Όσο περισσότερο δεδομένη θεωρούμε τη Δημοκρατία, τόσο την υπονομεύουμε…

Της Μαρίκας Λυσιάνθη..

Η εικόνα των πρωταγωνιστών του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου, που έβαλε την Ελλάδα… στον γύψο, για μια ολόκληρη (και μαύρη) επταετία, θα πρέπει να λειτουργεί ως διαρκής αφύπνιση της μνήμης.

Η ελληνική κοινωνία προσαρμόστηκε στην ανάκληση της Δημοκρατίας, με τρόπο ανεξήγητο και επιπόλαιο. Επτά χρόνια για ένα καθεστώς… αστείων, είναι πάρα πολλά, όπως μας δίδαξε η εμπειρία του μέλλοντος, αλλά και η Ιστορία του παρελθόντος.
Εκείνη η περίοδος, κατάμαυρη για την ιστορική διαδρομή, το ήθος και την αξιοπρέπεια του λαού μας, οδήγησε στην εθνική τραγωδία της Κύπρου, και έκτοτε, σε μια διαρκή τραγωδία επιδερμικής προσέγγισης του πολιτικού γίγνεσθαι.
Μετά την αναίμακτη Αποκατάσταση της Δημοκρατίας από τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή, η Ελλάδα βιώνει μέχρι και σήμερα 44 χρόνια αβλαβούς διέλευσης στην κανονικότητα. Μόνο που, ο διαρκής εφησυχασμός μας και το γεγονός ότι εκλαμβάνουμε τη Δημοκρατία ως δεδομένη, οδηγούν στην υπονόμευσή της.
Τη θέτουν σε κίνδυνο.Όχι φυσικά στον μοιραίο κίνδυνο εκείνης της μαύρης σελίδας, αλλά σε μια κατάσταση αυτο-υπονόμευσης και διαρκούς υποτίμησης της ποιότητας της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.
Σε επίπεδο πρακτικής, καθημερινής εφαρμογής της, και φυσικά στο σκέλος των… χαριτωμένων λειτουργών της, ενός πολιτικού συστήματος κατώτερου των περιστάσεων και της συγκυρίας. Στο χέρι μας είναι, οι σελίδες του μέλλοντος να λάμπουν. Ούτε καν να… γκριζάρουν.

πηγη

loading...

14 thoughts on “Όσο περισσότερο δεδομένη θεωρούμε τη Δημοκρατία, τόσο την υπονομεύουμε…

  1. Μαυρη σελιδα ειναι η μουρη σου μωρη

  2. sto gypso giati kapoioi spasan tin ellada eprepe na synelthei.tora eimaste sta skata auti einai i diafora.an i fradousa den xerei istoria h' tis aresei to hali tis dimokratias auto einai alli ypothesi.ena einai veaio i plusi egkedalou ola auta ta hronia ton dimokratikon mas systimaton doulepse kala giauto diavazoume kai akoume teties anoisies apo pollous.

  3. ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΤΟΛΜΑ ΜΩΡΗ ΠΑΛΙΟΧΑΜΟΥΡΑ.

  4. ζητω η 21η απριλιου ρουλα .τωρα δημοσιευσετο η φοβασαι;

  5. κ. ΜΑΡΙΚΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΤΟΥ ΓΥΨΟΥ ΠΟΥ ΠΙΠΙΛΑΤΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ" ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΕΤΕ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΤΕ. Η ΕΠΤΑΕΤΙΑ Ή "ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ", ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΖΕΤΕ, ΔΕΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΟΥΤΕ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ. ΝΑΙ ΜΕΝ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΟΤΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ 44 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ;;;;; ΕΚΛΕΒΑΝ, ΕΚΛΕΒΑΝ, ΕΚΛΕΒΑΝ. ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΩ ;;;;;; ΜΗΠΩΣ Ο ΓΥΨΟΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ;;;;;; (ΙΩΑΝΝΗΣ)

  6. Που την βλεπεις βρε Μαρικα την αβλαβη διελευση στην κανονικοτητα;
    Στα σκανδαλα, στις μιζες, στην χρεοκοπια, στα μνημονια, στις μπουργκες που γεμισε η Ελλαδα, στο οτι δεν περναει μερα που να μην σκοτωσουν και να μην ληστεψουν Ελληνα οι λαθροεισβολεις, στις Τουρκικες προκλησεις, στο οτι η Ελλαδα αφελληνιζεται και αργοπεθαινει
    Την κανονικοτητα την εζησε η Ελλαδα στην 7ετια.
    Σημερα γινεται της ανωμαλιας το καγκελο.
    Οι μοναδικοι που δεινοπαθησαν στην 7ετια, ειναι οι πλιατσικολογοι πολιτικαντηδες που ευθυνονται για τα σημερινα δεινα των Ελληνων.

