Η ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΦΕΡΝΕΙ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

Γράφει ο Παναγιώτης ΑποστόλουΕπικεφαλής Στρατηγικού Σχεδιασμού
της “Ελλήνων Πολιτείας”

Ενημερώνομαι, πως εκεί στο “μαγαζί” της ΝΔ έχουν ενοχληθεί σφοδρότατα με το Κυριακάτικο άρθρο μου στην Ελεύθερη Ώρα, με τίτλο: “Επανεκλογή του Τσίπρα με ΠτΔ τον Καραμανλή”! Αντί λοιπόν, να προβληματιστούν για το τι ακριβώς συμβαίνει στο “μαγαζί” τους, το οποίο είναι χωρισμένο σε τρία μαγαζάκια, αναλώνονται σε ύβρεις! Μαγαζάκια, που έχουν στήσει στη ΝΔ οι δυο πρώην Πρωθυπουργοί, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, οι οποίοι δεν λένε να πάνε στην άκρη και δηλητηριάζουν καθημερινώς την Παράταξη! Επινοώντας ως “μπροστινό” τους τον νυν Αντιπρόεδρο της ΝΔ, τον Άδωνι Γεωργιάδη! Αλλά, πριν προχωρήσουμε, ας θυμηθούμε τι περίπου έγραφα την Κυριακή 1η Απριλίου 2018!

Κολεγιά Παυλόπουλου, Τσίπρα, Καραμανλή…

Από τον Ιούνιο του 2016 είχα αποκαλύψει τις μυστικές συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα, του Προκόπη Παυλόπουλου και του Κώστα Καραμανλή, στο σπίτι του τελευταίου στη Ραφήνα! Μια συνεργασία που συνεχίστηκε μετά την “εκτέλεση” της επιθυμίας του Κώστα Καραμανλή, από τον Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να ψηφιστεί από τη Βουλή Πρόεδρος της Δημοκρατίας, το “πολυεργαλείο” του Κώστα Καραμανλή, ο Προκόπης Παυλόπουλος. Επειδή, για πολλούς και διαφόρους λόγους – εκείνη την εποχή – δεν ήταν δόκιμο, να αναλάβει την Προεδρεία της Δημοκρατίας ο Κώστας Καραμανλής! Έτσι, αφού ωρίμασε το πράγμα, οι τρεις άνδρες στο πίσω μέρος της κεφαλής τους έχουν την επανεκλογή του Τσίπρα (2019) και την εκλογή του Καραμανλή στην Προεδρεία της Δημοκρατίας (2020)! Για να γίνει όμως αυτό – και υπάρχει γι΄ αυτούς ο χρόνος – θα πρέπει να υπερκεραστεί η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ, που σε όλες τις δημοσκοπήσεις είναι δεύτερο κόμμα!

Θα ζητήσει η κυβέρνηση “οπισθοχώρηση” του Νόμου Κατρούγκαλου…

Έτσι, το “Επιτελείο” του Τσίπρα ετοιμάζει “φάκελο” που θα προωθηθεί για έγκριση στην ΕΕ – δηλαδή στη Γερμανία – και θα αφορά την κατάργηση του Νόμου τέρατος, του Νόμου Κατρούγκαλου, που ψήφισε η σημερινή κυβέρνηση και περιλαμβάνει από την 1η Ιανουαρίου 2019 δραστικές παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό, το φορολογικό, με νέες μειώσεις στις συντάξεις δημιουργώντας τη νέα γενιά συνταξιούχων των 500 ευρώ, στα νέα όρια των συντάξεων κλπ. Ευελπιστεί το περιβάλλον Τσίπρα, πως η ΕΕ θα δεχτεί αυτό το “αίτημα” προκειμένου να αναστραφεί το πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα και να αλλάξει η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ στον λαό! Λένε οι “κακές” γλώσσες, πως αυτό ήταν το επιχείρημα του Αλέξη Τσίπρα προς τον Πάνο Καμμένο, στο πρόσφατο ραντεβού που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου εξερχόμενος ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε γεμάτος “περηφάνια”, φουσκώνοντας σαν παγώνι: “Η κυβερνητική συνεργασία σε πείσμα όσων γράφουν σενάρια, θα συνεχιστεί μέχρι τέλους”! Γιατί, είναι πολύ αναπαυτική η καρέκλα της Εξουσίας!

