Πόσο θα άξιζαν σήμερα τα 30 αργύρια του Ιούδα (pic)

Κατά το Ευαγγέλιο του Ιωάννη, ο Ιούδας πρόδωσε τον Ιησού για «30 αργύρια».

Και με ένα φιλί τον υπέδειξε στους στρατιώτες του αρχιερέα Καϊάφα, ο οποίος τον παρέδωσε στους στρατιώτες του Πόντιου Πιλάτου.

Σύμφωνα με κείμενα διάφορων προφητών, ερευνητές εκτιμούν πως τα 30 αργύρια ήταν τυριανά σεκέλ, νόμισμα της Τύρου, αρχαίας πόλης του Λιβάνου.

Στην εποχή της Καινής Διαθήκης, ένα σέκελ άξιζε περίπου τέσσερις δραχμές. Κάθε νόμισμα είχε βάρος λιγότερο από μισή ουγκιά ασήμι, περίπου 16 γραμμάρια το καθένα.

Η σημερινή του αξία θα υπολογιζόταν από 400 έως 500 δολάρια. Δηλαδή, κατά προσέγγιση, τα 30 αργύρια είναι περίπου 15.000 ευρώ.

loading...

3 thoughts on “Πόσο θα άξιζαν σήμερα τα 30 αργύρια του Ιούδα (pic)

  1. ΓΙΑ ΠΙΑ ΑΡΓΥΡΙΑ ΛΕΣ ΒΡΕ ΗΛΙΘΙΕ!!!!!! ΟΥΤΕ ΙΟΥΔΑΣ ΟΥΤΕ ΑΡΓΥΡΙΑ ΗΠΙΡΧΑΝ ΤΟΤΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΟΤΕ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΣ!!!!!!! ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΟΝΟΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΣΕΙ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΡΕ ΜΠΑΡΜΠΑ. ΑΛΛΑ ΜΑΘΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ! ΑΣΕ ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΟΠΩς ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ, ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΟΥ ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΘΑ ΠΕΙ ΠΩΣ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Ο Μ@@ΚΑΣ
    ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

  3. Τρία ακόμη συγκλονιστικά γεγονότα, που διέφυγαν της προσοχής τών Ρωμαίων και όλων τών ιστορικών, και έγιναν αμέσως μετά την σταύρωση.

    Το σκοτάδι που έγινε σ όλη την Γη(!), ο σεισμός, και η μαζική ανάσταση και παρέλαση νεκρών!
    Όταν λείπει η σοβαρότητα, το μέτρο, όλα είναι δυνατά.

    " Από δε την δωδεκάτην ώραν έως τας τρεις το απόγευμα έγινε σκοτάδι εις όλην την γην. "
    Ματθαίος 27:45

    "Και ιδού το παραπέτασμα του ναού, που εχώριζε τα άγια των αγίων από τα άγια, εσχίσθη εις δύο από επάνω έως κάτω και η γη συνεκλονίσθη από τον σεισμόν και οι πέτρες εσχίσθησαν.
    Και τα μνήματα άνοιξαν, και πολλά σώματα αγίων που είχαν πεθάνει αναστήθηκαν· κι αφού βγήκαν από τα μνήματα ύστερα από την ανάστασή του, μπήκαν μέσα στην άγια πόλη, και εμφανίστηκαν σε πολλούς"
    Ματθαίος 27:51-53

Comments are closed.