Δημοσκόπηση «χαστούκι» για ΣΥΡΙΖΑ – Η «μάχη» της 3ης θέσης – Ποιοι μένουν εκτός Βουλής

Δημοσκόπηση της Palmos Analysis δημοσιεύει το Tvxs.gr, δείχνει να τηρεί στάση αναμονής σε σχέση με τις επιλογές του στις επόμενες Εθνικές κάλπες, όποτε κι αν αυτές στηθούν.

Πιο αναλυτικά, η ΝΔ διατηρεί ισχυρό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου 20,8% έναντι 11,9% του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκτίμηση εκλογικής επιρροής

Οι ψηφοφόροι, συνεπώς, δείχνουν να το σκέφτονται, ενώ σημαντικό ποσοστό των «μετέωρων» ψηφοφόρων δηλώνει ότι θα επιλέξει απορριπτικές λύσεις (αποχή, άκυρο ή λευκό). Μάλιστα, αυτό επηρεάζει και τα μικρότερα κόμματα, καθώς σχεδόν όλα εμφανίζουν κάμψη στην πρόθεση ψήφου σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2017, ενώ το ποσοστό των «μετέωρων» ψηφοφόρων αυξάνεται κατά 12,4%, από το 29,5% στο 41,7%.

Σχετικά με τα θέματα της οικονομίας και τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για το χρέος, η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών, κρίνουν ως πολύ σημαντική τη ρύθμιση του χρέους. Ειδικότερα σε ποσοστό 62% δηλώνουν πως η ρύθμιση του χρέους είναι πολύ σημαντική για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και τη χώρα και 19% ως αρκετά σημαντική. Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται σε 69% και 19%, ενώ στους ψηφοφόρους της ΝΔ στο 65% και 16%.

Σχετικά με το σκάνδαλο Novartis, καθολική είναι η απόρριψη του αφηγήματος της ΝΔ και των εμπλεκόμενων πολιτικών προσώπων περί σκευωρίας. Ειδικότερα το 73% δηλώνει πως υπάρχει σκάνδαλο και μόλις το 15% υποστηρίζει πως πρόκειται για μια σκευωρία. Μάλιστα την ύπαρξη σκανδάλου αναγνωριζει και το 48% των ψηφοφόρων της ΝΔ. Ίδια είναι η εικόνα και στην υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ με το 65% να δηλώνει πως υπάρχει εμπλοκή και ευθύνη πολιτικών προσώπων, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στους ψηφοφόρους της ΝΔ ανέρχεται στο 48% έναντι 36% που εκτιμά πως πρόκειται για σκευωρία.

loading...

16 thoughts on “Δημοσκόπηση «χαστούκι» για ΣΥΡΙΖΑ – Η «μάχη» της 3ης θέσης – Ποιοι μένουν εκτός Βουλής

  1. Giannis Paterakis22 Νοεμβρίου 2017 – 10:41 π.μ.
    ΜΗ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ.ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΞΙΟΙΣΤΕΣ.
    ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΤΟ 2015 ΠΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΣΤΟ ΝΑΙ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΒΓΗΚΕ ΟΧΙ ( ΑΣΧΕΤΟ ΠΟΥ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΝΑΙ).ΤΩΡΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ Ο ΛΑΟΣ ΘΕΛΕΙ

    ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΣΤΑΙΝΟΥΝ ΠΕΘΑΜΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.ΣΥΜΜΑΧΟ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΒΟΘΡΟΚΑΝΑΛΑ.ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ
    ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 95% ΕΧΕΙ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ

