Η ΕΛΛΑΣ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΑΛΛΑ ΜΕΤΕΩΡΗ ΧΩΡΑ

Ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ κ. Γιένς Στόλτεμπερκ σε πρόσφατες δηλώσεις του, είπε ˙ «το ΝΑΤΟ δεν προτίθεται να εμπλακεί ή να διαμεσολαβήσει για την επίλυση των διενέξεων μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας στο Αιγαίο, διότι αυτές δεν είναι θέμα του ΝΑΤΟ. Είναι κάτι που πρέπει να διευθετηθεί ανάμεσα στην
Τουρκία και στην Ελλάδα», επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά, αυτά που είχε πει ο ίδιος και στο Anatolu πριν περίπου ένα μήνα, όταν ρωτήθηκε σχετικά, για το θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Ανδριανουπόλεως.
Έχω την γνώμη ότι, ο κ. Γ.Γ. του ΝΑΤΟ δεν μας τα λέει καλά, φαίνεται ή θέλει να παραμείνει απλά ένας Διευθυντής-Υπάλληλος του ΝΑΤΟ, χωρίς να έχει διάθεση ή δύναμη να επέμβει στα δύσκολα που έχει υποχρέωση ή οι ομολογουμένως άριστοι επιτελείς του δεν τον ενημερώνουν για τις άθλιες και χωρίς ντροπή πράξεις της Συμμάχου Τουρκίας εις βάρος της ακεραιότητας της Ελλάδος.
Μας προτρέπει μάλιστα, να τα βρούμε μεταξύ μας θεωρώντας το ΝΑΤΟ, όλως αδικαιολογήτως, ως αναρμόδιο για την μεσολάβησή του.
Η Ελλάς! παρά τα δεινά που υπέστη και υφίσταται κατά καιρούς, ανά τους αιώνες, από τον αυταρχικό και απάνθρωπο αυτό γείτονα, συνέχιζε και συνεχίζει ακόμη για την αρμονική σχέση των δύο λαών. Δυστυχώς αυτή η προσπάθεια πάντοτε μονομερώς, εκ μέρους της Τουρκίας τορπιλίζεται. Στην στοιχειώδη παρακάτω Ιστορική αναδρομή θα διαπιστώσει κανείς του λόγου το αληθές.
– Στην Βαλκανική χερσόνησο την περίοδο αυτή, έχουμε πάλι, μιας ακραίας μορφής ένταση, με εθνικιστικές κορώνες από την Τουρκία, περί αναθεωρήσεων Συμφωνιών, του περασμένου αιώνα, που καθόρισαν τα σύνορα των χωρών αυτής. Το πρόβλημα όμως είναι πολύ σοβαρό για την Ελλάδα, διότι αποσκοπούν νέα χάραξη συνόρων εις βάρος της Ελλάδος και το αθλιότερο εις βάρος ελληνικών περιοχών, εδώ και 3.000 ετών και πλέον, δηλ. όταν η Τουρκία ιστορικά δεν υπήρχε ούτε ως Κράτος ούτε ως Έθνος. Οι Τούρκοι όπως ιστορικά είναι εξακριβωμένο, ήλθαν το 1000 μ.Χ. από τα βάθη της Ασίας (Μογγολία-Τουρκεστάν) και εγκαταστάθηκαν στην Ελληνοβυζαντινή Μικρά Ασία, με σφαγές, λεηλασίες, εξισλαμισμό δια της βίας και εξανδραποδισμό του Ελληνικού και όχι μόνο στοιχείου της Ιωνίας Ελλάδος.
– Είναι πολύ σοβαρή η εξ ανατολών απειλή της Ελλάδος, διότι είναι μια χώρα, που δεν έχει μπέσα, έχει επικίνδυνη εθνικιστική πολιτική, όποια και αν είναι η Κυβέρνηση της Τουρκίας, τροφοδοτεί συνεχώς τον λαό της με μίσος προς κάθε τι που δεν είναι προς το συμφέρον της.
– Ιστορικά όλοι γνωρίζουμε, πλην του τουρκικού Λαού και των Ηγετών του, ότι οι Τούρκοι δεν αναφέρονται πουθενά, στην Παλαιά Διαθήκη των Αρχαίων Εβραίων, ως και στους πρώτους μεταχριστιανικούς χρόνους. Δεν αναφέρουν επίσης ούτε οι Ρωμαίοι και λοιποί Ιστορικοί, Φλάβιος, Ιώσηπος, Τάκιτος κ.λπ., διότι απλά στην περιοχή αυτή δεν υπήρχε Τουρκικό Κράτος ή Τουρκική εθνότητα. Στην Μ. Ασία κατοικούσαν Έλληνες (Πόντιοι, Καππαδόκες, κ.λπ.), Αρμένιοι και Κούρδοι, ως και άλλοι αυτόχθονοι λαοί φύλλα προσκείμενοι με τους Έλληνες (Φρύγες, Βιθύνιοι, Κάριοι, Παφλαγόνες κ.λπ.).