  7. Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟΝ ΓΥΨΟ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Η ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ.Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΕ.Η ΕΠΤΑΕΤΙΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕ ΤΟΝ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΡΤΙΚΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΟΠΩΣ Ο ΕΝΔΟΞΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΥΝΕΤΡΙΨΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΟΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΕΡΓΑ,ΧΑΡΙΣΕ ΧΡΕΗ,ΕΙΧΑΜΕ ΠΛΗΡΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ,ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΝΕΡΓΟ,ΥΠΗΡΧΕ Ο ΠΛΗΡΗΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ,ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΑΦΗΣΕ ΧΡΕΟΣ ΜΗΔΕΝ.ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΗΡΘΕ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.ΚΛΕΨΙΕΣ ΡΕΜΟΥΛΕΣ,ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ,ΑΝΕΡΓΙΑ,ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΜΑΣ,ΑΝΩΜΑΛΙΑ.Η ΔΥΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΛΛΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΔΕΚΑΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ.ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΛΗΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ.ΜΕΤΑ ΤΗΣ ΕΠΤΑΕΤΙΑ ΗΡΘΕ Η ΣΤΥΓΝΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΔΩΝ.ΠΟΥ ΞΕΦΤΙΛΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΛΟΙΔΩΡΟΥΝ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣ,ΓΕΜΙΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΦΤΩΧΥΝΑΝ ΥΠΕΡΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΑΙΔΡΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΔΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΠΡΟΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟΝ ΓΥΨΟ.ΝΑΙ ΤΟΝ ΓΥΨΟ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ,ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ,ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ,ΤΗΣ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΟΜΑΛΟΤΗΤΑΣ.ΜΥΑΛΟ ΕΧΟΥΜΕ,ΙΣΤΟΡΙΑ ΞΕΡΟΥΜΕ,ΖΗΣΑΜΕ ΤΟΝ ΓΥΨΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΙΤΡΙΝΟ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ….

  8. ΦΙΛΤΑΤΕ ΙΩΑΝΝΗ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ.ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΟ…

  9. ΤΡΙΣΕΔΟΞΗ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ 21ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967 ΝΑΤΑΝ ΝΑ ΞΗΜΕΡΩΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΛΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΙΟ ΔΩΡΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΗΓΕΤΗ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ..
    ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ ΕΛΛΗΝΑ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΝ!

    ΖΗΤΩ Η 21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967 ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΖΗΤΩ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ

  10. Ποτέ ξανά δημοκρατία!… Όχι στην εξίσωση των άνισων καί στην εξομοίωση των ανόμοιων!… Η δημοκρατία ήταν είναι καί θα είναι Φενάκη, είναι το πολίτευμα των κεφαλαιοκρατών, των απατεώνων καί των κλεπτών!… Θα ήταν δίκαιο πολίτευμα μόνον εάν όλοι ήμασταν ίσοι καί όμοιοι σε όλα,(στην δύναμη, στην εξυπνάδα, στην εργατικότητα, στην πίστη καί στην αγάπη προς την Πατρίδα καί την κοινωνία κλπ).- Κοιτάξτε στην Ιστορία, ειδικά εμείς οι Έλληνες ποτέ δεν ευημερήσαμε καί δεν προκόψαμε με δημοκρατία!… Ειδικά η δημοκρατία που ζούμε τα τελευταία 44 χρόνια, απεδείχθη χειρότερη από την Τουρκοκρατία!…. Πεντακόσια χρόνια τουρκοκρατίας δεν μπόρεσαν να φθείρουν, να διαφθείρουν, να καταστρέψουν καί να αφανίσουν το Έθνος μας!… 44 χρόνια δημοκρατίας μας έχουν διαφθείρει σε τέτοιο βαθμό, που ο αφανισμός του Έθνους μας είναι πλέον πρό των Πυλών!… Σ' αρέσει δεν σ' αρέσει κυρά Μαρίκα, δυστυχώς, τα 6,5 χρόνια της χρηστής διακυβέρνησης της Πατρίδος μας από τούς ''Δικτάτορες'' ήταν καί η τελευταία αναλαμπή της Φυλής μας στο παγκόσμιο στερέωμα!… Σήμερα έχουμε εξευτελιστεί παγκοσμίως!… Φτάσαμε στο σημείο, ακόμη καί ο Τουρκοογγόλος υπουργός ''δικαιοσύνης'' να μας κατηγορεί ότι είμαστε Τόπος συγκέντρωσης εγκληματιών!… καί με το δίκιο του!… δυστυχώς!!!….. Μην ξεχνάμε ότι πριν από λίγες ημέρες, στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, συνελήφθη ο μεγαλύτερος εγκληματίας της Ευρώπης (ο αποκαλούμενος Εσκομπάρ της Ευρώπης)!!!… Γι' αυτό χίλιες φορές δικτατορία (αρκεί ο δικτάτορας να είναι Έλληνας καλοπροαίρετος), παρά μια φορά δημοκρατία = Φαυλοκρατία = κλεπτοκρατία = απατεωνοκρατία = ξενοκρατία = διαφθορά = έγκλημα = Μπάχαλο = Διάλυση = Αποσύνθεση του Κράτους καί του Έθνους!…. ΖΗΤΩ Η 21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967!!!……….. …Λ.

  11. Η ΚΥΡΑ ΜΑΡΙΚΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΕΣ
    ΕΙΠΕ ΔΕΝ ΚΑΘΜΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΚΑΜΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΩΡΑ ΜΟΥ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΖΩΟΝ ΚΑΙ ΜΕ ΠΙΣΤΕΨΕΙ

  12. Μαρίκα αγαπητή !!!!!!!!!!!!!!!!
    Μάθε ότι !!!!!!!………είσαι ένα αξιολύπητο, κομπλεξικό, ανθρωπόμορφο κατασκεύασμα. Οικτίρω τόσον εσένα προσωπικά, όσον και αυτά τα ίδια τα παιδιά σου!!!!

    Γρηγόριος Τσούλος του Παναγιώτου και την Μαγδαληνής

  13. Τι λες μωρή παλιόψωλα γάμω το Μουνι που σε πέταγε μπάσταρδη σκύλα ενώ τώρα που έχουμε δήθεν δημοκρατία είναι καλύτερα πούλησαν την Ελλάδα φέραν όλα τα λαθροπηθικια και τα ονόμασαν επενδυτές άφησαν τον Έλληνα να πεινάει και ταΐζουν τα λαθροορκ ξέρεις κάτι μωρή παλιοπουτανα αυτή τη δημοκρατία που θέλετε όλα τα αριστερά καθίκια βάλτε την στο κωλο σας

Comments are closed.