Γ.Τράγκας: Η οικονομία πάει κατά διαόλου και θα πάμε σε εκλογές μέσα κλίμα λασποκαταιγίδας και πολιτικού βούρκου

Μέσα σε λασποκαταιγίδες πορεύεται η χώρα. Η πολιτική ζωή κολυμπάει μέσα σε βούρκο και όλοι οι αρμοί του κράτους περιλαμβανομένου και μεγάλου μέρους της Δικαιοσύνης αμφισβητούνται από την πλειοψηφία των πολιτών, η οποία δηλώνει ανασφαλής και καχύποπτη απέναντι τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στην αντιπολίτευση.

Μία τελευταία δημοσκόπηση αποδεικνύει ότι το 80% και πλέον των πολιτών πιστεύει ότι οι σχέσεις μας με την Τουρκία είναι στο ναδίρ και το κυριότερο πρόβλημα είναι η εθνική κυριαρχία. Η έρευνα της Public Issue αναφέρει ότι το 54% των πολιτών πιστεύει ότι η κυβέρνηση χειρίζεται λάθος τις σχέσεις της χώρας με την Τουρκία. Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των ερωτηθέντων θεωρεί πιθανό το ενδεχόμενο ενός πολέμου με την Τουρκία.

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι δεν έχουμε ωφεληθεί από τις σχέσεις μας με το ΝΑΤΟ.

Η πολεμική ένταση στην περιοχή είναι καλή και βολεύει τα ταμεία των μεγάλων δυνάμεων που θέλουν να πουλήσουν όπλα. Όσο τραβάει το σχοινί ο Ερντογάν, όσο φέρεται αλαζονικά και αλλοπρόσαλλα τόσο αυξάνουν οι πωλήσεις όπλων στην περιοχή. Η Ρωσία αγόρασε S-400 και παρά τις αιτιάσεις των Αμερικανών θέλει να αγοράσει και F-35 και Patriot.

Η Ελλάδα παρά την πείνα, την ανέχεια και την υπερφορολόγηση υποχρεώθηκε να αναβαθμίσει τα F- 16. Οι Αμερικανοί δέχθηκαν να υπάρξουν αρχικά μικρότερες δόσεις και τελικά θα εκσυγχρονίσουμε 85 F-16 μέχρι το 2028 και θα πληρώσουμε 1,5 δις.

Η ένταση βοηθάει το πατριωτικό παραλήρημα του Ερντογάν και τον οδηγεί σε εκλογική νίκη μέσα από μια σειρά ομιλιών που παράγουν ένταση, μίσος και δημιουργούν την αίσθηση ότι ο άνθρωπος θέλει να αλλάξει και την ιστορία. Μόλις προχθές ανακάλυψε ότι τη Σμύρνη την έκαψαν οι αποχωρούντες Έλληνες στρατιώτες. Μην κοιτάζετε είπε που λένε ότι το έκαναν οι Τούρκοι, στην πραγματικότητα τα έκαναν αυτοί που θεωρούν τον εαυτό τους πολιτισμένο σε αυτή τη γεωγραφική περιοχή.

Ο Έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας του απάντησε ότι η Τουρκία κινείται με προκλητικό τρόπο και οφείλει να σέβεται το διεθνές δίκαιο αλλά οι πληροφορίες επιμένουν ότι η κυβέρνηση κινείται προς την κατεύθυνση να παζαρέψει και με την Τουρκία. Λέγεται μάλιστα ότι θα επιδιώξει να περάσει στην κοινή γνώμη αποτελέσματα διαφόρων ερευνών που δείχνουν ότι ένα μεγάλο ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού θέλει να παζαρέψουμε με την Τουρκία. Ένα ποσοστό περίπου 70% σύμφωνα με την Public Issue. Η πείνα έχει φέρει τα αποτελέσματά της. Η αγορά πεινάει και όλο αυτό παθητικοποιεί πιο πολύ το λαό.

