Οι πρώτες εικόνες από το κατεστραμμένο «ερευνητικό» κέντρο στη Δαμασκό: Κτύπησαν άδειο κτίριο!

Αυτές είναι οι πρώτες εικόνες από το κατεστραμμένο «ερευνητικό κέντρο χημικών όπλων» Barzah, όπως υποστηρίζουν οι ΗΠΑ από τους πυραύλους Tomahawk αλλά και των πρώτων Tomahawk που κατέρριψε η συριακή Αεράμυνα.

Σε ότι αφορά το “ερευνητικό” κέντρο σημειώνεται πως ήταν ανενεργό εδώ και μήνες και εάν υπήρχαν χημικά τότε θα ήταν απαραίτητη η παρουσία ειδικών προστατευτικών στολών από τα συνεργεία αλλά κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, όπως φαίνεται στο βιντεο.

– First footage of destroyed Barzah Scientific Research Facility. No protective clothing was necessary to visit the site as no chemical weapons are manufactured, stored or used in the facility. Destroyed today by , and cruise missile strikes.

Την ίδια ώρα η συριακή Αεράμυνα ισχυρίζεται ότι κατέρριψε 71 βλήματα cruise, χωρίς να αναφέρει ποιοι τύποι ήταν αυτοί χρησιμοποιώντας μια σειρά συστημάτων όπως Pantsir-S1/2, Buk-M2E, S-125/S-1252M,SA-8 και SA-2.

Πιο συγκεκριμένα και όπως αναφέρεται από συριακές πηγές:

4 βλήματα στόχευσαν το διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού και 12 το αεροδρόμιο Al-Dumayr. Από αυτά καταρρίφθηκαν όλα.

18 πύραυλοι στόχευσαν το αεροδρόμιο Biai. Όλα τα βλήματα αναχαιτίστηκαν.

12 πύραυλοι την αεροπορική βάση Shayrat. Όλα τα βλήματα αναχαιτίστηκαν.

Πέντε από τα εννέα βλήματα που είχαν ως στόχο το αεροδρόμιο Mazzeh αναχαιτίστηκαν.

Δεκατρία από τα δεκαέξι βλήματα που είχαν ως στόχο το αεροδρόμιο στη Χομς αναχαιτίστηκαν.

Από τα 30 βλήματα που είχαν ως στόχο τα ερευνητικά κέντρα στο Barzah και στην Jaramana, 7 αναχαιτίστηκαν.

Φωτογραφίες δείχνουν κάποιους από τους πυραύλους που καταρρίφθηκαν, εκτός και αν πρόκειται για τον ίδιο που φαίνεται. Επίσης νεότερες εκτιμήσεις κάνουν λόγο πως δεν πρόκειται για Tomahawk αλλά βλήμα SA-6 που εκτόξευσε η συριακή Αεράμυνα και κατέπεσε καθώς δεν βρήκε στόχο, και μάλλον είναι το πλέον πιθανό.

Το σύστημα Buk M-1

Το σύστημα S-125

Συνολικά εκτοξεύτηκαν 103 βλήματα cruise όπως και βόμβες JDAM από αεροσκάφη B-1B και F-15E που είχαν απογειωθεί από βάσεις του Κόλπου.

loading...

1 thought on “Οι πρώτες εικόνες από το κατεστραμμένο «ερευνητικό» κέντρο στη Δαμασκό: Κτύπησαν άδειο κτίριο!

Comments are closed.