Σχεδιάζουν την αποχώρηση του ΔΝΤ…

Το δεύτερο μέτρο επανεκλογής Τσίπρα στην Εξουσία, περνάει από τις ΗΠΑ! Και ονομάζεται ΔΝΤ! Σχεδιάζεται δηλαδή, η αποχώρηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ως χρηματοδότης του ελληνικού προγράμματος! Με ανακοίνωση περί εξόδου από την κρίση και της επιστροφής στις Αγορές! Σε αυτήν την περίπτωση θα βάλει το χέρι της η Goldman Sachs, μας είπαν! Σε αυτήν την αποχώρηση του ΔΝΤ “παίζει” πολύ ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ! Ο οποίος στάζει μέλι για τον Αλέξη Τσίπρα και μεταφέρει στο Πεντάγωνο πως, ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο δικός τους άνθρωπος! Άλλωστε, αυτή την αγάπη του για τον Τσίπρα διαμήνυσε ο Τζέφρι Πάιατ, στον πρώην Υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών και Εξωτερικών της κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή, Πέτρο Δούκα, σε κλειστή συνάντηση, που πρόσφατα είχαν σε στέκι της Αθήνας! Λέτε να διαβιβάσει το “γράμμα” ο Πέτρος Δούκας στον Κώστα Καραμανλή; Λέτε; Πάντως να θυμίσουμε, ότι ο Πέτρος Δούκας από το 1979 – 1985 εργάστηκε στην Citibank στη Νέα Υόρκη και από το 1986 ανέλαβε Γενικός Διευθυντής της Citibank στην Ελλάδα!

