«Περιβαλλοντικό έγκλημα στο Άλσος τα σκουπίδια του Δήμου»!

Η ΑΕΚ ζητά την άμεση κατεδάφιση της αυθαίρετης, κατασκευής γκαράζ για απορριμματοφόρα του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας μέσα στο Άλσος, αναλαμβάνοντας το κόστος


Αίτηση προς τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, κατέθεσε η Δικέφαλος 1924 Κατασκευαστική ΑΕ και η Ερασιτεχνική ΑΕΚ που ζητούν την άμεση κατεδάφιση της αυθαίρετης κατασκευής γκαράζ για τα απορριμματοφόρα του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας μέσα στο Άλσος, σημειώνοντας πως «συντελείται περιβαλλοντικό έγκλημα»!

Είναι ξεκάθαρο πως αυτή η αίτηση είναι μόνο η αρχή για την ΑΕΚ, η οποία είναι αποφασισμένη να κυνηγήσει μέχρι τέλους το συγκεκριμένο θέμα με τα σκουπίδια του Δήμου, αφού ο νόμος και η απόφαση του ΣτΕ λένε ξεκάθαρα ότι μέσα στο Άλσος, γύρω από το γήπεδο θα πρέπει να υπάρχουν ζώνες πυροπροστασίας τις οποίες σε εκείνη την πλευρά κλείνουν τα σκουπιδιάρικα, που αποτελούν μεγάλο κίνδυνο.

Από εκεί και πέρα, η ΑΕΚ ξεκαθαρίζει και χωρίς να είναι υποχρεωμένη, πως έχει όλη την καλή θέληση να αναλάβει την χρέωση με εργατικό προσωπικό και απαραίτητα εργαλεία, έτσι ώστε να φύγουν τα παράνομα σκουπίδια του Δήμου από το συγκεκριμένο μέρος και να ανοίξουν όλες οι απαραίτητες ζώνες για την πυροπροστασία του άλσους, με δεδομένο ότι η αντιπυρική περίοδος ξεκινά την 1η Μαΐου, δηλαδή σε 4 ημέρες!

Η ανακοίνωση:

Με αίτηση στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και κοινοποίηση σε όλες τις συναρμόδιες αρχές η Δικέφαλος 1924 Κατασκευαστική ΑΕ και η Ερασιτεχνική ΑΕΚ ζήτησαν την κατεδάφιση της αυθαίρετης, σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 4480/2015 απόφαση του ΣτΕ, κατασκευής γκαράζ για απορριμματοφόρα του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας  μέσα στο Αλσος με περιμετρικούς τοίχους από τσιμεντόλιθους και οροφές υποστέγων από μπετόν.

Σημειώνεται ότι η υπ’ αρ. 6395/1415/20-03-1995 έκθεση αυτοψίας της Διεύθυνσης Πολεοδομίας κατέστη αμετάκλητη με την υπ’ αρ. 4480/2015 απόφαση του ΣτΕ και η περιγραφόμενη στην αυτοψία κατασκευή του Δήμου κρίνεται άμεσα κατεδαφιστέα και μάλιστα κατά απόλυτη προτεραιότητα για λόγους δημοσίου συμφέροντος που συνίστανται στην προστασία του Αλσους, το οποίο σύμφωνα με το νέο ρυθμιστικό σχέδιο Αττικής έχει μητροπολιτικό χαρακτήρα.   

Επίσης σύμφωνα με την υπ’ αρ. 347/2017 απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ γίνεται σαφές ότι «η διάνοιξη πεζοδρόμων που θα περιβάλλουν το γήπεδο της ΑΕΚ είναι επείγουσα για λόγους πυροπροστασίας του Αλσους έναντι των κατασκευαστικών δραστηριοτήτων στο παρακείμενο εργοτάξιο του γηπέδου, αλλά και για τη διέλευση πυροσβεστικών οχημάτων»…

Με την αίτησή της η Δικέφαλος ΑΕ δηλώνει ότι -εφόσον απαιτηθεί- θέτει στη διάθεση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού όλα τα αναγκαία μέσα (μηχανήματα και προσωπικό) τα οποία θα υποδειχθούν για την αποξήλωση, κατεδάφιση και απομάκρυνση των αναφερόμενων αυθαίρετων κατασκευών και μάλιστα πριν από την επικείμενη έναρξη της αντιπυρικής περιόδου την 1η Μαΐου του τρέχοντος έτους.

H Δικέφαλος ΑΕ και η Ερασιτεχνική ΑΕΚ δηλώνουν ότι έχει φτάσει επιτέλους η ώρα να κινηθούν οι διαδικασίες από τους αρμόδιους θεσμικούς παράγοντες, για τους οποίους υπάρχουν και ποινικές ευθύνες, μετά από ένα τόσο μεγάλο διάστημα αδράνειας και ανοχής, αλλά και ότι θα πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στο περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται στο Αλσος της Νέας Φιλαδέλφειας και στον δεδομένο κίνδυνο πυρκαγιάς ενόψει και της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου.
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

 1. ΑΠΛΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΕΚ .ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΡΥΦΟ ΔΑΣΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟΔΟΠΑΤΟΥΝ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΕ ,ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΚΠΤΩΤΟΣ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Η ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΚΡΙΜΑ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΔΗΜΑΡΧΕ ΕΛΑ ΑΠΟ ΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΑ ΜΠΑΖΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΙΚΩΝ ΣΟΥ ,ΤΑ ΚΟΥΒΑΔΑΚΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΔΡΟΜΟ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΚΕΡΠΑΝΙ ΤΕΝΕΚΕ ΞΕΓΑΝΩΤΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]