Καμμένος: Όταν κάποιος βάζει μια σημαία πρέπει να την υπερασπίζεται και με το αίμα του

Επανέλαβε τον χαρακτηρισμό «όμηροι» για τους δύο στρατιωτικούς και υποστήριξε ότι δεν είναι διμερές αλλά διεθνές θέμα
Νουθεσίες προς τους τρεις νεαρούς που την περασμένη Παρασκευή ύψωσαν ελληνικές σημαίες σε
πέντε νησιά του συμπλέγματος των Φούρνων απηύθυνε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος σε παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την κύρωση μνημονίου κατανόησης για σχεδιασμό χρηματοδότησης και κατασκευής νέων εγκαταστάσεων για το Διεθνές Σχολείου του SHAPE.

«Όταν κάποιος τοποθετεί τη σημαία πρέπει να διασφαλίσει ότι θα την υπερασπιστεί με το αίμα του» είπε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: «Η προβολή της εθνικής κυριαρχίας της σημαίας είναι πράξη που είναι και υπεύθυνος αυτός που την κάνει να έχει τη δυνατότητα να τη στηρίξει».  «Αλλιώς να έρθει και να πει στον ελληνικό στρατό ότι αποφάσισα με δύο φίλους μου που είναι Πάσχα να τη βάλω τη σημαία, να τους δώσουμε και δύο G3 της εθνοφυλακής να την υπερασπιστούν οι ίδιοι» πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας. «Το να πάρεις μια βάρκα και να πεις, ξέρεις κάτι τώρα που είναι το Πάσχα βάζω στην τάδε βραχονησίδα μια σημαία και ας τρέχει το φυλάκιο να την υπερασπιστεί. Την υπερασπιζόμαστε όπου και αν είναι αλλά είναι μια πράξη που είναι υπεύθυνος αυτός που την κάνει να έχει τη δυνατότητα να τη στηρίξει» πρόσθεσε.

«Εκεί όπου έπρεπε να έχουν μπει τις υπερασπίζονται οι ένοπλες δυνάμεις» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στην προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για τα Ίμια είπε ότι δεν υπάρχει αμφισβήτηση της κυριαρχίας των νησιών προσθέτοντας ότι «η συνθήκη της Λωζάνης είναι δεσμευτεική για εμάς και το ΝΑΤΟ και την Τουρκία».

Ο υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε και στο θέμα των δύο Ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται στην Τουρκία από την 1η Μαρτίου επιμένοντας στον χαρακτηρισμό «όμηροι». «Είναι θέμα που προκάλεσε πολλές συζητήσεις γιατί τους ανέφερα εγώ ως ομήρους. Μακάρι να είχα διαψευστεί αλλά η Τουρκία είναι μια χώρα που δεν έχει ομήρους τους δύο Έλληνες χωρίς να τους απευθύνει κατηγορίες, έχει Αμερικανό πολίτη που είναι σε φυλακή με διάταγμα του Ερντογάν» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Συνεχίζοντας για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς είπε ότι «αυτά τα δύο στελέχη την ώρα του καθηκοντος έκαναν περιπολία στα ελληνικά σύνορα και τα ευρωπαϊκά για το φαινόμενο της παράνομης εισόδου στη χώρα. Διακινητές έψαχναν να βρουν. Τα στελέχη αυτά είναι και στελέχη του ΝΑΤΟ. Κανέναν δεν μπορεί να ικανοποιήσει η εικόνα του ΓΓ του οργανισμού να ακούει στοϊκά τον Τούρκο αξιωματικό. Δεν είναι διμερές θέμα, είναι θέμα διεθνές είναι θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

«Κάποιοι που λένε ότι είμαι εξαφανισμένος. δεν είναι ρόλος το υπουργού Άμυνς να δίνει συνεντεύξεις, θα προσπαθήσω σε περιπτώσεις κρίσεων να δίνω τον λόγο σε αυτούς που πρέπει να τον έχουν» κατέληξε την παρέμβασή του ο κ. Καμμένος.

loading...

