Ο πρόεδρος της Βουλής σε παρουσίαση βιβλίου για “μακεδονικό” έθνος-γλώσσα

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκτιμάται ότι αναμένει η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ την τοποθέτηση του Προέδρου της Ελληνικής Βουλής Ν. Βούτση την ερχόμενη Πέμπτη 19 Απριλίου, στην παρουσίαση του βιβλίου του ιστορικού Κωστη Καρπόζηλου και του πανεπιστημιακού Δημήτρη Χριστόπουλου με τίτλο «10+1 ερωτήσεις και απαντήσεις για το Μακεδονικό».
Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ» ο Πρόεδρος της Βουλής θα απευθύνει χαιρετισμό στην παρουσίαση του βιβλίου στο οποίο η βασική θέση των δύο συγγραφέων είναι ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αναγνωρίσει την ύπαρξη του «Μακεδονικού Έθνους», και της «Μακεδονικής Γλώσσας».

Το βιβλίο θα παρουσιαστεί από τον πανεπιστημιακό Χρήστο Ροζάκη και την Έφη Γαζή. Οι δύο συγγραφείς πιστεύουν ότι η Ελλάδα δεν έχει δίκιο στο Σκοπιανό ζήτημα, ενώ διακηρύσσουν ότι «εμείς δεν μασάμε τα λόγια μας όταν αναφερόμαστε σε μακεδονική εθνότητα και μακεδονική γλώσσα».

Οι απόψεις των συγγραφέων έρχονται σε απόλυτη αντίθεση με την επίσημη θέση της ελληνικής κυβέρνησης και των υπολοίπων πολιτικών κομμάτων της χώρας καθώς και με το σύνολο σχεδόν του ελληνικού λαού.

Ουσιαστικά οι θέσεις των δύο συγγραφέων, εκ των οποίων ο Δημήτρης Χριστόπουλος ήταν υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές το 2014, συμπίπτουν με τις «κόκκινες γραμμές» του Υπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΜ στις διαπραγματεύσεις του με τον Έλληνα ομόλογο του Νίκο Κοτζιά.

Πάντως η ενάντια στις ελληνικές θέσεις τοποθέτηση του Δημήτρη Χριστόπουλου για το Σκοπιανό δεν είναι η μόνη στην μέχρι σήμερα καριέρα του Έλληνα πανεπιστημιακού.

Την Άνοιξη του 2014 πριν από τις ευρωεκλογές στις οποίες ο κύριος Χριστόπουλος είχε συμμετάσχει ως υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, είχε πολεμήσει την συμμετοχή της Αθίγγανης Σαμπιχά Σουλεϊμάν από την Θράκη, η οποία είχε επιδείξει τεράστιο κοινωνικό-εκπαιδευτικό έργο προστατεύοντας την κοινότητα των Αθιγγάνων από την επιρροή του Τουρκικού Προξενείου, κατηγορώντας την εμμέσως για εξυπηρέτηση συμφερόντων ελληνικών εθνικιστικών κέντρων.

Μάλιστα σε δηλώσεις του ο Δημήτρης Χριστόπουλος είχε επισημάνει ότι προσωπικά δούλεψε για να αποσυρθεί η υποψηφιότητα της Σαμπιχά από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και εξηγούσε ότι:

«Ένα πράγμα είναι να λέει ένας αριστερός μειονοτικός της Θράκης ότι “δεν είμαι μουσουλμάνος διότι είμαι άθεος” και άλλο να λέει η κυρία (Σαμπιχά) ότι “με καταπιέζει ο τουρκικός εθνικισμός“. Και συνέχιζε ο Δημήτρης Χριστόπουλος, «Βάλθηκαν να μας πουν ότι η μειονότητα δεν είναι ένα ενιαίο συμπαγές τούρκικο πράμα».

