΕΚΤΗ.

   Οι κατηγοριες για Εσχατη Προδοσια είναι για τρια ξεχωριστα θεματα, ως εξης:
   α) Και τα τρια Μνημονια καθως και οι αντιστοιχες Δανειακες Συμβασεις ΔΕΝ ψηφιστηκαν απτη Βουλη με Νομο αλλα σαν ΣΧΕΔΙΑ ΝΟΜΟΥ, και εδιναν εξουσιοδοτηση στον να υπογραφει Μνημονιο και Δανειακες Συμβασεις, χωρις να ερχεται μετα για κυρωση από την Βουλη. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΟΜΟΙ.

   Β) Παραβιαστηκε το Π.Δ. 38/2015 που προςβλεπε και οριζε επακριβως το ερωτημα για το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ της 5-7-2015, το οποιο δεν ηταν καθολου ασαφες αλλα αντιθετα ηταν πολύ συγκεκριμενο καλωντας να απαντησει ο Λαος στο ερωτημα “Θελετε να συνεχιστει το τρεχον προγραμμα δανειοδοτησης και ό,τι παραπερα χειαστει (δηλαδη νεα Μνημονια) ΝΑΙ ή ΟΧΙ ;”. Ο Λαος απαντησε ΟΧΙ και αυτό οφειλοταν κατά το Συνταγμα να υλοποιησουν.!

   γ) Παρεδωσαν, εκχωρησαν την Νομοθετικη αρμοδιοτητα της Βουλης σε Ξενες Δυναμεις (θεσμους) με τον Ν. 4336/14-8-2015 Φ.Ε.Κ. 94α (ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Γ – ΣΕΛΙΔΑ 1014) και αποδεχθηκαν να υλοποιουν απλως αποφασεις που παιρνουν οι “θεσμοι“ .!

   Τελος, το διαπραττομενο από σειρα Κυβερνησεων (και την παρουσα) αδικημα της εσχατης προδοσιας είναι διαρκες και εξακολουθει από 5-5-2010 μεχρι σημερα να μεταβαλει το πολιτευμα του Κρατους με σφετερισμο της λαικης κυριαρχιας, καταλυση και αδρανοποιηση του πολιτευματος .

   Αν σ’ αυτόν τον κατάλογο των παραστατών της μήνυσης, προστεθεί κι ένας κατάλογος απλών πολιτών, τότε είναι σίγουρο ότι θα ισχύσει αυτό που είχε πει κάποτε ο καθηγητής κ. Κασιμάτης: Μπροστά σ’ ένα κατάλογο εκατοντάδων χιλιάδων υπογραφών από απλούς πολίτες κανείς Έλληνας δικαστής δεν θα βρεθεί να παραβλέψει μια καλά στοιχειοθετημένη μήνυση επί Εσχάτη Προδοσία.

   ΣΥΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ στη μηνυση: http://chn.ge/2H3YAzh
   ΟΧΙ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΛΑΤΕΣ ΣΤΗ ΣΑΠΙΛΑ…

   Διαγραφή
 2. ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΙΩΝΕΣ ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΧΑΤΖΑΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ,ΣΟΒΑΡΕΥΘΕΙΤΑΙ ΟΤΑΝ ΑΝΑΦΕΡΕΣΘΑΙ ΣΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΟΥΣ ΖΟΥΛΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ 600ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΗ ΠΑΚΗ ,ΓΙΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΚΑΙ ..........ΕΣΥ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΕ ΗΓΗΤΟΡΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΗΓΕΤΗ ΚΑΙ ΒΟΥΤΥΡΟΜΠΕΜΠΕ ΜΠΟΥΛΗ ΘΑ ΣΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΕ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 21 ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΩΝ ΑΙΩΝΩΝ .ΕΤΣΙ ΤΟ ΦΩΤΕΙΝΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΗ ΕΝΑΝ ΑΝΙΚΗΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΑΘΑΝΑΤΩΝ (ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ) .ΤΡΕΜΕ ΜΟΓΓΟΛΕ ΕΡΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΠΑΣΑ ΤΟΥΡΚΙΑ, Η ΑΘΑΝΑΤΗ ΑΝΙΚΗΤΗ ΣΤΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΘΑ ΕΠΙΠΕΣΗ ΕΠΙ ΤΩΝ ΚΕΦΑΛΩΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΜΠΝΕΥΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ ΜΠΟΥΛΗ ΚΑΙ ΠΑΚΗ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΤΡΟΠΩΣΕΙ. ΙΤΕ ΠΑΙΔΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ,ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΦΑΡΣΟΚΩΜΟΔΙΑΣ Ο ΑΓΩΝ
  ΥΠΟΝΑΥΑΡΧΟΣ ΟΔΥΣΕΥΣ(ΟΧΙ Ο ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ Ο ΑΛΛΟΣ Ο ΠΑΛΙΟΣ)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΤΙ " ΜΗΝΥΜΑΤΑ" ΚΑΙ ΤΡΙΧΕΣ ΤΣΑΜΠΟΥΝΑΣ ΡΕ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΕ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΡΟΜΑ, ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ?

  ΕΣΥ ΡΕ ΡΕΜΑΛΙ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΕ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΕΒΕΣΑΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΟΖ, ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΘΑΛΛΑΣΙΟ ΔΙΚΑΙΟ ?

  ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ?

  ΟΤΑΝ ΕΣΥ ΡΕ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΕ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΧΙ-ΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΤΗΡΕΙΤΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟΝ, Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ?

  ΠΡΟΣΚΥΝΑ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΡΕ !

  ΓΙ' ΑΥΤΟ ΣΕ ΔΙΟΡΙΣΑΝ. ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΑΣ !

  ΨΙΤ-ΨΙΤ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΕ :

  ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΔΙΚΑΙΟ ΠΟΥ ΚΑΤΟΧΥΡΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΜΟΤΕΓΚΟ ΜΠΕΪ ??

  ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΩ ΕΝΑΝ ΤΟΜΟ ?

  ΑΝ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΒΕΒΑΙΑ.....

  ΑΓΓΕΛΙΚΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]