9 thoughts on “Καμμένος: Όταν κάποιος βάζει μια σημαία πρέπει να την υπερασπίζεται και με το αίμα του

  1. ΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΣΕ ΚΑΛΕΙ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΑ ΙΜΙΑ ΠΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΒΓΑΛΑΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ
    ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΗΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΛΟΥΚΩΘΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙΣ ΚΑΙ ΑΜΑ ΣΟΥΡΘΕΙ ΟΜΟΜΒΡΟΝΤΙΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΗΡΩΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΗΔΕΙΑ ΟΠΩΣ ΤΩΝ ΠΙΛΟΤΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΔΡΙΑΝΤΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΟΥ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ

  2. Κυριε υπουργε απο την ωρα που γινατε υπουργος αμυνης δεν πετανε το στεφανι στα ιμια απο ψηλα η απο μακρια.Κανουν ενα μνημειο επανω στα ιμια και το καταθετουν με τιμες στους πεσοντες .Και την ΕΛλΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ οπου ειναι ελληνικο εδαφος μπορουμε να την ανωρθοσουμε.

  3. Βρε ανύπαρκτε και κλόουν Υπουργέ την σημαία την υπερασπίστηκαν χιλιάδες Έλληνες όπου αυτή κυμάτιζε, ένα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι Τούρκοι δεν θέλουν την Ελληνική σημαία στα ερημονήσια μας, μήπως τους πιάνει όταν την βλέπουν ΤΑΡΑΚΟΥΛΟ , τότε λόγο καλής γειτονίας και ψυχικής τους υγείας κάνετε το άλλο, σε κάθε βραχονησίδα τοποθετήστε έναν προκάτ μικρό ναό στον οποίο θα λάμπει ο σταυρός και θα κυματίζει η Βυζαντινή σημαία , για να δούμε τότε τι θα πουν

  4. εσυ καμμενε κατηγορουσες τον παγκαλο που ελεγε οτι ο αερας πηρε τη σημαια τωρα τι επαθες σε κολλησαν την ασθενεια των παχυδερμων
    δεν ντρεπεσαι μας το επαιζες πατριωτης και εχεις γινει ιδιος με τους αριστερους απατριδες

  5. Απόστρατοι Καραβανάδες και Kοντυλοφόροι των Καφέ …Στήνουν στον Τοίχο τους νέους που ύψωσαν τη Σημαία ! (Αχ και να ζούσε η Κυρά της Ρω)

    Πουτάνα Ελλάδα δεν θα ισιώσεις ποτέ. Θ.ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ. Η Υποκρισία μας δεν έχει Όρια και δυστυχώς έχουμε χάσει κάθε μέτρο, το τι δεν ακούμε να λέγεται και να γράφεται στο διαδίκτυο και τηλεοπτικές εκπομπές δεν περιγράφεται !…
    Τα έβαλαν όλοι με τα παιδιά που τόλμησαν να βάλουν σε Ελληνικό έδαφος το Σύμβολο της Ελλάδος την ελληνική Σημαία και επειδή οργίστηκε ο Τούρκος Πρωθυπουργός (έκλασαν όλοι μέντες !) …Τόσο που αναρωτιόμαστε αν ζούμε και σήμερα η Κυρά της Ρω θα την στήναμε και αυτήν στο Τοίχο;

    Μετά το αρχικό μούδιασμα απο τις δηλώσεις των Τούρκων άρχισαν να γράφουν μπαρούφες οτι δεν πρέπει να προκαλούμε λέει τους Τούρκους και μάλιστα Απόστρατοι Στρατηγοί έγραψαν οτι λεει πιθανώς να υπάρχουν και ποινικές Ευθύνες!
    Μάλιστα μας λέει οτι τις Σημαίες τις υπερασπίζονται με το αίμα τους …Όπως την υπερασπιστήκανε αυτοί στα Ίμια τότε που μπορούσαμε να στείλουμε το Τούρκικο Στόλο στον πάτο και τότε κάναμε πίσω ;
    Τότε αυτοί Απόστρατοι δεν ήταν στην ενέργεια ; Τι έκαναν υπερασπίστηκαν με το κορμί τους την Σημαία ; Το ίδιο ακούστηκε και τότε στα Ίμια να μην αντιδράσουμε απο τους Κοντυλοφόρους που διαμορφώνουν γνώμη ,δεν αντιδράσαμε και που καταλήξαμε στην Υπό Τουρκική Κυριαρχία των Ιμίων σύμφωνα με τους Τούρκους και εμείς το παίζουμε ακόμη Ψύχραιμοι !