– Το 1930 ο Κεμάλ συγκρότησε επιτροπή τουρκικής Ιστορικής Έρευνας, για τον καθορισμό της Επίσημης τουρκικής Ιστορίας. Στο πρώτο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το 1932 ο Γεν. Γραμματέας της Επιτροπής (Reset Gelip) και ένας Βουλευτής (Hassan Gemil), συνέβαλαν δι’ ανακοινώσεών των, στην διαμόρφωση τουρκικής Ιστορικής θέσεως εξ ένδεκα (11) βασικών θέσεων. Αυτή θεμελιωμένη επί ανύπαρκτων παραγόντων, κατέστη επίσημο κρατικό Ιστορικό Δόγμα, το οποίο βασικά καθορίζει την εκπαίδευση του τουρκικού Λαού και την εξωτερική τουρκική προπαγάνδα.
– Τα κυριότερα και πολύ συνοπτικά σημεία του τουρκικού αυτού Ιστορικού Δόγματος έχουν ως εξής:
Οι Τούρκοι δεν ανήκουν στην κίτρινη ή Μογγολική φυλή, αλλά στην Λευκή.
Είναι ένας εκ των βραχυκεφάλων και αλπικών λαών, οι οποίοι μεταναστεύσαντες εκ της κοιτίδας των του Ανατολικού Τουρκεστάν, κυριαρχούν στην κεντρική, νότια και ανατολική Ευρώπη.
Από αυτόν τον Τουρκικό Λαό προέρχονται όλοι οι Πολιτισμοί (Αιγύπτου, Ελλάδος, Ινδιών, Κίνας και Μεσοποταμίας).
Ειδικότερα ο Ελληνικός Πολιτισμός, είναι απλά απόγονος του Αιγιακού Πολιτισμού, ο οποίος εδημιουργήθη στην Ανατολία, κατόπιν επαφής με τον Τουρκικό και Χιττιτικό πολιτισμό της Ανατολίας.
Οι Πελασγοί (αρχαίοι Αρκάδες της Πελοποννήσου), ήταν μια φυλή συγγενής προς τους Τούρκους της Ανατολίας (Μικρά Ασία). Άρα! οι Έλληνες είναι ένα μικρό μέρος του Μεγάλου Τουρκικού Πολιτισμού. Επομένως να μην εκπλήττεσθε, επειδή κάθε τόσο έχουμε και θα έχουμε από την ανέντιμη και χωρίς μπέσα γειτονική χώρα, τέτοιες εθνικές εξάρσεις.
– Από το 1955 η Ελλάδα και μέχρι σήμερα, εξ αιτίας της Τουρκίας είναι συνεχώς με το όπλο παραπόδας και σε εξοπλισμούς, σε αναλογία περισσότερη από οποιαδήποτε Ευρωπαϊκή Χώρα, με συνέπειες, η οικονομική και όχι μόνο ασφυξία της Ελλάδος. Είχαμε προκλήσεις πολέμου της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδος το 1955, το 1963, το 1974 με την παρανόμως κατάληψη και κατοχή μέρους του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας και παρά την καταδίκη της Τουρκίας από τον Ο.Η.Ε. και την Ε.Ε., αυτή συνεχίζει να έχει κατοχικά στρατεύματα σ’ αυτήν μέχρι σήμερα. Έκτοτε και μέχρι σήμερα έχουμε χιλιάδες παραβιάσεις του Ελληνικού εναέριου και θαλάσσιου χώρου στο Αιγαίο και με διεκδικήσεις Ελληνικών Εδαφών κατοχυρωμένων με διεθνείς Συμβάσεις. Δηλαδή! προκλήσεις για έναρξη πολεμικών επιχειρήσεων.
Έλα τώρα κύριε Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γιενς Στόλτεμπερκ, να μας πεις πώς να συνεννοηθούμε με την πολιτική και εθνικιστική νοοτροπία του Κράτους αυτού.
– Το ΝΑΤΟ είναι ένας αμυντικός οργανισμός, για να εξασφαλίζει την εδαφική ακεραιότητα των Ελευθέρων κρατών μελών του. Σήμερα νίπτοντας τας χείρας σας εσείς ως άλλος Πόντιος Πιλάτος, ποιος θα διαφυλάξει την Ελλάδα από τις επεκτατικές βλέψεις της Τουρκίας εις βάρος της Ελληνικής Επικράτειας;
– Η Ελλάς θα πρέπει να προσπαθεί συνεχώς, για την ανάπτυξη σχέσεων καλής γειτονίας, αυτό προστάζει η απλή λογική. Όμως! θα ήταν εξαιρετικά ανεύθυνο να πιστεύουμε ότι, θ’ αλλάξει συμπεριφορά η Τουρκία στο Αιγαίο. Δεν άλλαξε στο παρελθόν και σίγουρα αυτό δεν θα γίνει τώρα, που τα νεοοθωμανικά όνειρα του κ. Ερντογάν είναι σε πλήρη εξέλιξη. Θα χρειαστεί πολύ προσεκτικός χειρισμός της κατάστασης, από όλες τις πλευρές, για να αποτραπεί η κλιμάκωση. Αλλά! όμως είναι ανάγκη να συμβιβαστούμε με την πιθανότητα ότι τελικά η σύγκρουση μπορεί να είναι και αναπόφευκτη. Για το λόγο αυτό, το Ελληνικό Κράτος και το σύνολο του Ελληνικού Έθνους, σ’ όλους τους τομείς, θα πρέπει να παραμείνει με το όπλο παραπόδα…

Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
Αντγος ε.α.
Επίτιμος Διοικητής της Σ.Σ.Ε.

loading...