Ο “μπροστινός” κύριος Γεωργιάδης…

Οι παραπάνω κινήσεις ανήκουν αποκλειστικά στη δικαιοδοσία της Κυβερνήσεως, ως Plan A για την μακροημέρευση του Τσίπρα στην Εξουσία! Όμως, αρκούν αυτά; Οι “συνέταιροι” έχουν υπό τη σκέψη τους και προχωρούν στην ενεργοποίηση και του Plan B! Θα καταλάβετε τι εννοώ, διαβάζοντας τα όσα έγραψα στην στήλη μου “Κόκκινο Πιπέρι” της Μεγάλης Τρίτης 3 Απριλίου, δηλαδή μόλις εχτές: «Επειδή ενημερώνομαι, ότι οι συναντήσεις στο γραφείο του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στην πλατεία Μαβίλη με τον Αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη θα γίνονται σε εβδομαδιαία βάση, κεντρίζομαι ιδιαίτερα από όσα έγραψε η εφημερίδα “Κυριακάτικη Δημοκρατία” με τίτλο: “Κυβίστηση… δεύτερη φύσης για τον Άδωνι”, όπου μεταξύ των άλλων αναφέρει τα εξής δηλητηριώδη: «Αν υπήρχε βραβείο Νόμπελ για την κυβίστηση, είναι βέβαιο ότι για αιώνες θα αποδιδόταν στον Άδωνι Γεωργιάδη χωρίς κανένας σε παγκόσμιο επίπεδο να του αμφισβητήσει την πρωτοκαθεδρία. Ο Άδωνις Γεωργιάδης κατάφερε να αναρριχηθεί στην πολιτική και από βουλευτής του ΛΑΟΣ και μέγας υβριστής της ΝΔ και όλων των κορυφαίων στελεχών της, μηδέ εξαιρουμένου του Κυριάκου Μητσοτάκη, να είναι σήμερα αντιπρόεδρός της. Από την φαρμακερή γλώσσα του δεν έχει γλυτώσει ούτε ο Αντώνης Σαμαράς, στο όνομα του οποίου ο αντιπρόεδρος σήμερα πίνει νερό στο όνομά του»! Ωστόσο, θα εστιάσω από τη συνέχεια του επιθετικού αυτού άρθρου, στην αναφορά για την συνάντηση του Αδώνιδος Γεωργιάδη με τον Κώστα Καραμανλή! «Τελευταία ο Γεωργιάδης έχει το θράσος να εμφανίζεται σχεδόν συνομιλητής του Καραμανλή και να προβαίνει σε ύμνους, ξεχνώντας ότι τον αποκαλούσε “κλέφτη” και μάλιστα τον εξομοίωνε με τον Σημίτη, και όλα αυτά τα έλεγε σε αντίστοιχου επιπέδου εκπομπές που παρουσίαζε ο Βασίλης Λεβέντης. Έλεγε, λοιπόν, για το Βουκουρέστι το 2008: “Αυτή η απίστευτη υποχώρηση, για να μην χρησιμοποιήσω μια πιο βαριά έκφραση, αυτή η απίστευτη κωλοτούμπα του Μακεδόνος – τρομάρα του – πρωθυπουργού του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος μπαίνει στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός που ξεπούλησε τη Μακεδονία”…! …όπως δεν ξεχνούσε να χαρακτηρίσει “απίστευτη μπαρούφα” τη στρατηγική της “ήπιας προσαρμογής” του Καραμανλή»! Βέβαια, η “Δημοκρατία” και λίγα θυμήθηκε για τον Άδωνι Γεωργιάδη! Γιατί, αν κάτσουμε και θυμηθούμε τι ακριβώς έλεγε το στόμα του για τη ΝΔ, γράφουμε βιβλίο ολόκληρο! Όμως, γιατί ξαφνικά τέτοιος πόλεμος από την εφημερίδα κατά του Γεωργιάδη; Λέτε να έχει κάποια σχέση με την “ανεξαρτητοποίηση” Σαμαρά από την πολιτική Μητσοτάκη; Λέτε να έχει κάποια σχέση με τα τσαμπουκάδες του Βενιζέλου κατά της Φώφης; Λέτε να ετοιμάζουν νέο κόμμα με “ενδιάμεσο” τον Γεωργιάδη; Απλά λέω! Παρά ταύτα μην ελπίζεται να μιλήσει ποτέ ο Καραμανλής! Γιατί αυτός είναι άφωνος εδώ και χρόνια! Λένε προετοιμάζεται για ΠτΔ…

