Μειώσεις 30% σε συντάξεις Δημοσίου, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ - Δείτε αναλυτικά

Νέες μειώσεις θα δουν οι συνταξιούχοι στις αποδοχές τους γι' ακόμη μια φορά. Οι συνταξιούχοι με ασφάλιση σε ΙΚΑ, Δημόσιο, ΤΕΒΕ και πρώην επαγγελματικά Ταμεία θα δουν μειώσεις 25% με 30% και τα στοιχεία δείχνουν ότι μεγάλοι χαμένοι θα είναι όσοι είχαν έναν αξιοπρεπή μισθό και ασφάλιση πολλών ετών.


Ο κανόνας είναι ότι θα χάσουν περισσότερα χρήματα όσοι είχαν αποδοχές πάνω από το μέσο όρο και τουλάχιστον τρεις δεκαετίες ασφάλισης.

Τα πρώτα στοιχεία από 16.000 συντάξεις όσων υπέβαλαν αίτημα συνταξιοδότησης από 13 Μαϊου 2016 και ύστερα δείχνουν ότι τα μεγάλα θύματα των περικοπών θα είναι όσοι λάμβαναν μισθό άνω των 1.500 ευρώ (μικτά) και είχαν τουλάχιστον 30 έτη ασφάλισης.

Μάλιστα στο Δημόσιο θα έχουν μειώσεις 30% όσοι ανήκαν στις κατηγορίες Π.Ε. Και Τ.Ε. Και είχαν συμπληρώσει περισσότερα από 30 έτη στην εργασία.

Σε ό,τι αφορά στο ΙΚΑ με αποδοχές άνω των 1.500 ευρώ και με τουλάχιστον 30 έτη εργασίας θα είναι οι μεγάλοι χαμένοι, ενώ στο ΤΕΒΕ οι ασφαλισμένοι με υψηλές αλλά και μέσες ασφαλιστικές κατηγορίες θα χάσουν τουλάχιστον 220 ευρώ από τη σύνταξη.

Στο ΤΑΕ τα περισσότερα χρήματα θα χάσουν όσοι είχαν ασφάλιση άνω των 30 ετών και ανήκουν στις δύο υψηλότερες κατηγορίες, ενώ κοντά στο 30% θα είναι και η μείωση για όσους είναι ασφαλισμένοι των πρώην ταμείων Νομικών και ΤΣΑΥ.

Για όλους τους υπόλοιπους η μείωση θα κυμανθεί από 16% ως 25%.
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

 1. Συριζα δεν θέλατε καλά να πάθετε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. DOSE PONO TSIPRA DOSE PONO!!!!!PALI RE ALITES RE GOYROYNIA RE XEFTILISMENI KOVETE SINTAXEIS PALI;;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Στον 6.03. λοιπαμαι , αλλά το ζηταει, ο οργανισμός σου, Ρε βλάκα, ποιός κατάστρεψε τη χώρα;
  Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, Τι θέλεις να μας παραστήσεις τον ;Έξυπνο; ΑΝΤΕ ΚΑΙ,,,,, μέρες που είναι ηλίθιε, εσύ και το κόμμα σου,

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Loading...