Όσον αφορά το Σκοπιανό, γίνεται ακριβώς ό,τι είχα προβλέψει. Οι Σκοπιανοί θα πουν ΟΚ σε μια ονομασία, αλλά όπως είπε ο κος Ζάεφ αυτό πρέπει να το συμφωνήσουν όχι μόνο οι πολιτικές ηγεσίες αλλά να το επικυρώσουν οι λαοί. Όσον αφορά τις συνταγματικές αλλαγές θα υπάρξει δημοψήφισμα στα Σκόπια, για το αν θα γίνουν ή ΌΧΙ. Εδώ η παρέα των εθνομηδενιστών δεν λέει τίποτα για επικύρωση από το λαό. Αναφέρονται μόνο σε επικύρωση της συμφωνίας στη βουλή με 151. Οι Σκοπιανοί δίνουν μαθήματα δημοκρατίας στον πρώην κομμουνιστή και Σουσλόφ υπουργό των Εξωτερικών μας και στον καταπληκτικό πρωθυπουργό μας.

Θα πάμε σε κάλπες μέσα σε κορύφωση της πολιτικής αντιπαράθεσης και μέσα σε γενικό λασπουργιό. Ίσως δεν έχει αντιληφθεί κανείς ότι η οικονομία πάει κατά διαόλου και ότι ουδείς ωφελείται από τη σύγκρουση του Μαξίμου με το Μητσοτάκη ή το Βαγγέλη Μαρινάκη.

Είναι ελάχιστοι οι πολίτες που αντιλαμβάνονται όλη αυτή την οφσορίτιδα. Πως χωρίς ουσιώδη στοιχεία, χωρίς αποδείξεις και εν τέλει χωρίς αυτά που λέγονται να έχουν καμία σημασία για την οικονομία, την περίφημη καθαρή έξοδο και την συντριπτική πτώση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων πολιτών, διεξάγεται ένας «πόλεμος». Η κυβέρνηση χωρίς να υπάρχει καμία δικαστική απόφαση, χωρίς να υπάρχουν αποδείξεις για διακίνηση ναρκωτικών, χωρίς να υπάρχει τεκμηρίωση για ξέπλυμα χρήματος, σε όποια ανακοίνωση βγάζει για τη ΝΔ βάζει μέσα και τη λέξη ο ναρκέμπορας – καθοδηγητής του αρχηγού της ΝΔ. Η πρώτη φορά που πρωθυπουργικό επιτελείο στη μεταπολεμική ιστορία της Ελλάδος επιτίθεται εναντίον επιχειρηματία υποκαθιστώντας τη Δικαιοσύνη και λέγοντας πράγματα που δεν απεδείχθησαν ποτέ και δεν μπορεί να αποδείξει.

Από την άλλη πλευρά, η κυβέρνηση καταγγέλλει μία offshore εταιρία, η οποία υποστηρίζει ότι χρηματοδότησε την επιχείρηση της Μαρέβας Μητσοτάκη και ταυτόχρονα την εφημερίδα Πρώτο Θέμα. Και εδώ θα πρέπει να υπάρξουν ατράνταχτες αποδείξεις για το ποιος είναι ο ιδιοκτήτες της offshore και αν πράγματι συνέβησαν αυτές οι συναλλαγές.

loading...

3 thoughts on “Γ.Τράγκας: Η οικονομία πάει κατά διαόλου και θα πάμε σε εκλογές μέσα κλίμα λασποκαταιγίδας και πολιτικού βούρκου

  1. SHMERA O THIOS TON EIPE 9 FORES MALAKA 3 FORES KOMPLEXO 3 FORES AGRAMATO 4 FORES AROSTO 9 FORES ASXETO KAI 1 FORA KOUNA TIN VATA XTENIZI TO KATAIFI!!!SKIVI GIA TA KORDONIA!!!!LES!!!!TORA EXIGOUNTE POLA EMPENE THIO XESKISETO!!!!

  2. γαμω τις εκλογες σας γαμω τις κυβερνησεις σας γαμω το μουνι που σας πεταγε

  3. Τράγκα, κάπου τα μπερδέβεις, γιατί γέρνεις μονόπλευρα, χρειάζεσε κάποια ζυγαριά,

Comments are closed.