  2. ΛΑ ΓΙΩΡΓΟ?…ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΜΙΣΟ ΚΑΝΩ ΛΗΨΗ ΚΑΤΙ DATA…ΚΑΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ (ΜΕΤΑ 2 ΛΕΠΤΑ) ΝΑΙ ΕΛΑ ΠΩΣ ΠΑΤΕ ΕΚΕΙ?….ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ Ο Κος ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΗΛΘΕ ΑΠΟ ΤΙΣ 06.00 ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΕΙΔΕΣ ΠΩΣ ΑΝΕΚΑΜΨΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ 0.22% ΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΗΡΙΟ? ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΜΑΣ ΛΑΔΙ Η ΤΕΡΕΖΑ 5.9% ΑΝΕΒΗΚΕ Η ΔΗΜΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ…..ΝΑΙ ΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΑΦΟΥ ΑΚΟΥΣΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΒΡΑΧΟΥ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΗΤΑΝ ΕΣΥ ΠΩΣ ΠΑΣ ΕΚΕΙ ΤΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ? ΧΜΜΜ ΑΠΟ ΠΟΥ? ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Ο ΕΚΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΚΟΥ ΤΩΡΑ ΤΙ ΒΡΗΚΕ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΑΚΟΥ ΕΧΕΙ ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΤΣΑΤΖΗΔΙΚΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟΥ ΤΣΑΡΟΥΧΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΙ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΦΑΓΕ ΤΟΥΣ ΠΑΤΣΑΔΕΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ Ο ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΣ ΜΠΑΤΙΡΟΓΥΦΤΟΣ Ε ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΖΑΛΙΣΕΙ ΚΑΘΕ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΜΙΑ ΤΑΜΠΕΛΑ ΣΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ ΠΟΥ ΚΑΘΟΝΤΑΝ Ο ΤΣΑΠΕΛΟΓΥΦΤΟΣ ΟΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΛΑΝΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ..ΑΑΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑΑΑΑΑ ΜΠΑ ΔΙΑΒΟΛΕ ΠΡΩΙ ΠΡΩΙ ΔΕΥΤΕΡΙΑΤΙΚΑ ΜΕ ΓΕΛΩΤΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΜΕΡΑ ΧΑΑ ΧΑΑΑΑΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΕΝΙΚΑ?….Ε ΝΑ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΣΚΕΜΠΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΛΥΤΟ ΝΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΤΗ ΤΟΝ ΓΙΑΣΕΡ ΑΡΑΦΑΤ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΝΤΗΛΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΟΙ ΝΤΟΥΖΛΑΜΑΔΕΣ ΟΙ ΨΙΛΟΚΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΜΤΑ ΜΠΑΤΖΑΚΙΑ ΤΟΥ…..ΠΑ ΠΑ ΠΑΑΑΑ ΠΑΝΑΘΕΜΑΣΕ ΕΥΘΥΜΙΑ ΑΝΕΙΠΩΤΗ! ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ ΤΟΝ ΓΕΛΩΤΑ ΚΑΙ Ο Κος ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΑΙ ΑΝΕΛΥΘΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΣ ΜΕΡΙΚΟΝ ΓΕΛΩΤΑ!! ΕΥΘΥΜΗΣΑΜΕΝ ΤΑ ΜΑΛΑ ΑΛΛΑ ΛΕΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΩΡΙΣΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΕΛΈΙΩΣΕΙ ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟ ΝΑ ΕΥΘΥΜΗΣΩΜΕΝ ΠΑΛΙ!…ΩΡΑΙΑ ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΦΑΙΔΡΟΝ ΤΟ ΘΕΑΜΑ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΩ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΚΑΜΙΑ ΒΟΤΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΦΕΡΩ ΤΙΣ ΦΩΤΟ ΕΝΤΑΞΕΙ?….ΝΑΙ ΝΑ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΣΤΗΝ ΣΑΛΟΝΙΚΗ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑΑΑ ΝΑ ΔΩ ΤΟΥ ΓΥΦΤΟΥ ΤΑ ΠΑΤΣΑΔΩΜΑΤΑ!!! ΑΝΤΕ ΕΛΑ…..ΧΑ ΧΑ ΧΑΑΑΑ ΚΙ'ΕΣΥ ΔΕΝ ΠΑΣ ΠΙΣΩ ΟΛΟ ΕΥΘΥΜΙΑ ΤΙ ΚΑΚΟ ΚΙ'ΑΥΤΟ ΑΛΛΟΣ ΤΡΩΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΤΣΑΔΕΣ ΚΑΙ ΖΟΡΙΖΕΤΕΚΙ ΚΙ'ΑΛΛΟΣ ΧΑΡΙΕΝΤΙΖΕΤΑΙ…..ΚΛΕΙΝΩ ΚΛΕΙΝΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΑΛΛΟ ΓΕΛΩΤΑ…salom….salom..

