Πώς απαντά το υπουργείο Παιδείας στην προσφυγή της Εκκλησίας της Ελλάδος στο ΣτΕ

Αιχμές κατά της Εκκλησίας της Ελλάδος, αφήνει το υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωσή του αναφορικά με την προσφυγή στο ΣτΕ κατά του νέου οργανισμού.

Ειδικότερα το υπουργείο Παιδείας αναφέρει:


"Το ΥΠΠΕΘ με αφορμή τα δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο περί προσφυγής της Εκκλησίας της Ελλάδας στο ΣτΕ εναντίον του Προεδρικού Διατάγματος για το νέο Οργανισμό Λειτουργίας του Υπουργείου επισημαίνει ότι η Νομική Υπηρεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος γνωρίζει πολύ καλά ότι κάθε Προεδρικό Διάταγμα πριν υπογραφεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τεθεί σε ισχύ, υφίσταται έλεγχο νομιμότητας -και, φυσικά, αντισυνταγματικότητας- από το ΣτΕ.

Εκτός αυτού, το Π.Δ. για τον Οργανισμό του ΥΠΠΕΘ αποτέλεσε αντικείμενο εκτενούς και δημόσιας συζήτησης επί μακρό χρονικό διάστημα κατά το οποίο η Εκκλησία της Ελλάδος ουδέποτε εξέφρασε κάποια επιφύλαξη ούτε ζήτησε κάποια ενημέρωση.

Ο τρόπος εσωτερικής οργάνωσης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων είναι αποκλειστικό ζήτημα της Πολιτείας, πάντοτε μέσα στα όρια που θέτει το Σύνταγμα και οι νόμοι. Πάντως, οι αρμοδιότητες του νέου Οργανισμού του ΥΠΠΕΘ που αφορούν θέματα της Εκκλησίας της Ελλάδος είναι ακριβώς οι ίδιες με τις αρμοδιότητες που προέβλεπε ο προηγούμενος Οργανισμός του ΥΠΠΕΘ που είχε θεσμοθετηθεί επί κυβερνήσεως Α.Σαμαρά (ΠΔ 114/2014). Προκύπτει, λοιπόν, το εύλογο ερώτημα γιατί καταγράφεται τώρα αντίδραση;

Εάν η Εκκλησία της Ελλάδος είχε ζητήσει ενημέρωση εγκαίρως από το ΥΠΠΕΘ, για όποια θέματα επιθυμούσε, είναι βέβαιο ότι μέσω του διαλόγου θα είχαν διευκρινισθεί όλα αυτά τα θέματα χωρίς πράξεις και κινήσεις που μπορεί να διακυβεύσουν τις σχέσεις συνεργασίας μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας. Το ΥΠΠΕΘ σέβεται πάντοτε την αρχή των διακριτών ρόλων και υπενθυμίζει ότι το γενικότερο σύστημα που διέπει τις σχέσεις Πολιτείας και Εκκλησίας ορίζεται από το Σύνταγμα σύμφωνα με το οποίο "θεμέλιο του Πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία"."
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

 1. ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ..!..ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟ...ΙΡΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΘΕΟΚΡΑΤΙΑΣ!!!

  ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΙ ΕΔΩ..!..ΕΧΟΥΜΕ ΘΕΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ Α.Ε.
  ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ (ΤΟ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ), ΠΟΥ ΜΣΘΟΔΟΤΕΙΤΑΙ Ο Χ Ι
  ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ), ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ!

  ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΧΕΙ ΕΙΔΙΚΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ (ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΗΣ) ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ "ΤΥΧΕΡΑ", ΔΩΡΕΕΣ, ΠΑΓΚΑΡΙΑ, ΔΙΣΚΟΥΣ, "ΦΙΛΟΠΤΩΧΑ" ΤΑΜΕΙΑ, ΚΕΡΙΑ, ΕΡΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Και οι δύο παραπάνω σχολιάζοντες είσθαι ή παντελώς ασχετοι και αγράματοι γιατί αλλα διαβάζετε άλα καταλαβα8νετε ή εισθε τοσο φανατικοί σατανιστες καισυκοφάντες που ενώ γνωρίζεται ότι οσα υποστηρίζετε είνσι αισχρά ψέματα συνεχίζετ3 το ίδιο συκοφαντικό παραμύθι.Πολύ πιθανό να είστε και από αυτούς που ευεργετεί η εκκλησία οπότε το μίσος σας είναι δικαιολογημένο να είναι είναι το ίδιο μεγάλο ή και μεγαλύτερο των αθέων ,κουμουνιστων και ισλαμοφασιστών.Οσο γιά το ν τουρκομερίτη υπουργό της πυρκαγιάς ποιόν προσπαθεί να κοροιδέψη.Πέρασαν στα μουλωχτά ένα Π Δ που υπέγραψε ο υπάλληλος του χαζοχαρούμενου και μας λένε ας ζητούσατε ενημέρωση ,αν αυτό δεν είναι φασισμός τι είναι και από πότε οι αριστερόστροφοι φασίστες απαγορεύουν τους έλληνες πολίτες να προσφεύγουν δτη δικαιοσύνη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]