Συνεδρίασε εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ – Εγκρίθηκε η αναβάθμιση 85 αεροσκαφών F-16

Την υλοποίηση του προγράμματος αναβάθμισης 85 αεροσκαφών, τύπου F-16, ενέκρινε ομόφωνα το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), που συνεδρίασε εκτάκτως, το πρωί του Σαββάτου, υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Το ΚΥΣΕΑ συνεδρίασε σε συνέχεια της συνεδρίασης της περασμένης Δευτέρας.

Όπως ανακοινώθηκε, κατόπιν ενημέρωσης του υπουργού Εθνικής Άμυνας ότι η αμερικανική πλευρά έχει καταρχήν αποδεχθεί την αναθεωρημένη ελληνική πρόταση, που λαμβάνει υπόψη τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις της χώρας τα επόμενα έτη, το ΚΥΣΕΑ ομοφώνως ενέκρινε την υλοποίηση του προγράμματος αναβάθμισης 85 αεροσκαφών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έγκριση του προγράμματος αναβάθμισης 85 αεροσκαφών έρχεται ως αποτέλεσμα σειράς επαφών μεταξύ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και των Αμερικανών, με στόχο να υπάρξει μια οικονομική πρόταση, πιο ευνοική για την ελληνική πλευρά.

Για «μια μεγάλη ημέρα για την Πολεμική Αεροπορία» έκανε λόγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε ομόφωνα το πρόγραμμα αναβάθμισης των F-16 σε VIPER μετά την αποδοχή κατ´ αρχήν από την Αμερικανική πλευρά του προγράμματος πληρωμών βάση του εγκεκριμένου προϋπολογισμού του ΥΕΘΑ. Μιά μεγάλη ημέρα για την ΠΑ
loading...

1 thought on “Συνεδρίασε εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ – Εγκρίθηκε η αναβάθμιση 85 αεροσκαφών F-16

  1. χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Comments are closed.