  3. ΤΩΡΑ ΕΓΙΝΕ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΟΤΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΞΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ 13-14% ΚΑΙ Ο ΠΑΝΙΚΟΣ ΤΩΝ ΜΠΟΡΔΕΛΟΚΟΜΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΗΣ!!! ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΜΕΣ ΝΑ ΞΕΣΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΞΕΥΤΙΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΒΡΩΜΕΡΟΥΣ ΨΥΧΙΚΑ ΛΕΠΡΟΥΣ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΚΛΑΣΜΕΝΤΕΝ ΨΩΦΟΔΕΞΙΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ…..

    ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ !!!!

  4. ΝΑΙ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΛΑΣΕΤΕ ΤΑΡΧΙΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ΓΕΛΟΙΑ ΑΝΘΡΨΠΑΚΙΑ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΑ. ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΥΤΣΑΣ ΚΑΘΙΚΙΑ ΝΟΣΤΑΛΓΟΙ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΟΒΓΑΛΤΕΣ, ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ ΕΙΣΤΕ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ. ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ

  5. ΤΩΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ, ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΕΠΑΜ.
    Γιατί τώρα η μήνυση του Ε.ΠΑ.Μ. επί Εσχάτη Προδοσία;
    Του Δημήτρη Καζάκη
    Είναι η πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία αυτού του τόπου – κι όχι μόνο – που πολιτικό κόμμα, όπως το αναγνωρίζει ο ισχύων νόμος, καταθέτει μήνυση επί Εσχάτη Προδοσία εναντίον όσων αλλοίωσαν ή και κατέλυσαν με τις πράξεις τους το συνταγματικό πολίτευμα της χώρας. Η κατάθεση της μήνυσης αυτής δεν έγινε μόνο με σκοπό την δίωξη και καταδίκη των υπευθύνων, αλλά πρώτα και κύρια για την αποκατάσταση της δημοκρατικής και συνταγματικής ομαλότητας στην Ελλάδα.

    Είναι γνωστό ότι το Ε.ΠΑ.Μ. από την ιδρυτική του διακήρυξη τον Ιούλιο του 2011, ένα εκ των 5 βασικών προταγμάτων του ήταν και παραμένει η άσκηση δίωξης επί εσχάτη προδοσία όσων ψήφισαν, υπέγραψαν, εφάρμοσαν τα μνημόνια και τα παρελκόμενά τους. Ήταν η πρώτη και η μόνη πολιτική δύναμη που έθετε στο πρόγραμμά της ως έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους της πολιτικής της την άσκηση δίωξης. Πίστευε τότε, αλλά εξακολουθεί να πιστεύει και σήμερα ότι χωρίς μια τέτοια δίωξη δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να γυρίσει σελίδα και να ανορθωθεί εκ βάθρων με όρους δικαίου και δημοκρατίας προς όφελος των πολιτών της.

    Γιατί λοιπόν άργησε να κατατεθεί η μήνυση;
    Το Ε.ΠΑ.Μ. εξ ιδρύσεως δεν θεωρούσε την άσκηση δίωξης ως δικό του αποκλειστικά «κομματικό» καθήκον. Το θεωρούσε και εξακολουθεί να το θεωρεί ως παλλαϊκή απαίτηση. Όλα τα προηγούμενα χρόνια αγωνιζόταν να κινηθεί ένα ευρύτερο φάσμα αντιμνημονιακών δυνάμεων και προσωπικοτήτων εναντίον όσων κομμάτων και προσώπων διέπραξαν Εσχάτη Προδοσία σε βάρος της χώρας. Κάτι τέτοιο δεν έγινε. Καμιά άλλη δύναμη δεν δέχθηκε να δεσμευτεί σε μια τέτοια κίνηση.

    Ταυτόχρονα είναι τελείως διαφορετικό να υιοθετεί κανείς πολιτικά την ανάγκη άσκησης δίωξης επί Εσχάτη Προδοσία και εντελώς άλλο να επωμίζεσαι την σύνταξη της μήνυσης γι’ αυτήν. Όταν είναι κανείς σοβαρός και κυρίως όταν σοβαρολογεί δεν θέλει με κανέναν τρόπο η μήνυσή του αυτή να καταντήσει φωτοβολίδα για εκτόνωση, ούτε να εκφράζει απλά τις ποικίλες νομικές του θεωρήσεις και δικανικές φιλοσοφίες, οι οποίες ελάχιστη σχέση έχουν με το ισχύον ποινικό δίκαιο.

