Α.Τσίπρας για τους 2 αιχμάλωτους στρατιωτικούς: «Άγγελε και Δημήτρη όλοι οι Έλληνες απαιτούμε το τέλος του Γολγοθά σας»

Σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή και για 36 ημέρα συνεχίζεται η αιχμαλωσία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, του Ανθυπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη και του Λοχία ΕΠΟΠ Δημήτριου Κούκλατζη, στις φυλακές της Ανδριανούπολης με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να προχωράει σε μια ακόμα ηχηρή προσωπική παρέμβαση:

«Άγγελε και Δημήτρη όλοι οι Έλληνες απαιτούμε το τέλος του Γολγοθά σας»

Η δήλωση έγινε στην εφημερίδα Documento και ο πρωθυπουργός εστιάζει στο γεγονός ότι πρόκειται για απαίτηση του ιδίου και όλων των Ελλήνων η άμεση απαλευθέρωσή τους.

Η παρέμβαση του πρωθυπουργού έγινε ενόψει του Πάσχα και καθόλου τυχαία καθώς και οι Ευρωπαίοι αλλά και ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν είχαν θέσει ως ημέρα-κλειδί την ημέρα της Αναστάσεως στον Ρ.Τ.Ερντογάν για την απελευθέρωσή τους.

Σήμερα οι 2 στρατιωτικοί βλέπουν τους γονείς τους, χωρίς διαχωριστικό τζάμι στο επισκεπτήριο που ξεκίνησε στις 13:00.

Νωρίτερα και λίγη ώρα πριν το επισκεπτήριο ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους γονείς των δυο στρατιωτικών κατά την οποία επανέλαβε τη διαβεβαίωση της κυβέρνησης ότι θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για την αποφυλάκιση και ταχύτερη επιστροφή των δύο στρατιωτικών στην Ελλάδα.

Κανείς δεν ξέρει εάν τελικώς ο Ρ.Τ.Ερντογάν «συγκινηθεί» από τις παρεμβάσεις ξένων ηγετών ή εάν θα ζητήσει ανταλλάγματα. Κάτι που πρέπει να γίνει κατανοητό από την ελληνική ηγεσία είναι ότι απέναντί της έχει έναν άνθρωπο ο οποίος δρα με προσωπικά κριτήρια και όχι αμιγώς πολιτικά, γεωπολιτικά.

Όπως από την αρχή είχε αποκαλύψει το pronews.gr η αιχμαλωσία των 2 Ελλήνων στρατιωτικών ήταν προσχεδιασμένη ή για να το θέσουμε πιο σωστά, «επιθυμητή».

Νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι “αρκετές ημέρες πριν από το επεισόδιο με την σύλληψη των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, η Τουρκία μονομερώς ειχε αφαιρέσει πασσάλους οι οποίοι βρίσκονται στο όριο του ανοίγματος, πλάτους περίπου 2,5 μέτρων που οριοθετεί ουσιαστικά την συνοριακή γραμμή” όπως αναφέρει το Hellas Journal.

Παράλληλα ένα έγγραφο με ημερομηνία 17 Μαρτίου δείχνει ότι οι Τούρκοι έκοψαν κάθε επικοινωνία που υπήρχε σήμερα με τις ελληνικές μεθοριακές μονάδες για την επίλυση μεθοριακών “επεισοδίων”.

Μάλιστα φαίνεται ότι οι Τούρκοι καθυστερούσαν να προχωρήσουν στην επανατοποθέτηση των πασσάλων και πλέον φαίνεται πως οι δύο στρατιωτικοί επιχείρησαν να ελέγξουν εάν είχαν τοποθετηθεί σε άλλο λάθος σημείο οι πάσσαλοι με αποτέλεσμα να “πέσουν” πάνω σε Τούρκους στρατιώτες και να συλληφθούν.

Δηλαδή οι Τούρκοι εφάρμοσαν μιοα παραπλανητική ενέργεια ώστε να τραβήξουν κοντά τους τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς με σκοπό να τους αιχμαλωτίσουν

Ένα δεύτερο γεγονός δείχνει ότι οι Τούρκοι είναι διαθέσιμοι να προχωρήσουν και σε άλλες αιχμαλωσίες.

Μέχρι τώρα είναι γνωστό ότι είτε Τούρκοι, είτε Έλληνες στρατιώτες που περνούσαν από λάθος τα σύνορα και συλλαμβάνονταν επιστρέφονταν στην άλλη πλευρά μετά από συνεννόηση των διοικητών των τοπικών μονάδων.

Τώρα και με βάση ένα έγγραφο που δημοσιεύει η εφημερίδα “Τα Νέα” οι Τούρκοι “κατέβασαν ρολά” στα σύνορα, κόβοντας επί της ουσίας κάθε επικοινωνία μεταξύ των μονάδων των δύο πλευρών.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο έγγραφο με ημερομηνία 17/3/2018, 16 ημέρες, δηλαδή, μετά την αιχμαλωσία των δυο Ελλήνων στρατιωτικών οι Τούρκοι στρατιωτικοί δεν επιτρέπεται να έρχονται σε επικοινωνία με στρατιωτικούς άλλων χωρών και πως τα μεθοριακά συμβάντα πλέον ελέγχονται από τη στρατοχωροφυλακή.