Υπενθυμίζεται, ότι οι δηλώσεις του Δημήτρη Χριστόπουλου τότε είχαν προκαλέσει τις αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δημήτρης Χριστόπουλος υπήρξε ενεργό μέλος του Κέντρου Ερευνών Μειονοτικών Ομάδων (ΚΕΜΟ) που υποστήριξε την ίδρυση σκοπιανής «Στέγης Μακεδονικού Πολιτισμού» στη Φλώρινα, ενώ το Φεβρουάριο του 2008 συμμετείχε σε ημερίδα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο για την Τσαμουριά και τους Τσάμηδες.

Defence-Point

loading...

7 thoughts on “Ο πρόεδρος της Βουλής σε παρουσίαση βιβλίου για “μακεδονικό” έθνος-γλώσσα

  1. λέω κι εγώ…..
    άμ σέ τί εκδήλωση θά πήγαινε…..
    τό θέμα είναι…θά γίνει ή εκδήλωση;

  2. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΒΑΝΟΣ ΔΙΧΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΟΙΚΟΟΤΙΤΑ. ΔΕΥΤΕΡΟΝ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΗ ΓΛΟΣΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΜΙΛΟΥΣΑΝ Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Α !!! ΔΕΝ ΗΠΑΣΧΕΙ ΓΛΟΣΣΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ ΚΑΙ ΗΣΧΙΡΗΖΟΝΤΕ ΓΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΟΣΣΑ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΟΝΟΙ ΜΑΦΙΟΖΟΙ

  3. Ο βουτσης και του κωλου ιστορικοι να κανουν παρουσιαση του ανθελληνικου βιβλιου στα Σκοπια.Εδω ειναι η χωρα μου και εχουμε αρκετους αξιους ιστορικους,ερευνητες της ελληνικης ιστοριας μας.

  4. ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ Ή ΕΤΣΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ?ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΓΕΝΙΚΑ ΔΛΔ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ,ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ .ΑΝ ΠΑΕΙ Ο ΧΟΝΤΡΟ…..ΚΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΠΑ ΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΛΗΣΤΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΗ ΦΙΕΣΤΑ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Ο ΠΡΟΔΟΤΙΚΟΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ ΣΚΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΠΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΗΘΗΣΜΕΝΕΣ ΜΑΚΑΚΙΕΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ,ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΑΝ ΚΑΘΑΡΙΖΑΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

  5. ston 6,06mm Ρε ηλίθιε, ποιός σου είπε ρε γουρούνι, ότι οι Μασόνοι είναι αυτοί που πωλούν το όνομα και τη Γλώσσα στους Σκοπιανούς; οι Τέκτονες ρε ηλίθιε είναι ποιό Έλληνες Πατριώτες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι από σένα και αυτοί που πούλησαν τα ιδεώδη της πατρίδας μας , είναι αυτοί που ψήφιζες και ψηφίζεις εσύ και οι ομοιοί σου, αστοιχείωτε, Κοπρίτη..ga,,

  6. ΑΡΑΓΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΘΑ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΕΤΕ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΠΟΥΣΤΗΣ ΤΣΑΚΝΙΑΣ ΜΕ ΣΥΣΩΜΟ ΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΤΡΟΦΑ ΦΑΣΙΣΤΑΚΙΑ ΠΟΥ ΜΙΣΘΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ? ΜΗΠΩΣ ΜΙΑ ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΗΣ(ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΥ ΚΟΠΟ) ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΣΥΡΙΖΑ,Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΒΡΩΜΙΣΕΙ ΚΙ ΕΣΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΟΙΜΑΣΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ,ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΑΡΑΓΕ?

  7. Η Ελλάδα πάντα νικήθηκε από την προδοσία Των Ελλήνων, και αυτά που γράφει είναι μόνο δικές του απόψεις, οι Σκοπιανοί πανεπιστημιακοί έχουν δώσει την απάντηση, Εμείς είμαστε Σλάβοι και η Γλώσσα μας είναι η Σλαβική, και καμία σχέση έχουμε για την καταγωγή μας με τη Μακεδονία και την Ιστορία της, Πρόταση μου σε όλους. Na μην το αγοράσει κανείς,

Comments are closed.