    Ας μην ξεχνάμε ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια υπήρξαν δεκάδες μηνύσεις πολιτών, που όμως δεν πληρούσαν – για να εκφραστώ επιεικώς – τις προβλέψεις του ισχύοντος ποινικού δικαίου. Κι έτσι ανάγκασαν τις δικαστικές αρχές με ελαφρά τη καρδία, είτε να τις στείλουν στη Βουλή για να χαθούν στα συρτάρια της, είτε να τις απορρίψουν μια κι έξω ως ανυπόστατες.

    Το Ε.ΠΑ.Μ. δεν θα μπορούσε ποτέ να εμπλακεί σε μια μήνυση επί Εσχάτη Προδοσία, η οποία γίνεται απλά και μόνο ως πολιτική δήλωση χωρίς καμιά άλλη αξίωση, ή ως άμυνα ορισμένων πολιτών – όπως την φαντασιώνονται οι ίδιοι – προκειμένου να προστατευτούν έναντι της λαίλαπας των μνημονιακών πολιτικών. Κι αυτό γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι μια μήνυση τέτοιου είδους, όχι μόνο θα είναι ατελέσφορη, αλλά θα υπονομεύσει εντέλει την ίδια την απαίτηση για δίωξη των ενόχων επί Εσχάτη Προδοσία. Σύμφωνα πάντα με ότι προβλέπει το ισχύον Σύνταγμα και ο Ποινικός Κώδικας της χώρας.

    Σήμερα, το καθεστώς αλλοίωσης και κατάλυσης των δημοκρατικών αρχών της Ελληνικής πολιτείας έχει ολοκληρωθεί. Η χώρα μας όχι μόνο τελεί υπό ένα ολοκληρωτικό καθεστώς κατοχής και εκποίησης, αλλά σπρώχνεται επίσης σε ακρωτηριασμό της εθνικής της επικράτειας. Η δημοσιονομική, πολιτική και κανονιστική κατοχή της πατρίδας μας, πρόκειται να εξελιχθεί γρήγορα και σε στρατιωτικοπολιτική υπό τον μανδύα της «μεταμνημονιακής εποχής». Τώρα λοιπόν είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για μια τέτοια μήνυση. Όχι από πολίτες, αλλά από πολιτικές δυνάμεις για να αποκτήσει την πρέπουσα βαρύτητα και κύρος μια τέτοια μήνυση. Οι καιροί ου μενετοί!
    Προσυπογράφουμε το ψήφισμα, http://chn.ge/2H3YAzh
    https://uploads.disquscdn.com/images/45caddd4b4556f9c7eef4f53cdc203cc9e2f9429f903312421ec6116e40ef42f.jpg

  6. Κι όχι μόνο αυτό. Μια τέτοια μήνυση δεσμεύει πρώτα και κύρια αυτούς που την καταθέτουν. Δεν μπορεί μια πολιτική δύναμη που εμπλέκεται και σηκώνει στους ώμους της μια τέτοια μήνυση, να κάνει πίσω. Να υποχωρήσει δηλαδή και να αθωώσει το καθεστώς των μνημονίων μαζί με όλες τις συνέπειες τους για τη χώρα και τους πολίτες της.

    Η μήνυση αυτή είναι η φωνή μιας αδούλωτης Ελλάδας, που δεν αποδέχεται το χαμό της, ούτε τη δουλεία στα σύγχρονα κολαστήρια των αγορών. Όσο υπάρχει αυτή η φωνή, τίποτε δεν έχει χαθεί, κανένας δεν μπορεί να επιβάλλει τετελεσμένα σε βάρος της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας των Ελλήνων.

    Τι τύχη θα έχει αυτή η μήνυση;
    Δεν βρισκόμαστε υπό καθεστώς ομαλότητας για να μπορεί να προβλέψει κανείς επακριβώς το πώς θα κινηθεί η δικαιοσύνη. Το καθεστώς ανωμαλίας, όπως έχει εγκαθιδρυθεί στη χώρα δεν επιτρέπει στην απρόσκοπτη άσκηση της δικαιοσύνης. Αυτό το γνωρίζουμε όλοι εκ πείρας.