Στον ορίζοντα αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου…

Στο παραπάνω πάζλ, τοποθετήστε και όσα έγραφα στη Σαββατιάτική στήλη μου “Τσουκνίδα” στην ΕΩ της 31ης Μαρτίου 2018: «Έχει ξεσπάσει πόλεμος στο “Κίνημα Αλλαγής” ή “Δημοκρατική Παράταξη” ή επί το λαϊκότερο ΠΑΣΟΚ… Με φόντο τη Συνταγματική Αναθεώρηση! Αφού η κ. Γεννηματά “άδειασε” λίγο μετά το Συνέδριο τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Ανδρέα Λοβέρδο! Είναι χαρακτηριστικές οι προχθεσινές δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου: «Η κ. Γεννηματά πήρε πολιτική πρωτοβουλία για την οποία εγώ δεν είμαι ενημερωμένος! Δεν είμαι ένα στέλεχος του Κινήματος, δεν είμαι ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είμαι ένας καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου που επιφορτίστηκε από τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Κώστα Σημίτη την εισήγηση της αναθεωρήσεως του Συντάγματος από το 1995-2001! Αν δεν ρωτά εμένα, δεν ρωτά τον κ. Λοβέρδο, που είναι καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, που είμαστε μέσα στη Βουλή, τότε ποιον ρωτά το κόμμα μας, στο οποίο ανήκουμε;»! Φίλες και φίλοι, λέτε γι΄ αυτό να κινείται μυστηριωδώς το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Αντώνης Σαμαράς, στρατολογώντας παλαιούς φίλους, τάζοντάς τους πολλά και διάφορα; Θα μου πείτε, γιατί μπλέκω τον Σαμαρά με τον Βενιζέλο; Μα γιατί η δική τους συγκυβέρνηση τους “έδεσε” με αίμα αδελφικό! Και το παρασκήνιο οργιάζει! Ακούτε εμένα! Λίαν προσεχώς, μεγάλες αποκαλύψεις! Στην ίδια στήλη αποκαλυπτόταν πως, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς πραγματοποίησε ιδιαίτερα φιλικό ραντεβού με τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Σήφη Βαλυράκη, μετά των συζύγων τους! Αυτό το ραντεβού έχει ιδιαίτερη αξία, αφού ο Σήφης Βαλυράκης ήταν Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που ασχολήθηκε με το σκάνδαλο των “μαύρων ταμείων” της Siemens! Αφού βρε αδελφέ, Σαμαράς, Βαλυράκης, Siemens, Intracom, πάνε πακέτο! Αφού, ο Σήφης Βαλυράκης οδήγησε την όλη διαδικασία μακριά από την πιθανή εμπλοκή του Αντώνη Σαμαρά και της Intracom του Σωκράτη Κόκκαλη με τα “μαύρα ταμεία” της Siemens!

Ψεύτικη πολιτική, ψεύτες πολιτικοί…

Στη σημερινή ΝΔ υπάρχουν “τρεις ξένοι στην ίδια πόλη”! Ο κάθε ένας έχει στήσει το δικό του μαγαζάκι! Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί ότι είναι Πρόεδρος της ΝΔ! Ο Καραμανλής σκέφτεται τις ξάπλες του και τα ταξίδια από τη θέση του ΠτΔ! Και ο Αντώνης Σαμαράς παίζει το παιχνίδι που έχει μάθει να παίζει από μικρός! Τη διάλυση της ΝΔ! Όπως, το 1993 που έριξε την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη! Όπως, το 1995 όταν τα βρήκε με τον Ανδρέα Παπανδρέου και στήριξαν την υποψηφιότητα στην Προεδρεία της Δημοκρατίας του Κωστή Στεφανόπουλου, φέρνοντας στην Εξουσία το ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη για οκτώ χρόνια! Όπως, όταν τελευταία συγκυβέρνησε με το ΠΑΣΟΚ, που προεκλογικά έλεγε, πως συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ συνιστά πολιτικό πραξικόπημα! Η λύση του λοιπόν, ακούει σε νέο κόμμα με παλαιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ! Για τον έλεγχο του παιχνιδιού! Αλλά, τι τα θέλετε τι τα γυρεύετε; Η πολιτική στηρίζεται στο ψέμα και οι πολιτικοί είναι οι μεγαλύτεροι ψεύτες, που την επόμενη ημέρα ακυρώνουν όχι μόνο τον λόγο τους, αλλά και τις υπογραφές τους! Πλείστα όσα τα παραδείγματα από τον Τσίπρα, τον Καραμανλή και τον Σαμαρά! Όλοι αυτοί πορεύτηκαν με το ψέμα και έτσι θα συνεχίζουν να πορεύονται! Θα τους πιστέψουμε;;

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Επικεφαλής Στρατηγικού Σχεδιασμού

της “Ελλήνων Πολιτείας”

[email protected]

www.egerssi.gr

loading...

4 thoughts on “Η ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΦΕΡΝΕΙ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

  1. ΜΠΟΥΡΔΕΣ Αποστολου ……ποια διασπαση ?

  2. ΜΟΝΟ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

  3. χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ μαλακες ηλιθιοι χαχαχαχαχαχαχα

Comments are closed.