Αυτά είναι τα 5 όπλα της Ελλάδας που τρέμει ολόκληρη η Τουρκία

Μπορεί οι Τούρκοι να κλιμακώνουν διαρκώς την ρητορική των προκλήσεων και των αμφισβητήσεων με φόντο το Αιγαίο, ωστόσο δείχνουν να γνωρίζουν πολύ καλά τι θα μπορούσε να συμβεί σε περίπτωση που θα ξεσπούσε μια

γενικευμένη σύρραξη ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία.
Είναι χαρακτηριστικό το άρθρο που είχε γράψει, την επομένη του περιστατικού στη Ρω, ο αρχισυντάκτης της τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας «Yeni Safak», ο Ιμπραήμ Καραγκιούλ, ο οποίος είχε απευθύνει έκκληση να μη συρθεί η Τουρκία σε μια μετωπική σύγκρουση με την Ελλάδα.

«Το πιθανό σενάριο είναι να υπάρξει ένα “ατύχημα” καθώς η ένταση στο Αιγαίο ανεβαίνει, ένα τουρκικό να χτυπήσει ένα ελληνικό σκάφος ή ένα πλοίο και ξαφνικά να δημιουργηθεί ένα δυτικό μέτωπο (σ.σ. στο πλευρό της Ελλάδας) υπό την προστασία ολόκληρης της ΕΕ και των ΗΠΑ, με τη χώρα μας να σύρεται σε μια μεγάλη κρίση τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό», είχε γράψει ο Καραγκιούλ.

Είναι, όμως, μόνο αυτός ο πραγματικός λόγος που οι Τούρκοι δεν θέλουν να προκαλέσουν μια πολεμική διαμάχη με την Ελλάδα;
Όπως εκτιμούν ειδικοί αναλυτές, όσο κι αν στο αριθμητικό ζύγι ο τουρκικός στρατός εμφανίζεται πολυάριθμος, οι Τούρκοι στρατιωτικοί επιτελείς θεωρούν τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ένα διόλου ευκαταφρόνητο και σίγουρα υπολογίσιμο αντίπαλο.

Ειδικότερα, πέντε είναι τα όπλα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που φοβούνται οι Τούρκοι:

• Το πυραυλικό σύστημα SAM S300

Αποτελεί την καλύτερη αντιαεροπορική γραμμή υπεράσπισης για αστικά κέντρα και στρατηγικές εγκαταστάσεις εντός της ελληνικής επικράτειας.

• Τα ελληνικά υποβρύχια U-214

Μεγάλο ρόλο στην προστασία των θαλάσσιων συνόρων, περάν των πλοίων που διαθέτει το Πολεμικό Ναυτικό, διαδραματίζουν τα υποβρύχια U-214, όπως είναι, για παράδειγμα, το υποβρύχιο «Παπανικολής».

• Mirage 2000-5

Η πλέον εξελιγμένη έκδοση του μαχητικού Mirage 2000, αποτελεί εδώ και δύο χρόνια το σημαντικότερο όπλο της ελληνικής αεράμυνας και της εξασφάλισης της αεροπορικής υπεροχής πάνω από το Αιγαίο. Διαθέτοντας φοβερή ευελιξία και αεροδυναμική και εξοπλισμένο με ένα πανίσχυρο οπλοστάσια, το Mirage 2000-5 είναι ο φόβος και ο τρόμος κάθε αντιπάλου.

• Ομάδα Υποβρυχίων Καταστροφών (ΟΥΚ)

Εδώ γίνεται λόγος για την επίλεκτη μονάδα του Πολεμικού Ναυτικού, που διακρίνεται για τη μέγιστη επιχειρησιακή της ετοιμότητα και το ακμαιότατο ηθικό των στελεχών της. Αποκαλείται, όχι αδίκως, ως η «ελίτ» των Ενόπλων Δυνάμεων.

loading...

3 thoughts on “Αυτά είναι τα 5 όπλα της Ελλάδας που τρέμει ολόκληρη η Τουρκία

  1. επίσης η τουρκία τρέμει και τον παϊσιο με τα αποφθέγματά του….

  2. Ωραία!…. γύρνα τώρα καί από το άλλο πλευρό…………

  3. Λειτουργει τοιποτα απο τα παραπανω?..ποσα εχουμε και για ποσο καιρο αμυνας φτανουν?..μολις τελειωσουν εχουμε τοιποτα αλλο?

Comments are closed.