Το γεγονός αυτό δείχνει ότι οι Τούρκοι πλέον αλλάζουν πλήρως τακτική, ανατρέποντας μια πρακτική δεκαετιών η οποία βασίζονταν στην “καλή πίστη” και είχε ως στόχο την αποφυγή κλιμάκωσης της έντασης από τυχαία περιστατικά. Ουσιαστικά δηλαδή οι Τούρκοι αποφάσισαν να ξεχάσουν την “καλή πίστη” και μοιάζουν να επιδιώκουν κλιμάκωση της έντασης ακόμη και με τυχαία και ως σήμερα άνευ σημασίας περιστατικά.

Αρκεί να θυμίσουμε ότι το ΓΕΣ αποφάσισε τον τριπλασιασμό των  μελών των περιπόλων στο ποτάμι του Έβρου ακριβώς για να αποφευχθούν στο άμεσο μέλλον τέτοια επεισόδια.

Αυτό που πρέπει να γίνει αντιληπτό είναι η ίδια η στάση του Ρ.Τ.Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος είναι θυμωμένος που δεν πήρε πίσω τους 8 Τούρκους φυγάδες πραξικοπηματίες. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν ασχολήθηκε καθόλου με τα συλληφθέντα μέλη της ακροαριστερής DHKP-C.

Εκεί δεν έδωσε καμία σημασία για έναν απλό λόγο.

Οι 8 φυγάδες πραξικοπηματίες τον απείλησαν προσωπικά και συμμετείχαν και στην σχεδιαζόμενη απόπειρα δολοφονίας του την ημέρα του πραξικοπήματος όταν ήθελαν να καταρρίψουν το σκάφος με το οποίο πετούσε, ή να τον σκοτώσουν στο πολυτελές θέρετρο από όπου ο Τούρκος πρόεδρος και η οικογένειά του διέφυγαν από μια ομάδα στασιαστών στρατιωτών οι οποίοι εισέβαλαν στο ξενοδοχείο του τη νύκτα του πραξικοπήματος, κοντά στην Μούγλα.

loading...

5 thoughts on “Α.Τσίπρας για τους 2 αιχμάλωτους στρατιωτικούς: «Άγγελε και Δημήτρη όλοι οι Έλληνες απαιτούμε το τέλος του Γολγοθά σας»

  1. Αυτη ήταν η δήλωση της τρισμέγιστης πρωθυπουργάρας μας που τόσοι και τόσοι πήγαν και τον ψήφισαν (και μάλιστα 2 φορές παρά το γεγονός ότι το δίς εξ'αμαρτείν ουκ ανδρός σοφού)και μετά πήρε την Περιστέρα και τα αβάφτιστα ακομα πιτσουνάκια του και πήγε διακοπές λόγω Πάσχα…….

    Αλέξη τελικά ο Ιούδας ειχε περισσότερη τσίπα από εσένα και πήγε και κρεμάστηκε…..
    Εσύ πότε λές με το καλό να κάνεις το ίδιο ?????

  2. Παραμυθια απ τον αληταρα αθεο που πηγε διακοπες για να ντερλικωσει τον οβελια εις υγειαν των κοροιδων που τον ψηφισαν.Αλλοιμονο στα παληκαρια που ειναι φυλακη,σιγα μη νοιαζεται το καθαρμα γιαυτους.

  3. ριχνω ζαρια και φερνω ντορτια μπρος της στοας την πορτα

  4. ΤΣΙΠΡΑ, ΝΑ ΣΟΥ ΞΑΝΑΘΥΜΙΣΩ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΙΣ 19-12-1986 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΕΠΛΟ ΦΕΡΩΝ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ?

    ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΤΟΝ ΑΤΥΧΟ ΕΛΛΗΝΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΖΗΣΗ ΚΑΡΑΓΩΓΟ ΑΛΛΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ 20 ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΜΕ ΒΑΡΥ ΟΠΛΙΣΜΟ, ΕΦΘΑΣΑΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΣΥΜΠΛΟΚΗΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΛΙΑΝΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΧΡΟΝΟΤΡΙΒΗ !

    Ο ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ, ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, ΟΥΤ6Ε ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ, ΟΥΤΕ ΤΟΣ ΣΛΟΙΜΠΕ, ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟΝ ΕΥΡΩ- ΚΑΡΝΑΒΑΛΟ, ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑΝ, ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΟΠΩΣ ΤΣΙΠΡΑΣ- ΚΟΥΛΗΣ- ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ- ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ κ.λ.π

    Ο ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, ΕΦΑΡΜΟΣΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ, ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ :

    " ΔΕΧΤΗΚΑΤΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ?? ΑΝΤΑΠΟΔΩΣΤΕ ΤΑ ΠΥΡΑ !!"

    ΠΟΣΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΑΠΑΓΑΓΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΠΑΙΔΙΑ, ΝΑ ΒΛΕΠΑΜΕ ΤΟΤΕ, ΠΑΛΙΟ-ΑΛΗΤΗ ΤΣΙΠΡΑ ΤΙ ΘΑ ΕΛΕΓΕΣ, ΚΥΡΙΩΣ ΟΜΩΣ, ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕΣ !!

    ΕΥΧΟΜΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ !

    ΝΑ ΠΡΟΣΒΛΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΝΟΥΚΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΨΟΦΗΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ !

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ

  5. αυτοί έχουν κάνει συμφωνία με τον ίδιο τον διάολο, δεν τους πιάνει ούτε πανούκλα ούτε τπτ…..
    ο μόνος τρόπος να ψοφήσουν ειναι με θηλιά στο λαιμό κρεμασμένοι απο κανένα στήλο της ΔΕΗ…..

Comments are closed.