  6. γκριζάρουμε μόνοι μας το Αιγαίο

  7. Ευριπίδης Μπίλλης
    Άκουγα πριν από λίγο τον πώς λέγεται κ. Μυλωνάκη του πώς λέγεται «επαναστατικού» δελτίου του, να έχει μπλέξει εσκεμμένα-εντεταλμένα (το πιθανότερο) ή βλακωδώς, τον στρατιωτικό όρκο για τη σημαία με την ύψωση της από έναν πολίτη σε ένα Ελληνικό νησί.
    • Και να λέει ότι όπου μπει σημαία θα πρέπει να υπάρχει στρατιωτικό άγαμα να την φυλάει.
    • Ας πούμε, για να φανεί η βλακώδης αντεθνική προπαγάνδα, για σημαία σε νησάκι κοντά στη Χαλκιδική, ή λίγο ανατολικότερα ή στη νήσο Ανθρωποφάς.
    • Τα ΙΜΙΑ άστε τα γιατί «την πήρε ο αέρας» του «πρωτοπόρου» ΣημιτοΠάγκαλου
    • Ερωτώνται όλοι αυτοί οι άθλιοι που κατευθυνόμενα, εκτός από την φοβισμένη «τουρκική» τους προπαγάνδα για τη σημαία που έχει αδιάντροπα γκριζάρει όλο το Αιγαίο και όχι μόνον,
    • Δεν ντρέπονται που τα έχουν βάλει, μαζί με τον Καμμένο και άλλους Συριζέους και μη, με τα 4 παλικάρια μας που τίμησαν τον αεροπόρο μας που σκοτώθηκε σε ώρα καθήκοντος πριν λίγες μέρες με την ύψωση της σημαίας μας στο μέσο του Αιγαίου και με ρίξιμο στεφάνου στη θάλασσα;;
    • Πως κατάντησες έτσι κ. Καμμένε;;;;;!!!
    • Δεν μάθαινες πρώτα πριν να διαχέεις τις «εξυπνάδες» σου για φρούρηση της σημαίας κτλ, αν φύλαγε παλιά άγημα τη σημαία της Κύριας της Ρω;;
    • Τέλος αληθεύει ότι ο Γιλντιρίμ σας ειδοποίησε ότι θα έστελλε βατραχανθρώπους να κατεβάσουν τη σημαία από τη νησίδα Ανθρωποφάς και ότι εσείς το δεχθήκατε;
    • Ξέρεις κ. Καμμένε πως λέγεται η αποδοχή παραβίασης Εθνικής κυριαρχίας από υπουργό Εθνικής Άμυνας;
    • Και ποιαν ποινή προβλέπει για αυτήν η στρατιωτική δικαιοσύνη ;;;;!!
    • Αν πράγματι σας ενημέρωσε ο Γιλντιρίμ για το κατέβασα της Ελληνικής σημαίας και συμφωνήσατε;;
    • Μήπως, αν είναι έτσι, έγινες κ. Καμμένε πολύ χειρότερος από τον Πάγκαλο;;
    • Αφού αυτός δεν δέχθηκε τούρκοι να κατεβάσουν την Ελληνική σημαία αλλά να την πάρει ο άνεμος
    • Τέτοια κατάντια Θεέ της Ελλάδας!!!
    • Τέλος μπράβο στον κ. Χίο που προσπάθησε να βάλει στη θλάση του τον «επαναστάτη» Μυλωνάκη

  8. Η τουρκία κοντεύει να μας κατακτήσει κυριολεκτικά και ο σαπιοκοιλιάς λεει να μην υψώνουμε την ΣΗΜΑΙΑ της ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ !!!!
    Ρε μπουχέσα σαπιοκοιλιά σε λιγο καιρό θα μας πεις να σηκώνουνουμε την τούρκικη σημαία μαζί με τη ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ για τους κατευνάσουμε !!!

    ΟΥΣΤ ΠΑΡΤΑΛΙ

    Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΝ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ ΕΧΕΙ ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΛΛΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΤΗΝ ΥΨΩΣΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ !!!

    ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΜΠΟΥΧΕΣΑ ????

    τράβα στην τουρκία να δεις που στα περισσότερα μπαλκονια στις πόλεις των Μικρασιατικών παραλίων, ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΙΣ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ που κολώνεις να τις αναφέρεις έτσι, τα μογγολα έχουν την σημαια τους υψωμένη ΟΛΟ τον χρόνο και μετά έλα να μας μιλήσεις ΜΠΟΥΧΕΣΑ !!!

    ΟΥΣΤ ΠΡΟΔΟΤΗ ΕΦΙΑΛΤΗ ΜΠΟΥΧΕΣΑ

  9. αν ειχες αρχίδια και δεν φοραγες καλσόν, θα καταλάβαινες τι σημαίνει ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ και οτι θα έπρεπε να κυματίζει ΠΑΝΤΟΥ !!!!
    τραβα τωρα να κανεις παρέα στον Πανούλη που φοβαται να υπερασπιστει την Σημαία.

Comments are closed.