    Ωστόσο, η μηνυτήρια αναφορά – όπως έχει συνταχθεί από τους νομικούς που είχαν την κύρια ευθύνη σύνταξης – δεν θα επιτρέψει εύκολα σε ευσυνείδητο λειτουργό της δικαιοσύνης να παραβλέψει το καθήκον του λόγω άνωθεν, ή έξωθεν πιέσεων. Όσο ισχυρές κι αν είναι. Κι αυτό δεν το λέμε εικάζοντας, ή τυχαία. Το λέμε μετά λόγου γνώσεως.

    Πολύ περισσότερο όταν απέναντί του ως πολιτική αγωγή, δεν έχει απλούς πολίτες, αλλά μια συγκροτημένη πολιτική δύναμη μαζί με μια πλειάδα προσωπικοτήτων από κάθε μονοπάτι της κοινωνικής ζωής στην Ελλάδα, μαζί με τους καλύτερους νομικούς γι’ αυτήν ακριβώς τη δουλειά. Πρόκειται για έναν κατάλογο που όλο και μεγαλώνει, καθώς όλο και περισσότεροι πείθονται όχι μόνο για την ανάγκη της μήνυσης, αλλά και για τις σοβαρές πιθανότητες επιτυχίας της.

    Αν σ’ αυτόν τον κατάλογο των παραστατών της μήνυσης, προστεθεί κι ένας κατάλογος απλών πολιτών, τότε είναι σίγουρο ότι θα ισχύσει αυτό που είχε πει κάποτε ο καθηγητής κ. Κασιμάτης: Μπροστά σ’ ένα κατάλογο εκατοντάδων χιλιάδων υπογραφών από απλούς πολίτες κανείς Έλληνας δικαστής δεν θα βρεθεί να παραβλέψει μια καλά στοιχειοθετημένη μήνυση επί Εσχάτη Προδοσία.

    Κι ας μην ξεχνάμε. Η άσκηση δίωξης επί Εσχάτη Προδοσία δεν είναι απλά η δικαίωση των εκατομμυρίων θυμάτων της μνημονιακής κατοχής, εκ των οποίων εκατοντάδες χιλιάδες πλήρωσαν και πληρώνουν με την ίδια τη ζωή τους, αλλά και η απαρχή για να πάρουμε τη χώρα μας πίσω. Είναι η απαρχή για να ακυρωθούν όλοι οι μνημονιακοί νόμοι, όλες οι δεσμεύσεις και οι διατάξεις υπέρ των δανειστών. Είναι η απαρχή για να ακυρωθούν όλες οι υπογραφές που έχουν τεθεί, ή θα τεθούν σε βάρος του ελληνικού λαού.

    Και πρωτίστως. Είναι η απαρχή για να επιστρέψουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους όλα τα περιουσιακά στοιχεία που εκποιήθηκαν υπό καθεστώς μνημονιακής κατοχής. Είτε με τη μορφή ιδιωτικοποίησης της δημόσιας και κρατικής περιουσίας, κινητής και ακίνητης, υλικής και άυλης. Είτε με τη μορφή πλειστηριασμών σε βάρος των πολιτών από τράπεζες, εφορία, επενδυτικά κεφάλαια και άλλους φορείς. Όλα μπορούμε τα πάρουμε πίσω. Δημόσια και ιδιωτική περιουσία.
    Ο Δημήτρης Καζάκης είναι Πρόεδρος του Ε.ΠΑ.Μ.

  7. μισο μισο 2.22 μ.μ αα εδω ειμσατε λοιπον για να δουμε παταμε search .. ωωπ eεδωωω μαλιστααα…καλα ρεε 2.22 μ.μ εσενα σε εχω γαμησει στις 11.20 μαλιστα σου φυγανε και τα κοπρανα επειδη εχεις χαλαρωση σφικτηρα τωρα τι? παλι μαμησι θελεις?…εε οχι εισαι πλεονεκτης! αντε τραβα σε καμια καταληψη εκει εχει πακιστανους αφγαννους μμπαγλαντεσιανους αν και εσυ λογω χαλαρης σουφρας θελεις νιγηριανους πανε εκει να σε σκισουν κι'άλλο τα κωλοβαρδουλκα και μετα στο κοινωνικο ιατρειο του Ανταρcia να σου ραψουν την σουφρα….
    ουυυστ λεπρε πακιστανογαμημνε πουστη αγωνιστη τη πουτσας…..ΘΑ ΣΑΣ ΤΕΛΈΙΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ…ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΑΜΙΑΔΕΣ ΣΑΣ ΑΓΓΑΛΙΑ ΘΑ ΠΑΤΕ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΝΙΓΗΡΙΑ…ΟΙ ΠΙΟ ΚΑΥΛΩΜΕΝΟΙ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΕΚΕΙ ΜΕΧΡΙ 28 ΧΡΟΝΩΝ ΓΑΜΑΝΕ ΚΑΤΣΙΚΕΣΜ ΘΑ ΣΑ ΕΧΟΥΝ ΣΑΝ ΜΑΝΟΥΛΙΑ ΣΙΦΥΛΙΑΡΗ ΑΠΛΥΤΕ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΗ …

  8. ΧΑ, ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΛΟΓΟ.. ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ. ΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΑΑΑΑ

  9. ΟΝΕΙΡΟ ΜΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑΥΤΟ ΤΟΝ Κο ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟΝ ΒΡΩΜΙΑΡΗ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΜΠΑΤΙΡΟΓΥΦΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΙΠΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΒΡΑΧΥΣΩΜΟ ΚΟΡΜΑΚΙ ΤΟΥ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΒΓΑΛΟΥΝ ΣΕ ΝΑΥΛΟΝ ΣΑΚΚΟΥΛΑ ΤΟΥ LIDL ΤΟΝ ΚΟΠΡΙΤΗ ΑΠΑΤΕΩΝΑ.Η ΓΚΟΥΡΛΙΟΥ ΒΑ ΒΡΕΙ ΠΡΑΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΡΑΜΑ!! ΑΑΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑΑΑΑΑΑ ΕΥΥΜΗΣΑΜΕΝ ΠΑΛΙ!

  10. offshore International Mileson l.t.d κλανοχινοs stop
    offshore Catallina International l.t.d περιστεροχεσμενη κουραδα stop
    ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ η OFFSHORE του ΑΔΩΝΗ…
    offshore mpoympoykos Manolidis koyradas l.t.d
    bankstersae.blogspot.gr/2018/04/off-shore-business.html
    ΟΦΣΟΡΟΠΟΡΔΟΚΛΑΝΟΛΑΟΣ χεσιμο κλασιμο φτυσιμο ροχαλα επιτρεπεται!

  11. ΚΙΑΜΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΤΙΜΑ ΦΥΛΑΚΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΣΕΙ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ, ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΣΙ ΓΛΕΝΤΙΑ. ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑΠΟΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΗ ΜΗΝΥΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΜ, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΘΑΡΡΟΣ, ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙΣ, ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΟΥ ΕΚΕΙ.
    ΜΟΝΑΧΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΟΥ.!!!!!!!!!!!!!

  12. ΖΟΥΛΕΥΕΤΕ ΤΗ ΓΚΟΥΡΛΙΟΥ ΜΙΑ ΚΟΥΚΛΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΣΑΠΟΝΤΗ ΓΟΒΑ ΚΑΙ ΜΠΙΚΙΝΙ ΣΤΡΙΓΚ ΑΜΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΡΙΞΕ ΤΟ ΔΙΜΕΤΡΟ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

  13. ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΟΛΟΣΥΡΙΖΑΙΕ ΠΟΥ ΒΡΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΙΝΑΙ ΥΨΗΛΟ, ΟΠΟΙΟΣ ΨΗΦΙΣΕΙ ΣΥΡΙΖΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ…

  14. Που εισαι μωρη κατσικοκερατη?

  15. ston 1,59 μμ , Ρε όποιος και να κυβερνήσει, εσύ πάντα θα πεινάς, γιαυτό, μάζεψε λίγο το Μυαλό σου, και κοίτα το σπίτι σου, γιατί μετά τις εκλογές δεν θα σε γνωρίζει κανείς, ουτε η δική σου Χρυσή Αυγή,

  16. Καλά, καλά, μη φωνάζετε, με πείσατε. Θα ψηφίσω……………ΚΚΕ.

Comments are closed.